Bangladeş'te Üniversite Okuma Fikri Nasıl?
-
Müritler merhabalar. Linkini yolluyacağım ilana bakabilirsiniz merak edenler..
İLAN METNİ burda. evlenme arifesindeyim. o yüzden kafam karışık. 6 7 aya evlenicem nasipse. eşim olacak kişi (inş) çocuk esirgemede sözleşmeli bakıcı anne.
sınıf öğrt., iktisat mezunuyum. şu an da uluslar arası ilişkiler okuyorum. ingilizcem iyi almanca orta. latince az buz bilgim var. eylül 15ten sonra korece ve fransızcaya başlıcam inş.
dil öğrenmeyi yabancı ülke araştırması vs severim. hani tatil yeme içme gezme tozma değil de araştırma için..
Şimdi soracağım Bangladeşte okumanın ne gibi artısı olabilir bana ?
Gitme durumu olursa vize falan muhabbeti nasıl olur. hanımı da götürmek için. gelmek istemez sanırım da. artı gittik diyelim geçim olayı nasıldır orda. 10 dolara haftalık çalışacaksak vay halimize.
Şu an hali hazırda Belçika ve Almanyadan öğretmenlik için okul buldum. sadece ileri derece almanca için oraya gidince 6 ay süre veriyorlar. geçemezsen geri yolluyorlar.
Seneye temmuzda gitme planım var. Tabi bangladeş olma durumunda almanya iptal olur..
Almanya daha mantıklı gibi ama Bangladeşte de mühendis olma şansım var. Almanyada olup olacağım en fazla işletme yüksek lisans falan olur heralde.
Yorum yapanlara teşekkürler..
-
Bangladesh li arkadaşım var ülke ile ilgili sorun varsa istersen ileteyim istersen kendisi ile tanıştırayım (Türkiye de yaşıyor, Türkçe biliyor)
-
"islamic university of technology" durumu özetlemiş hocam.
-
Soru: Bangladeş'te Üniversite Okuma Fikri Nasıl?
Cevap: Yarrak gibi.
Abi biraz kas Bulgaristan, Ukrayna, Azerbaycan vs oku. Bangladeş nedir amk ya
-
Bence git. :3
-
geyik sandım ilk
-
Niye banglades. Sen bütçeni söyle.
Eğer yıllık kendi masrafların hariç 10.000 varsa dünya liste yazarım
20-30.000 dersen bir tık daha medeni yerler yazarım.
1500 tl dersen afrika okullarinda ( şaka değil ösym tanıyor)
3000 tl yıllik bütçeyle çinde kalırsın. Ancak çin en ucuzu ama orta düzey çince istiyor.
Rakamlar ortalma yanlışda olabilir.
Şimdi dışardayım. Ben sonra tam liste vereyim.
Amaç okul bahanesi ile yurt dışına çıkmak mı ?
Tam anlamadım. Evlilik okul çalışma ...
Bangladesh , hindistan ve taylandın ortasında yani yanardağ eteğinde oturmak gibidir.
Farkli bir tecrübe ancal bayan için değil. Ben ki orta doğu delisi biriyim. Ben bile hayal etmedim orayı :)
Tekin değil çok.
Geçen biri seni hindistana götüreyim dedi.
" Abi yok hindistanda çantayı yere bırakınca çanta yok oluyormuş" dedim.
" Yanlış öğrenmişsin çanta duruyor sen yoksun " dedi. Bilmem anlatabildim mi :)
Neyse geri geleceğim
futurist tarafından 08/Ağu/16 13:36 tarihinde düzenlenmiştir -
futurist bunu yazdı
Niye banglades. Sen bütçeni söyle.
Eğer yıllık kendi masrafların hariç 10.000 varsa dünya liste yazarım
20-30.000 dersen bir tık daha medeni yerler yazarım.
1500 tl dersen afrika okullarinda ( şaka değil ösym tanıyor)
3000 tl yıllik bütçeyle çinde kalırsın. Ancak çin en ucuzu ama orta düzey çince istiyor.
Rakamlar ortalma yanlışda olabilir.
Şimdi dışardayım. Ben sonra tam liste vereyim.
Amaç okul bahanesi ile yurt dışına çıkmak mı ?
Tam anlamadım. Evlilik okul çalışma ...
Bangladesh , hindistan ve taylandın ortasında yani yanardağ eteğinde oturmak gibidir.
Farkli bir tecrübe ancal bayan için değil. Ben ki orta doğu delisi biriyim. Ben bile hayal etmedim orayı :)
Tekin değil çok.
Geçen biri seni hindistana götüreyim dedi.
" Abi yok hindistanda çantayı yere bırakınca çanta yok oluyormuş" dedim.
" Yanlış öğrenmişsin çanta duruyor sen yoksun " dedi. Bilmem anlatabildim mi :)
Neyse geri geleceğim
Teşekkürler hocam ilgin için. Şöyle söyliyim şu an öyle ahım şahım bi üst düzey gelirim yok. gelecek yıl için alabileceğim maksimum meblağ 10-12bin arası olur.
hayata biraz geç başladım da açığı kapatmak istiyorum. Hem eğitim hem yurtdışı yaşam tecrübesi hem 1 2 dil daha öğrenmek hem de bu arada bi lisans daha okumak istiyorum. Mühendislik olarak.
Bir de ukrayna kafama yatıyor da hanım gelmez oraya :)
yıllık bütçe olarak şöyle söyliyim hiç birikimim yok. kazandığımı yedik sülalecek şu ana kadar. ilk etapta çıkarabileceğim meblağ olsun olsun 20 30k.
bu arada yukarıda bahsettiğiniz birimler TL sanırım değil mi?
Hangi işte çalışacağım da çok önemli değil ilk etapta. Bulaşıkçılıktan müdürlüğe garsonluğa kadar hemen hemen her işi yaptım.
-
Rabinski bunu yazdı
Soru: Bangladeş'te Üniversite Okuma Fikri Nasıl?
Cevap: Yarrak gibi.
Abi biraz kas Bulgaristan, Ukrayna, Azerbaycan vs oku. Bangladeş nedir amk ya
Hacı azerbaycan bulgaristan değil de ukrayna olabilir. ama ordaki arkadaş hiç hayal ettiğin gibi değil bura diyor.
@kofcu hocam Pmden face falan varsa yollayabilirsen çok makbule geçer :)
@GusFring ne olmuşki hocam? İslam kavramını TRdeki gibi algılama. Hindistan dolaylarında çok iyi teknik eğitim veren İslam üniversiteleri mevcut.
-
Olum benim ayağıma amerika, ingiltere gibi medeni ülkelerde burslu okumak imkanı geldide göt korkusuna gitmedim amk. Türkiye'de bile edirneden, aydına gitsem 1 sene kendime gelemiyorum. Aynı şehir içinde evden dışarı çıksam eve dönmek için can atıyorum. Değişikliğe harbiden adaptasyonum yok.
Sizlerde bukalamun gibisiniz mâşallah. Vallaha tebrik ediyorum bu kadar dil, bu kadar farklı yer görme aşkı bu kadar hevesli olamam harbiden. Sanırım medeni cesaretim ve isteğim yok.
Sanırım şimididen 60 yaşındaki adamlar gibi düşünmeye başladım.
Vallaha hocam gidebiliyorsan git ama ben senin yerinde olsam Almanya felan denerim en azından.
Birde hocam kaç üniversite bitirdin ayıptır sorması?
DrKill tarafından 08/Ağu/16 14:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Okumak için en iyi yer neresi , maddi manevi ve insan olarak ciddi soruyorum :)