Bant Sistemi Yapımı ( Fabrikadakiler Gibi )
-
Değerli Tahribat
Bizim bir küçük fabrikamız var. Fabrikamızda yaklaşık 10x10 cm büyüklüğünde dikdörtgenimsi ürünler çıkmaktadır ( Misal sabun gibi ) Biz bu ürünleri bant sistemiyle fabrikadan çıkışını sağlamak istiyoruz. Yani istediğim böyle bir bant sistemi satılır mı yoksa kendimiz mi yapmalıyız?
Yardımlarınızı bekliyorum
iyi günler diliyorum sağlıcakla kal tahribat.
-
http://www.mimsan.com.tr/Content/Default.aspx
bu ve bunun gibi firmalar bant sistemleri üretip satiyor. arayip fiyat alabilirsin. -
yaptırmalısın internette araştır bunu yapan firmalar var bende yaparım ama en iyisi sen firmaya yaptır garantili olur...
aradığın şeyin adı konveyör bant :D
-
şu bant sisteminden nefret ediyorum işleri iyice köleleştirdiler.
-
Arkadaşlar şidi bana motor ve bant lazım bu bantı hareket ettircek motor u nerden bulabilirim (misal: vantilatör motoru iş görür mü? )
-
vantilatör motoru olmaz. hatta o kadar olmaz ki eğer olabileceği aklından geçtiyse, sakın ola yapmaya kalkışma :)
-
peki az elektrik harcayan ve güzel bir motoru nerden bulabilirim bu arada vantilatör motorunu söylememin nedeni bant ın uzun luğu 1 1.3 m uzunluğunda olucak. en fala 1.5 - 1.7
-
Clickanddie bunu yazdı:
-----------------------------peki az elektrik harcayan ve güzel bir motoru nerden bulabilirim bu arada vantilatör motorunu söylememin nedeni bant ın uzun luğu 1 1.3 m uzunluğunda olucak. en fala 1.5 - 1.7
-----------------------------
Şu mühendislik işlerini bu kadar basit sanmayın. Bizim insanımızın bir huyuda ben herşeyi yaparım demesi. Boşunamı onca sene okuyup mühendis olduk. Mesela sana soru. Bahsettiğin bantın adı konveyör bant. Üretim hattından bi şekilde dikdörtgen ürününü konveyöre indirdin.Bu bant ne zaman duracak.Şöyle ki paketleme yetişenediği zaman bant nasıl durcak vs vs. İşin içinde pnömatikte var ki sıradan birinin yapabileceği bi olay değil. Sen en iyisi o vantilatör motorunu sakla.Sıcak yaz günlerinde daha çok işine yarayacak. -
real_agabey bunu yazdı:
Clickanddie bunu yazdı:
peki az elektrik harcayan ve güzel bir motoru nerden bulabilirim bu arada vantilatör motorunu söylememin nedeni bant ın uzun luğu 1 1.3 m uzunluğunda olucak. en fala 1.5 - 1.7
Şu mühendislik işlerini bu kadar basit sanmayın. Bizim insanımızın bir huyuda ben herşeyi yaparım demesi. Boşunamı onca sene okuyup mühendis olduk. Mesela sana soru. Bahsettiğin bantın adı konveyör bant. Üretim hattından bi şekilde dikdörtgen ürününü konveyöre indirdin.Bu bant ne zaman duracak.Şöyle ki paketleme yetişenediği zaman bant nasıl durcak vs vs. İşin içinde pnömatikte var ki sıradan birinin yapabileceği bi olay değil. Sen en iyisi o vantilatör motorunu sakla.Sıcak yaz günlerinde daha çok işine yarayacak.
-----------------------------Kanka kusura bakmada kıçı kırık bi bant yapmak içinde mühendis olmaya gerek yok herhalde
TR'de mühendislikten anladığımız bu olduğu için bu haldeyiz ne diyim
-
arkadaş bunu yapmak için yıllarca okunmuyor denildiği gibi kıçı kırık bir bant. ayrıca zamanlayıcı var elimde. yıl başı ışıklarındaki mekanizmayı bir kullanabilirsin. onları programlamayıda biliyorum. bana sadece motor lazım redüktörlü motor araştırdım ancak pek bişey anlamadım yani işime nasıl bir motor yarar bilmiyorum. pratik bir çözüm üretmeye çalışıyorum.
-
@Clickanddie ve @Pisibaliqi siz bu düşüncenizde devam edin o zaman ne diyim. Kırıkkalede bi fabrikanın konveyör sisteminin sadece proje kısmına bi arkadaşım 20.000TL aldı. Tamam o daha komplike senin istedin daha basit bişey belki. Belki sizinki evdeki parçalardan dahi yapılabilecek projedir. Fakat ben genel bir cevap verdim.Cevabım sana özel değildi. Mesela bilgi eksikliğinden dolayı ne soracağını dahi bilmiyorsun. Motor Tavsiye edin.? Konveyörde kaç kg max yük olacak konveyör uzunluğu ne olacak.Aktarma nasıl yapılacak vs vs. Sizin yapacağınız usta işi olacaktır.Belki işinizie görecektir fakat mühendis elinden hatta işin uzmanı mühendis elinden çıkması başka bi durum.