Banlanan Kullanıcılar Hakkında (Bir Yöneticinin Yakınması)
-
Sevgili müridler;
Üye olduğum zaman ne beni site tanırdı ne ben siteden birilerini. Tesadüfen bulmuştum tahribatı ve o zmandan beri sürekli sitedeyim.
Çok ateşli bir mürittim. Son derece asabi, girdiği tartışmalarda savunduğu konularda karşısındakinin canını yakan konuşmalar sergileyen bir tiptim. Burada belirtmeliyimki aşağılayıcı ve rencide edici hiçbir sıfatı bugüne kadar kimseye karşı kullanmadım 1 kişi hariç. Banlandı zaten o kişi şizofren bir insandı wap_cc_hacker nickli bi şahıstı. Her neyse konu bu değil. Epey bir zman sonra moderatör oldum. Genel moderatörlüğe geçtim bir süre sonra bütün konularda çalışıyordum. Bir süre öncede adminlik görevi bana uygun görüldü.
Görevli olduğum sürece insanları uyardım, telkin verdim yanlışları kapatmaya çabaladım. Herhangi bir müridin ban yememesi için yaptığı yanlışları düzeltmeye çabaladım. Ortamın güzelliğinden herkesin faydalanmasını istedim çünkü.
Sorgusuz sualsiz hiç kimseyi uyarmaksızın bugüne kadar kimseyi ortamdan mahrum etmedim. Bana alenen küfür eden şahsa bile açıklama hakkı tanıdım (bu hakkını kullanmadı o ayrı).
Bugüne kadar..
Bugüne kadar bu böyleydi. Bugünden sonra tugrulbaba olarak elimde bana tanınan yetkileri tek uyarı ile kullanacam.
küfür konusunda müsamaham yoktur bu biline,
araya adam koymak filan işe yaramaz başvuru direkt bana yapılacak,
tahrıkey uygulaması bır sure işlemiyor key alırım girerim hesabınız yatar haberiniz olsun,
dışarıda onlarca insan siteye girmek üye olabilmek için can atarken elinizdeki değerli olan bir şeyi fütursuzca kullanmanız sizin seçiminizdir bundan sonra abilik yok,
yaptığınız her yanlış sizin sorununuzdur beni ilgilendirmez,
filanca adminin adamıyım fistanca mod amcamın oğlu yaklaşımlar bende sökmez bilinsin,
yumuşak başlı, anlayışlı tavırlarımı üst üste yaptığınız yanlışlarla, uyarmama rağmen bu yanlışlarda ısrar etmenizle bitirdiniz hiç kimsede hata aramayın bu hata hepinizin,
Konu açarken konuyu nereye açtığınıza dikkat edin, forumu açın bir bakın elinizdeki konu neyle ilgili bi başlık arayın uygun olduğunu gördüğünüz başlığa konunuzu açın, olaki bir yanlışlık yaptınız herhangi bir mürid konu yanlış yerde dedi başlığın yerini değiştirin,
adminlerle, modlarla, müridelerle gereksiz tartışmalara girmeyin,
hatalı olduğunuz bir konu varsa hatanızı kabul edin bu sizi düşürmez aksine yüceltir,
küfür yasak,
küfür yasak,
küfür yasak,
küfür yasak,
uyardığım ve ban koyduğum kişiler benimle irtibata geçsinler ve benim verdiğim direktife neden uymadıklarını açıklasınlar daha sonra banlarını kaldırayım.
Bu arada verilen direktifleri "ulan adama bak keyfine göre konuşuyor" şeklinde yorumlamayın yapılan hiçbir hareket keyfi değildir tamamen forum düzenini sağlama gayeli bir durumdur.
Moderatorlere gelince görevlerini aksatmamalarını rica ediyorum. Onlar oraya süs olarak konmuş şeyler değil. Arada bir kullanıp forum düzenini sağlamanız için size bu statü verildi. Kullanın elinizdekini..
Selametle.
(Sıkıntısı olan benimle paylaşsın) -
Haklısın, peki yanlış yere açılmış bir başlığı oranın moderatoru doğru yere taşısın mı, murid'e mi bıraksın?
-
önce uyarı, sonra icraat. Moderator konu hakkındakı yanlıslık bıldırımını yapıp konuyu tasıtır yada tasır..
