folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bana Bir Akıl Verin (Gelecek,Meslek,...)

Bana Bir Akıl Verin (Gelecek,Meslek,...)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

şimdi kaç gündür kafamı meşgul eden bi soru var var bu gibi sorular sınav zamanları beni daha bi fazla sorguluyor.

ben şu an mersin fen-ede. matematik bölümünde okumaktayım ama okuduğum bölümü sevmiyorum şu an 3. yılım (tabi yeterince alttan dersim var)  burdan mezun olma ortalaması 6 yıl genel olarak konuşuyorum 4 yılda bitiren kişi sayısı bi elin parmağını geçmez benimde sonum 6 yıl gibi görünüyor bu çalışmayla..

neyse genel bilgiden sonra derdim şu ben buradan mezun olduk tan sonra büyük ihtimalle  öğretmen olacam öğretmenlik mesleğine saygımız var eyw. az dişimi sıksam paranın aq...cam ama ben bi türlü sevmiyorum sevemedim sevmeyecem gibi görünüyor.

mesele şu ben  napacam  sevmediğim bi bölümde  3. yılıma gelmişim seneye  4  olacak hayat akıp gidiyor  yaş ilerliyor..   hayatta geri kalmak istemiyorum..  bana  bi tavsiye lazım öss ye  tekrar  girme  fikri şu an çok soğuk gelıor ben ilk girdiğimde bil. müh.  istıordum lakın puanımız yetmedi gidemedik.  böle  bilgisyara başında çalışmak daha bi cazip geliyor. ne yapmalıyım bu aralar microsoftun verdiği sertifika ları araştırmaya koyuldum onlarda  baya bi tuzlu  öğrenci için.. bu bilgisayar piyasası, programlama işleri, web tasarım ,  bunlar piyasaları geleceği hakkında bu konularda çömez biri napabilir ? hiç  bu piyasada çalışan arkadaşlar.. rekabet ortamı nasıl.. tutunabilme ihtimali   falan bana bilgi lazım..

sonuç olumsuzda olsa yazın en kötü ihtimalleride  yazın... yazın ki  en azından okuduğum yerin kıymetini anlayayımda tez zamanda bitirmeye çalışayım..

(yine çok şükür tabide,,,,  yat-kalk haline şükür et türünden msjlar atmazsanız benim için faydalı bişeler yapmış olursunz)

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

matematik bölümünde okuyup geleceğinden şüphe eden adamıda ilk defa görüyorum hacı bırak sen başka işleri devleti

bile boşver. 1 dersane+özel ders tamamdır amcaoğlundan biliyorum güzel para kazanıyor sadece ilk başlarda 3-4 yıl

düşük kazanırsın sonra sağlam bi dersanede işe girdinmi 2 veletede özel ders wersen parayı emin ol kaldırırsın hiç başka

şeylerle uğraşma bana sorarsan.paşa paşa okulunu bitir iyi bi dersaneye kapağı at yok garanti diyosan zaten matematik

öğretmeni açığı hat safhada okullarda ona girer bide dersane b ulursun olur biter

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

hocam öğretmeliği istemiyorsan hiç değilse okulunu bitir bi yere atan kazandığın parayla da sistem mühendisliği için sertifika işine gir.sertifikanı al işini hazırla öğretmenliği bırak.. ya da öğretmenliğe devam et.. seçimini o zaman verirsin.

öğretmenlikten alacağım maaş bana yeter diyorsan fıstık gibi meslek hocam.yaz tatilin var, haftanın çoğu günü boşsun.
    bu boş saatlerinde ek ders istersin müdürlerinden daha da çok para kazanırsın.hafta sonlarıda özel ders verirsen ohh gel keyfim gel...

bilgisayarla ilgilenmek istiyorsan hem öğretmenlik hem de pc ile ilgili bişeyler yapabilrisin.buna zaten bol bol vaktin olabilir.. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

şimdi janissarry kardeş orası muhtemel zaten bitirsek sorun kalamaycak ta okul beni bayaa bi soğuttu.

bir insan sevmediği bi işi ne kadar yapabilir ki

bu bölümü biitirip para kazanmaya başlayyınca para tatlı gelip sevmeye başlaramıyım yoksa yine aynı soğukluk devam eder mi?

işte  bu soruda kafamı çok kurcalıor.. varmı tecrübeyle sabit dien bi mürit.

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

hacım sor kimse istediği bölümü okmuyor. bende kamu yönetimine isteyerek girmedim,hukuk istedim olmadı burası geldi

bende memnun değilim okuldan hatta ileride yapacağım iş bi yerde masa başı işi olacak kesin bürokrat olacağım biliom

çok sıkıcı olacak benim için hiç bana uymayacak ama ekmek parası diyip katlanacam. keşke elimde olsaydıda daha

heyecanlı hareketli bi işim olasydı ama hayat şartları işte. bana sorarsan sevmesen bile katlan. sonuçta her istedği olmuor

insanın. bu yaştan sonra ne çırak olabilirsin bi yere ne bi zanaat öğrenebilirsin ne bu microsfotun bilmemneleri işini görür

gerçi belki ben çok karamsarımdır ama seninki biraz bölümü sevmemekle alakalı bişey galiba. belki işe başlayınca

heyecanlı olur kim bilir.

