Bana Bir Akıl Verin (Gelecek,Meslek,...)
-
Hojam yazdıklarından anladığım kadarıyla cvp yazacam:Matematik bölümünü bitirmek üzeresin.Mezun olduktan sonra dersanede fln öğretmenlik yaparsın.Sonra bence mat öğretmenliğini bırak öss ye gir.Öss de mat bilgin iyi olduğu için güzel bi üniversitede bilgisayar mühen. okursun.Bi avantaj daha var 2 üni. okduğun için ve birinci bölümün mat olduğu için senin gibisini kaçırmazlar.Hem sevdiğin meslekte çalışırsın hemde çok güzel para alırsın ki bu benim hayalim:D
-
abi muhasebeci olma da ne olursan ol :D hiç tavsiye etmem
insanın ömründen ömür yiyor resmen daha 30 yaşındayken 50 yaşında gösteriyor seni
çok muhasebeci gördüm genç yaşta daha yıpranmış ve hayattan bıkmışlar artık çünkü muhasebenin sonu yok
muhasebecilerin dinlenme şansı da yok neymiş efendim kdv kapanacakmış muhatasar beyanname çıkarılacakmış tablolar tutturulacakmış eğer tutmazsa tü kayıtlar sıfırdan baştan gözden geçirilecek taaa ki tutturana kadar yok faturalar işlenecek kdv leri çıkarılacak gelir gider tabloları kapatılıp yıl sonu kapanış kayıtları tutulacak yevmiyeler hesaplanacak yıl sonu geldi şimdi yıl sonu kayıt kapatma işi en zor iştir yapanlar bilir yıl sonunu kapatıp yeni yıl açılışı yaptığın zaman derin bir ohhh çekiyorsun
çekiyorsun da iş yine bitiyormu ? tabiki hayır. yeni yılın kayıt dertleri de var tam rahatladım derken 3 ayda bir rutin olarak yapılan deneçti kontrollerine sıra gelecek of offf.. :D denetçiler aradığı bulmak ister kayıtlarda yanlışlık olmamasını ister
eğer bir yanlışlık olursa faturası muhasebeciye kesilir yani kabak muhasebecinin başına patlar
benden sana tavsiye bir bankada veya devlet dairesinde bir pc başında ol rahatına bak en azından hergün aynı işler
kafan rahat olur en azından ama muhasebecilik mesleğinden uzak dur :D
-
Blue_moon bunu yazdı:
-----------------------------abi muhasebeci olma da ne olursan ol :D hiç tavsiye etmem
insanın ömründen ömür yiyor resmen daha 30 yaşındayken 50 yaşında gösteriyor seni
çok muhasebeci gördüm genç yaşta daha yıpranmış ve hayattan bıkmışlar artık çünkü muhasebenin sonu yok
muhasebecilerin dinlenme şansı da yok neymiş efendim kdv kapanacakmış muhatasar beyanname çıkarılacakmış tablolar tutturulacakmış eğer tutmazsa tü kayıtlar sıfırdan baştan gözden geçirilecek taaa ki tutturana kadar yok faturalar işlenecek kdv leri çıkarılacak gelir gider tabloları kapatılıp yıl sonu kapanış kayıtları tutulacak yevmiyeler hesaplanacak yıl sonu geldi şimdi yıl sonu kayıt kapatma işi en zor iştir yapanlar bilir yıl sonunu kapatıp yeni yıl açılışı yaptığın zaman derin bir ohhh çekiyorsun
çekiyorsun da iş yine bitiyormu ? tabiki hayır. yeni yılın kayıt dertleri de var tam rahatladım derken 3 ayda bir rutin olarak yapılan deneçti kontrollerine sıra gelecek of offf.. :D denetçiler aradığı bulmak ister kayıtlarda yanlışlık olmamasını ister
eğer bir yanlışlık olursa faturası muhasebeciye kesilir yani kabak muhasebecinin başına patlar
benden sana tavsiye bir bankada veya devlet dairesinde bir pc başında ol rahatına bak en azından hergün aynı işler
kafan rahat olur en azından ama muhasebecilik mesleğinden uzak dur :D
-----------------------------vay meslektaşım benim :D gerçi bizim meslekte abazan arkadaşlar çok (exca, reflex) :D
ama iş bakımından saksının her zaman çalışması gerek bu da kafayı yoruyor. kafamda saç kalmadı amk :D
-
hoca eger gercekten sevmiyosan bırak okulu tekrar gir sınava bak mesela bende matematikte okuyodum pek sarmadı bide mezun olunca buyuk ihtimale ogretmen olcaktık onuda istemedim bıraktım :D simdi daha mutluyum zararın neresinden donsen kardır sonucta bundan sonrakı hayatını okudugun bolum belirlicek..
edit:Matematik mezununun geleceginden suphe etmesi gayet normal bırak matematigi tıp mezunlarının bile garantisi yok
hoca matematikte tutunmak istiyosan ozel ders verecen ozel derside oyle herkes veremiyo yetenek,zeka,bilgi lazım eger
ozel ders piyasasında tutunursan b*k gibi para var..