Bankalar Neden Faiz Verir?
-
parası çoktur verir:)
-
teşvik için, müşteri kazanmak için.. çünkü sen paranı yatırırsın o paranı kendi için değerlendirir sen paranı faiz almadan öööylle boş boş yatırırsan bankada birilerinin cebi yine de dolar.. yüksek faiz veriyorum diye ortalıkta dolanarak müşterilerinin gözünü boyar ee yapabileceğin başka bişeyde yok aslında evde tutsan hırlısı var hırsızı var herkes faiz haramdır şudur budur der ama faizsiz yani sadece senin paranı tutan ihtiyacın olduğunda çekebileceğin yada işini görebeleceğin bi kurumda yoktur elin mahkum gibi :|
-
senin paranı başkasına daha çok paraya satıyor :D
-
yatırım durumuda söz konusu bildiğim kadarıyla;
hatta bazı bankalar faiz kelimesi yerine kar payı kelimelerini kullanıyo.
sanırım yaptıkları yatırımın bir kısmına ortak oluyosun, ana paraya baglı olarak kar payı alıyosun.
yanlış bilgi vermiş olabilirim, bu bilgileri bi arkadaş anlatmıştı bana...
-
VisualBoy bunu yazdı:
-----------------------------hatta bazı bankalar faiz kelimesi yerine kar payı kelimelerini kullanıyo.
sanırım yaptıkları yatırımın bir kısmına ortak oluyosun, ana paraya baglı olarak kar payı alıyosun.
yanlış bilgi vermiş olabilirim, bu bilgileri bi arkadaş anlatmıştı bana..
-----------------------------dindarlar faiz kelimesini duyup kaçtıkları için ve para onlarda oldugu için bulunan bir yöntem bu
finansbank ve bank asya kullanıyor
Cennete gitmek için onu seçin :D
-
faiz yemek haram mı ? haramsa ne kadar haram ? az mı haram cok mu haram :D
-
bankacılar , faizi harcamaktan vazgeçilen meblağın getirisi olarak açıklarlar. parayı bankaya yatırmakla birisine borç vermek arasında fark yoktur , kapitalist mantığa göre X TL parayı bugün harcayabilmek , yarın ya da sonra ki bir tarihte harcayabilmekten daha değerlidir. Bu değer farkını kapatabilmek için faiz uydururlar. Öte yandan değer kavramının göreceli olduğunu tekrarlayıp dururlar.