folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Bant Sistemi Yapımı ( Fabrikadakiler Gibi )

Bant Sistemi Yapımı ( Fabrikadakiler Gibi )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

Değerli Tahribat

Bizim bir küçük fabrikamız var. Fabrikamızda yaklaşık 10x10 cm büyüklüğünde dikdörtgenimsi ürünler çıkmaktadır ( Misal sabun gibi ) Biz bu ürünleri bant sistemiyle fabrikadan çıkışını sağlamak istiyoruz. Yani istediğim böyle bir bant sistemi satılır mı yoksa kendimiz mi yapmalıyız?

Yardımlarınızı bekliyorum

iyi günler diliyorum sağlıcakla kal tahribat.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siganfu
    siganfu's avatar
    Erkek

http://www.mimsan.com.tr/Content/Default.aspx

bu ve bunun gibi firmalar bant sistemleri üretip satiyor. arayip fiyat alabilirsin.

Elin ekmeği ile yaşayan kurt kahrolsun, Boynunda tasma izi taşıyan kurt kahrolsun, Kar yağmış dağlarına, üşüyen kurt kahrolsun, Kahrolsun kurt postunu giyen yalancı kuzu,Dağıtanlar kahrolsun kurt sesli ordumuzu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yaptırmalısın internette araştır bunu yapan firmalar var bende yaparım ama en iyisi sen firmaya yaptır garantili olur...

aradığın şeyin adı konveyör bant :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fastottoman
    fastottoman's avatar
    Erkek

şu bant sisteminden nefret ediyorum işleri iyice köleleştirdiler.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

Arkadaşlar şidi bana motor ve bant lazım bu bantı hareket ettircek motor u nerden bulabilirim (misal: vantilatör motoru iş görür mü? )

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

vantilatör motoru olmaz. hatta o kadar olmaz ki eğer olabileceği aklından geçtiyse, sakın ola yapmaya kalkışma :)

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

peki az elektrik harcayan ve güzel bir motoru nerden bulabilirim bu arada vantilatör motorunu söylememin nedeni bant ın uzun luğu 1 1.3 m uzunluğunda olucak. en fala 1.5 - 1.7

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek
    Clickanddie bunu yazdı:
    -----------------------------

peki az elektrik harcayan ve güzel bir motoru nerden bulabilirim bu arada vantilatör motorunu söylememin nedeni bant ın uzun luğu 1 1.3 m uzunluğunda olucak. en fala 1.5 - 1.7

Şu mühendislik işlerini bu kadar basit sanmayın. Bizim insanımızın bir huyuda ben herşeyi yaparım demesi. Boşunamı onca sene okuyup mühendis olduk. Mesela sana soru. Bahsettiğin bantın adı konveyör bant. Üretim hattından bi şekilde dikdörtgen ürününü konveyöre indirdin.Bu bant ne zaman duracak.Şöyle ki paketleme yetişenediği zaman bant nasıl durcak vs vs. İşin içinde pnömatikte var ki sıradan birinin yapabileceği bi olay değil. Sen en iyisi o vantilatör motorunu sakla.Sıcak yaz günlerinde daha çok işine yarayacak.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

real_agabey bunu yazdı:
    Clickanddie bunu yazdı:

Şu mühendislik işlerini bu kadar basit sanmayın. Bizim insanımızın bir huyuda ben herşeyi yaparım demesi. Boşunamı onca sene okuyup mühendis olduk. Mesela sana soru. Bahsettiğin bantın adı konveyör bant. Üretim hattından bi şekilde dikdörtgen ürününü konveyöre indirdin.Bu bant ne zaman duracak.Şöyle ki paketleme yetişenediği zaman bant nasıl durcak vs vs. İşin içinde pnömatikte var ki sıradan birinin yapabileceği bi olay değil. Sen en iyisi o vantilatör motorunu sakla.Sıcak yaz günlerinde daha çok işine yarayacak.

Kanka kusura bakmada kıçı kırık bi bant yapmak içinde mühendis olmaya gerek yok herhalde

TR'de mühendislikten anladığımız bu olduğu için bu haldeyiz ne diyim

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

arkadaş bunu yapmak için yıllarca okunmuyor denildiği gibi kıçı kırık bir bant. ayrıca zamanlayıcı var elimde. yıl başı ışıklarındaki mekanizmayı bir kullanabilirsin. onları programlamayıda biliyorum. bana sadece motor lazım redüktörlü motor araştırdım ancak pek bişey anlamadım yani işime nasıl bir motor yarar bilmiyorum. pratik bir çözüm üretmeye çalışıyorum.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek
    @Clickanddie ve @Pisibaliqi siz bu düşüncenizde devam edin o zaman ne diyim. Kırıkkalede bi fabrikanın konveyör sisteminin sadece proje kısmına bi arkadaşım 20.000TL aldı. Tamam o daha komplike senin istedin daha basit bişey belki. Belki sizinki evdeki parçalardan dahi yapılabilecek projedir. Fakat ben genel bir cevap verdim.Cevabım sana özel değildi. Mesela bilgi eksikliğinden dolayı ne soracağını dahi bilmiyorsun. Motor Tavsiye edin.? Konveyörde kaç kg max yük olacak konveyör uzunluğu ne olacak.Aktarma nasıl yapılacak vs vs. Sizin yapacağınız usta işi olacaktır.Belki işinizie görecektir fakat mühendis elinden hatta işin uzmanı mühendis elinden çıkması başka bi durum.
Toplam Hit: 3246 Toplam Mesaj: 14