Balıklar Uçar Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Manta balığı vardır. Vatoza benzer. Bu balık belli bir süre uçabilir. Hatta doğumunu da su içinde yapmaz. Sudan dışarı çıkar uçmaya başlar bir süre uçarak havada doğumunu yapar yavrularını suya bırakır öyle dalar. İlkokulda türkiye çapında birincilik kazanmıştım manta balıkları hakkında yaptığım bir araştırmayla. Sende araştır derim çok acayip hayvanlar. Tabi internet ortamında da bu balıkla ilgili pek bilgi bulamazsın kimsenin siklemediği bir tür olduğundan pek fazla bilinmiyor. Kütüphanelere ya da eski kitaplara başvurman gerekecek :)

Kısaca uçan balıklar da var sürekli olmasa da :|

Senin soruna gelince de, bana kalırsa balıklar uçmuş olmaz çünkü suyun tanecikleri havaya göre daha yoğun ve düzenli bir yapıda bu yüzden somut bir cisim olarak gözle görebiliriz diye düşünmekteyim. Sen suyun içine girsen sende denizde askıda kalabiliyor ve istediğin yöne hareket edebiliyorsun. Ama uçmuş olmuyorsun. Adını koymuşlar, yüzmüş oluyorsun. Burdan çıkarımla ortamdan ortama yapılan eylemler de değişken olur. karada yürünür/sürünülür vs. suda yüzülür. havada uçulur.

Avukat/Hukukçu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Erkek

pişene kadar canlı^^

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

adamın kastettiği farklı uçmak derken suyun içinde ettiği hareketten bahsediyo sanırım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

öyle bildiğimiz anlamda uçmazlar hocam, suyun üstünde sıçrayarak ve uzun olan o pektoral yüzgeçlerini açmalarıyla havada süzülürler planör uçuşu yaparlar yani . ülkemiz sularında da dactylopteridae familyasının dactylopterus cinsi ve exocotidae familyasının exocoetus volitans ve cypselurus rondeletii(bundan pek emin değilimde akdenizin bazı yerlerinde yaşıyor) türleri  yaşamakta.  

imza
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

kuş gibi uçmazlar anca filmlerde oluyo uçan piranalar diye bi film wardı ne berbat bi filmdi konuyu okuyunca onu hatırladım :D

dewdim dewrildim geldim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

uçuyosa kuştur

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

http://dsc.discovery.com/videos/life-flying-fish-fly.html

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

al sana ucan kedi;

http://www.youtube.com/watch?v=EJEw3A_QO9o

gerekli maddeyle beyni olan her canli ucar sanirim...

anca gidersin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Erkek
    Su yuzeyinden 2-3 cm yukarda duz bir sekilde 20 metreye yakin giden ilk sayfadaki baliktan gordum.onun dışında ergen felsefesi sorunu ciddiye almadım
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=2bTyS9nEbjc 

süper bir konu, inşallah...

http://www.youtube.com/watch?v=0-ZWK53bmt0&feature=fvsr 

buyrun bu da bizden olsun maşallah...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 6667 Toplam Mesaj: 42