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Hoca benim durumumda senin gibi hatta senden daha kötü :D

Ben 2003 girişliyim, Çukurova Matematik. Hatta bu sene mezun olmuştum ama hala 3. sınıftayım. Ben dershanede felan çalıştım 2 yıl, çok manyak derecede azimliydim. Ama ne olduysa okuldan, meslekten nefret etmeye başladım. Şu an aklımda olan birşey var, Lise düzeyindeki KPSS ve okul bitince bir arkadaşla, web tasarım & programlama adında ufak bir şirket kurmak. Anlattıklarım seni ne kadar bağlar veya umutlandırır bilemem. Lanet bir bölüm ya.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    ontedi bunu yazdı:
    -----------------------------

Hoca benim durumumda senin gibi hatta senden daha kötü :D

Ben 2003 girişliyim, Çukurova Matematik. Hatta bu sene mezun olmuştum ama hala 3. sınıftayım. Ben dershanede felan çalıştım 2 yıl, çok manyak derecede azimliydim. Ama ne olduysa okuldan, meslekten nefret etmeye başladım. Şu an aklımda olan birşey var, Lise düzeyindeki KPSS ve okul bitince bir arkadaşla, web tasarım & programlama adında ufak bir şirket kurmak. Anlattıklarım seni ne kadar bağlar veya umutlandırır bilemem. Lanet bir bölüm ya.

ya burda öle dersaneye falan giren arkadaşlar vardı işte 2. sınıfta dersanede  çalışmaya başiladılar  para tatlı gelıor be kartdeş ama elinbde diploma olmayınca bi yere kadar geri  okula dönüyorlar öle bi arkadaşım var şu an  7. senesi  bu yıl  baya bi ders  geçmesi lazım geçmezse şutlayacaklar okuldan ama inan burdaki bölüm benide soğuttu  matematikten  tamam  bizde  tembellik yaptık bazen ama..  bu kadarda  zehir olmaz ki bi hayat normal  bi muhabbette  bile  arkdşlrl a  aramızda  matematik konuşuoz kafayı yiyecem ben de  artık soğuyunca insanını  doğası gereği  farklı alanlara  meyletmöeye başladım..  bi  çıkış  kapısı  arıorum  ama bulamazsakta  ya  ss  ya  ss  okuyacaz  amma 6  sene amma 7  sene  olan benim  gençliğime  olacak hayata  akıp gidiyor lanet olsun..

@attack

senin  önerin en mantıklı olanı zaten ama gel gör ki bunun için bi azim gerek bu azim için birazda sabır gerek  tüm bunlar için birazda sevmek gerek ne bileym.  böle yazıor karamsar biz de .. pff

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek
    Hoca şimdi tekrar öss falan lafı etme vicdanen ben rahatsız oluyorum :) , bölümünü sevmiyorsun ama buna rağmen ya ss ya ss o bölümü bitirmen her ne açıdan bakarsan bak zorunluluk gibidir. Diyelim ki işin zor kısmını seve,söve,sike geçtin. Bölümden mezun oldun sonrası öğretmenlik, özel ders vs vs bi süre YTL yada $ yada € bazında birikim yaparsın ..sonra bi durup düşünürsün; nası ..ii gidiyor muyum ..işimden dolayı mutlumuyum, memnun muyum die ..cevabın hala sikiyim bu ömür böle geçmez ise biriktirdiğin para ile ticarete atılabilirsin, bi iş kurabilirsin vs vs.. ama öle zannediyorum ki üniyi bitirdikten sonra dershane öğretmenliği falan sana zevkli hale gelecektir... hele ki böle hiperaktif, renkli, cinli, espirili, sempatik bi karaktere sahipsen ..ki öyle olduğunu sanıyor ve varsayıyorum :)

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Bizim bi komşu vardı. Karısı her zaman nasihatlerdi. İşte içki içme filan günah derdi : ) adamın verdiği cevap:

- Bana Akıl Verme Para ver Para! derdi : )

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    HaYVaN bunu yazdı:

Bizim bi komşu vardı. Karısı her zaman nasihatlerdi. İşte içki içme filan günah derdi : ) adamın verdiği cevap:

- Bana Akıl Verme Para ver Para! derdi : )

buda farklı bi yaklaşım saygı duyarız eyw.   :)))

matematik24.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

yapılan  yorumlardan sonra çıkan sonuç bu bölüm    ss" lerle bitecek aq

pfff.

matematik24.com
Toplam Hit: 2269 Toplam Mesaj: 15