Bankamatikten Hesaba Para Kesermi?
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------
gönderen ve alan hesap aynı bankanın hesapları olursa iş bankası da akbankda kesmiyor birşey
-----------------------------aynı banka derken?
başka şehire göndericem.
-
TeRRoR bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
gönderen ve alan hesap aynı bankanın hesapları olursa iş bankası da akbankda kesmiyor birşey
-----------------------------aynı banka derken?
başka şehire göndericem.
-----------------------------yaw arkadaşım bakma sen onlara :) bak aynı şube olmazsa aynı bankada olsa keser çünkü şehirler arası havale söz konusu
ama A bankası B şubesindeysen hesabın gidip o şubeden yatırırsan kesmez o şubeye git başka şehirden yatır keser
ama şu var kendi hesabın A şubesinde ve B şşubesinden kendi hesabına para yatıracaksın (banka matik kezmes) içeriden yatırmaya kalktığında nüfus cüzdanı ibrazı ister
virman yani senin hesapların arasında para transferinden de kesmez
-
Tam olarak ne yapmak istediğini doğru düzgün anlat önce. EFT, Havale, Virman bu kavramların ne anlama geldiğini biliyor musun? Bankamatikten kartını taktıktan sonramı parayı göndereceksin yoksa direk hesabamı parayı yatıracaksın ? Konu başlığında bankamatik yazmışsın, adamlar sana EFT'yi anlatıyor, hangi bankamatik EFT yapıyor ?
-
Olayı derinlemesine anlatıyım da herkez açıklığa kavuşsun :)
Bir vatandaştan bot aldım ve ücretini banka hesabına yatıracam.
Elimde sadece işbankası kartı var. Kartı takıp ordan havale yaptığımda 25tl ye ne kadar keser?
-
TeRRoR bunu yazdı:
Elimde sadece işbankası kartı var. Kartı takıp ordan havale yaptığımda 25tl ye ne kadar keser?
-----------------------------karşı taraf iş bankasıysa 3,5 lira (en son öyleydi fiyatı)
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------karşı taraf iş bankasıysa 3,5 lira (en son öyleydi fiyatı)
Vay anasına ya.. En iyisi ptt beklemek galiba :) 1tl :) -
DJ_Alper bunu yazdı:
TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------Bankamatikte yapılan işlemlerde karşı taraf başka banka olabiliyor mu?
-
iş bankası atm'lerinden eft yapabiliyorsun diye biliyorum, havale'si bedava eft'side netten 1 tl'ydi ama, birde kartsız işlemde oluyor
-
7-19 bunu yazdı:
alakasiz fakat sormak istedim konu basligini gorunce;
hesabima yanlislikla guzel bir miktar para yuklenmis, bunu kullansam ne gibi bir sorun olur geri odermiyim ?
-----------------------------geçen yıl katıldığım bi konferansda senin başına gelen olaya benzer bir olay duymuştum.Hacker bir hesabı para aktarmak için kullanıyor, nasıl olduğunu tam hatırlamıyorum ama hacker parayı yatırdıkdan sonra hesabın sahibi bunu görüyor ve paray çekiyor.Yanlış hatırlamıyorsam para yüklü miktarda.
-
7-19 bunu yazdı:
alakasiz fakat sormak istedim konu basligini gorunce;
hesabima yanlislikla guzel bir miktar para yuklenmis, bunu kullansam ne gibi bir sorun olur geri odermiyim ?
-----------------------------birebir aynısı başıma geldi 2005 de askerlik yaparken hesabımda 1000 lira buldum şaşırdım tabi geri ÖDEYECEĞİMİ bile bile harcadım izne gelirken ucakla falan döndüm aradan 4-5 ay geçti banka beni aradı anlattı böyle böyle. aynı hesap numarasından yanlışlıkla hem vadeli hesap hem de vadesiz hesap açılmış benimki vadesiz diğer kişininki vadeliymiş. bankanın suçu dediler ama ahlaki olarak geri ödemeniz gerekir dediler. tamam dedim geriye ödeyeceğim ama askerim ben şu anda taksitlendirme falan yapın ödeyeyim 12 taksit yaptılar paşalar gibi ödedim. illada ödemiyorum deseydim yasal presedürler devreye girecekti. aynı banka borcu gibi işlem görecekti. bulursalar alacaklardı bulamazlarsa ayaklarımı alacaklardı. senin olay da benzer bir olay sanırım.