-
abü oraya "fistanca" konu fln yazmışsın "falanca" yazacğına bi yanlış anlaşılma olmasın :)
-
valla bilmiyorum küfür açık bi şekilde yasaklandı buna itiraz etmemim anlamı yok artık bende adminlerden modlardan rica ediyorum msn denen mereti açtığınız zaman muhabbet etme çağrımıza yanıt vermeyebilirsiniz fakat en azından forumla ilgili bşey sorunca danışınca cevap verin yada verme imkanınız yoksa sonra bunu bize açıklayın diğer türlü osmanlı gibi oluyor burası müridlerle adminler modlar arası kopuyo misal rene öle deil en azından uyuyodum yoktum veya işşim var yazıo bizde ona göre davranıyoz bu konuya tugrulbabanın veya başka birinin çözüm getirmesi dileğiyle saygılar
-
Sanırım bu küfür yasak uygulaması kullanıcılar arasındaki tartışmalara yol açtığından dolayı uygulanıyor.
Ben de diyorum ki aslında küfür de etmeseler bu insanlar arasındaki sürtüşmeyi , kavgaları sağlayan tek neden küfür değil. hatta küfür bu yolda sadece aracı olarak kullanılıyor.
Dolayısıyla , 5 senedir bulunduğum şu sitede sıkı yönetim , siyasi tartışmak yasak , birbirine düşenler banlanacak ... türünden uygulamaları çok gördüm ve evet gerektiği miktarda bunlara birer çözüm getirildi.
Ancak söylemem gerekirki - hayır öylesine küfür etmekten hoşlanmıyorum - bazen bazı konularda insan küfür edince rahatlıyor. sanırım bu konuda benim gibi düşünen insanlar da yok değil.
Son Söz : Programcılıkta da olduğu gibi , dizileri bilirsiniz sayılar() diye tanımlarsınız ondan sonra o dizi istendiği kadar değer alır
Tahribat yönetiminin yaptığı şey işe şu : küfür yasak(sayılar1) , kavga yasak (sayılar2) , yanlış yere konu açmak yasak (sayılar3)
sıra sıra ayrı değişkenler tanımlayacağımıza
Forumun düzenini ve insanların huzurunu bozacak harekette bulunmak ... gibi GENEL bir değişken tanımlanırsa hem müridler gerektiği yerde küfür edebilir , hemde diğer konulan yasaklar sınırlayıcı biçimde olmaz ve Tahribat.com un diğer sitelerden farkını sağlayan marjinal yönü olan Özgürlük ortamı sağlanmış olur.
diye düşünüyorum....
-
en kısa zamanda (hiç olmadı bugüne kadar) genel bi admin toplantısı yapmalıyız kimi banlayacam kimi atacam neyi silecem kafam karıştı a.k yazacam yazamıyorum tutup birisi banlayacak die sanırım bu iş biz konuştuktan sonra daha bi netliğe kavuşacak.
-
Küfür konusunun sadece kişiye yönelik olanının yasaklanmasının daha hayırlı olacağını düşünenlerdenim.Bir şahsa edilmeyen,ortama rasgele edilen bir küfürün kimseye zararının olacağını düşünmüyorum
örneğin Tahribatta şöyle bir haber okduğumda: ''pkk 3 askerimizi şehit etti'' insanın hay ben pkknın .....
diyesi gelior ve bunu bugüne kadar diyebildiğimiz tek site tahribattı şimdi bu yok.
nicksizin bir mesajında su vardı hatırlıyorum,tahribatın farkını anlatan bir konuydu..
''burda a.q dediniz diye banlanmazsınız'' tahribatı tahribat yapan faktörlerden birisi buydu.Bunun ortadan kalkması kötü oldu die düşünüorum.
öte yandan bir müridin bir müride küfür etmesi kesinlikle yasaklanmalıdır ki zaten yasaktır.Tartısmalar olabilir ama ortamın rahatlığından faydalanıp bir insanın şahsına küfür etmek kimsenin hakkı değildir.
Görüşlerim bunlar.
Saygılar..
Not:Küfürü misal olarak verdim umarım banlanmam :) -
krestonum düşüncelerini değerlendirmeye almalıyız bence ama bir tek benimle olacak bir iş değil. Benim üstümde olan insanlar var mertebe olarak bu insanların onayı gerekmekte tek başıma karar vermek şeklinde bir lüksüm yok. Bu lükse sahip olmakta istemem doğrusu. İstişarenin güzelliği hakkında bir yorum yapmanın faydasızlığını söylememe gerek yok. Her şey konuşulup tartışılarak yoluna girer. Yapılan her düzenleme taşların yerine oturmasını sağlar..
-
bugun 3 kişi banladım yukarıdaki saydıklarım yuzunden..
-
haklısın diyecek bişey yok
Toplam Hit: 2724 Toplam Mesaj: 19