Bangladeş'te Üniversite Okuma Fikri Nasıl?
-
Roark bunu yazdı
Okumak için en iyi yer neresi , maddi manevi ve insan olarak ciddi soruyorum :)
Yazgat-Sivas bozkırları çok güzel diyola...
Hocam o senin seçimlerinle alakalı birşey. Adam var İstanbul'un gece hayatına alışmış, Tuzla'dan öteye geçse psikolojisini sikiyor. Adam var, kasabasından çıkmamış, Pötürge'den Malatya'ya inince şirazesi kayıyor. Sen tam olarak ne istediğini bilemezsen; biri çıkar ODTÜ'de oku der, diğeri de Urfa'ya Oxford'un temelleri atılıyor orada okursun der.
Sen ne istiyon amk onu bi desene hele...
-
Roark bunu yazdı
Okumak için en iyi yer neresi , maddi manevi ve insan olarak ciddi soruyorum :)
Paraya bakar. Eğer yıllık 200k paran varsa ABD 'den güzel yer mi var veya İngiltere ???
-
Hocam şuan senin plan Norveçde balık tutar gibi yapıp Florida sahilinde elimle pringles le sörf yapacam demek ki saçma bişey.Hiç mantığa uygun bişey yok.
1.Eşin Türk mü bangladeşli mi ?
2.Dil öğrenme olayını sen çok yanlış anlamışsın.Eğer amacın küçük bir işletmede garson falan olmak değilse öyle 200 kelime yarım gramer bilerek dil bildiğini sanma olayı hiçbir işine yaramaz.O yüzden İngilizcem iyi diyorsunda mesela en azından 2-2500 kelime falan biliyor musun ? Sana tavsiyem 5 tane yarım yamalak konuşacağına 2 tane sağlam dil bil.
Geçen burda 6 senedir yaşayan bir tanıdığı taksi call center da bile işe almadılar Rusçası yeterli olmadığı gerekçesi ile.Adama sorsan adamda süper biliyorum der :)
3.Bangladeş,Hindistan,Nepal bunlar hep fakir ülkeler.Burdan alınacak maaşda dolayısıyla çok az olacaktır.Hindistan yazılım konusunda iyi ve üniversitelerinde harbiden adamları zorluyorlar.Onun dışında Hindistanda yaşam ve üniversite ile alakalı bişey duymadım.Bangladeş hakkında hiç duymadım :)
4.Ben 5 senedir Ukraynadayım.Üniversiteyi burda bitirdim.Tek tavsiyem buraya gelme.
Polonya,Bulgaristan,Rusya buraları düşünebilirsin yaşam yada üniversite için.
-
DrKill bunu yazdı
Olum benim ayağıma amerika, ingiltere gibi medeni ülkelerde burslu okumak imkanı geldide göt korkusuna gitmedim amk. Türkiye'de bile edirneden, aydına gitsem 1 sene kendime gelemiyorum. Aynı şehir içinde evden dışarı çıksam eve dönmek için can atıyorum. Değişikliğe harbiden adaptasyonum yok.
Sizlerde bukalamun gibisiniz mâşallah. Vallaha tebrik ediyorum bu kadar dil, bu kadar farklı yer görme aşkı bu kadar hevesli olamam harbiden. Sanırım medeni cesaretim ve isteğim yok.
Sanırım şimididen 60 yaşındaki adamlar gibi düşünmeye başladım.
Vallaha hocam gidebiliyorsan git ama ben senin yerinde olsam Almanya felan denerim en azından.
Birde hocam kaç üniversite bitirdin ayıptır sorması?
2bitirdim bi bıraktım. şimdi birini okuyom 3, sınıftayım. ama bi faydasını görmedim henüz. inşallah ilerde artık bi işe yarar.
yüksek için geçen yıl çok uğraştım da referans bulamadım olmadı hocam.
Allaha şükür o konuda sıkıntım yok. gittiğim yere 3 5 günde uyum sağlarım.
Askerde bölüktekilerin %80i doğuluydu. 1 hafta sonra telefonda nişanlım bile demişti senin konuşma değişmiş doğulu gibi konuşuyon diye :D
-
u235 bunu yazdı
Hocam şuan senin plan Norveçde balık tutar gibi yapıp Florida sahilinde elimle pringles le sörf yapacam demek ki saçma bişey.Hiç mantığa uygun bişey yok.
1.Eşin Türk mü bangladeşli mi ?
2.Dil öğrenme olayını sen çok yanlış anlamışsın.Eğer amacın küçük bir işletmede garson falan olmak değilse öyle 200 kelime yarım gramer bilerek dil bildiğini sanma olayı hiçbir işine yaramaz.O yüzden İngilizcem iyi diyorsunda mesela en azından 2-2500 kelime falan biliyor musun ? Sana tavsiyem 5 tane yarım yamalak konuşacağına 2 tane sağlam dil bil.
Geçen burda 6 senedir yaşayan bir tanıdığı taksi call center da bile işe almadılar Rusçası yeterli olmadığı gerekçesi ile.Adama sorsan adamda süper biliyorum der :)
3.Bangladeş,Hindistan,Nepal bunlar hep fakir ülkeler.Burdan alınacak maaşda dolayısıyla çok az olacaktır.Hindistan yazılım konusunda iyi ve üniversitelerinde harbiden adamları zorluyorlar.Onun dışında Hindistanda yaşam ve üniversite ile alakalı bişey duymadım.Bangladeş hakkında hiç duymadım :)
4.Ben 5 senedir Ukraynadayım.Üniversiteyi burda bitirdim.Tek tavsiyem buraya gelme.
Polonya,Bulgaristan,Rusya buraları düşünebilirsin yaşam yada üniversite için.
1, evet türk
2, yarım yamalakları saymıyorum hocam. ingilizce grammer olarak %80ine hakimimdir. kelime bilgim 2k vardır.
dil öğrenmeyi seven biriyim. dile başlarken grammerdan başlarım grammer olmadan zaten barzoca konuşurum. sonraki ayakta sağolsun internet sayesinde telaffuz oluyor..
yazmayı bilmediğim dile zaten öğrendim diyemem..
3, Hindistanı ben de biliyorum hocam özellikler elektronik ve pc müh. de hardcoore. o yüzden zaten sağlam öğrenirim diye düşündüm. ama para mevzusu var adam 10 dolara çalışıyo :/
4,Son olaylardan sonra rusya ile baya ilişkileri ilerletecez gibi. Rusya mantıklı geldi hocam.