folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bankalar Neden Faiz Verir?

Bankalar Neden Faiz Verir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    s.a arkadaşlar hep kafamda takılı olan bi soruydu google de bulamadım,bankaya bir miktar para yatırdığımızda ona aylık faiz veriyorlar. neden bu peki, bankaların kærı ne oluyo? beni aydınlatırsanız sevindirik olurum !

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Zeitgeist izle.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

o parayı değelendiriyorlar(yani kullanıyorlar)

kısacası başkasına kredi olarak veriyorlar :D

====>
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    senin paranla başkalarına kredi veriyor. bundandır diye düşündüm ben
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek
    3 e alıp 5 e satıyo paranı

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    piyasada az olan şey her zaman kıymetlidir.Günümüz ekonomisinin maalesef temel taşı olan bankacılık sistemi paradan para kazanmaya dayalı bir sistemdir.Paradan para kazanılan bir sistemde de her zaman büyük bir kısım fakirleşirken küçük bir kesimde zenginleşir.Onların sana verdiği faizi eline elma şekeri tutuşturulup benimle gel diyen adama benzetebiliriz.O faiz her zaman o küçük kesime dönüyor aslında nasıl mı oluyor dersen sadece Zeitgeist Addendum'u izle..

Troubles'll come & they'll pass
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek
    diyelim sen 100 ytl verdin ve banka sana aylik 1 ytl faiz veriyor  yani bi ay sonra 101 ytl alabilirsin senin o 100 ytl ni banka baskasina veriyor ama daha yuksek faizle orneyin 100 veriyor bi ay sonra ise 3 fazla istiyor kari ise 2 ytl senin paranla kazaniyor yani bide miletin buyuk bi kismi bankadan kredi aldigini dusunursek en cok kazanan banka oluyor sonra milet bankanin esiri oluyor sonra devlet vs.. bu boyle uzuyor :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    senin paranla yatırım yapıyor her alanda her yerse seninparanı işletiyor belki sana verdiği faizin 2-3mislini kendi kazanıyor sanada o 3 de birini veriyor gerikalan kendi cebine

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek
    senin bankada 3 liran var. banka bu parayı birine kredi olarak veriyor. bu kişidende uzun vadede 5 lira olarak geri alıyor. seninde bankada 4 lira paran oluyor. aradaki 1 lira bankada. yani en kısa bu şekilde özetleyebildim :D

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:
    -----------------------------
    senin paranla başkalarına kredi veriyor. bundandır diye düşündüm ben
    -----------------------------

Aynen böyle. Mesela bir bankadan aynı anda veya aynı gün içinde tüm müşterileri paralarının tümünü çekmek isterse o bankadan o kadar para çıkmaz. Çünkü senden aldığı parayı başkasına veriyor, başkasından aldığı parayı da sana veriyor faiz diye :) Yani paralar sürekli dönüyor. Bankanın cebinden hiç para çıkmıyor.

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

yatırdığın fona göre kullanım alanı değişir. senin yatırdığın parayla bankanın gayrimenkulleri artar

mesela sen 6 ay vadeli bir para yatırdın senin o paranı banka 6 ay boyunca kredi verir borsada geçişler yatırım yapar yani senin paranla para kazanır

bunun neticesindede yaptığı kardan az bişi de sana verir :D

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 2636 Toplam Mesaj: 18