Banyodan Sonra Kaşınma.
-
THT2005 bunu yazdı
Selam Arkadaslar.
Banyodan sonra 10-15 dk kaşıntı tutuyor ve sonra geçiyor. Fakat bu kaşıntı çok farklı adamı deli ediyor.
deriyi soyacak şekilde keselenme , Deriyi yakacak ısıda banyo yaptım ama yine aynı. Böyle bir bela ile uğraşan varmı ?
Not: Genelde yaz aylarında oluyor.
soguk suyla yikan , yaz vakti ne isin var sicak suyun altinda. kese ve sicak yarar etmez daha azdirir kasintiyi.
kasinan derinin uzerinde dovme varsa kasinabilir,
bir tur zona olabilir,
alerjik hassas cilt yapisi olabilir,
banyo sonrasi yuzun pul pul haslanip, kizarip, kasinmiyorsa konuyu genisletmeden birakiyorum.
-
PanxeR bunu yazdı
şampuanı degistir clear man kullan mavi
Hocam vücutta oluyor kaşıntı saçta değil. ama durulanırken tabiki şampuan vücuda değiyor sende bu tür problemi şampuan lamı giderdin.
-
THT2005 bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
Hocam vücutta oluyor kaşıntı saçta değil. ama durulanırken tabiki şampuan vücuda değiyor sende bu tür problemi şampuan lamı giderdin.
Hacı şakir sabun kullan hocam beyaz olanını.
onunlada güzel bi keselen bak bakim bişeyciklerin kalıyomu. -
THT2005 bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
Clear dışında neredeyse her marka bende kaşıntı yapıyor. Saçta degil evet komple vicutta oluyor. Duştan özellikle bir kaç dk sonra (kuruyunca) bazen hemen basliyor bazen 30 40 dk sonra ama illaki oluyordu. Deneme yanılma yaptım en rahatı clear man geldi bana şu mentollü olan.
Diğer konnu da vardı ana sayfada şeker de kaşıntı yapıyor çikolata vs suni tüm şekerler. Fazla kaçırmamak hatta komple bırakmak gerek aklında olsun.
-
hojucuk bunu yazdıTHT2005 bunu yazdı
Selam Arkadaslar.
Banyodan sonra 10-15 dk kaşıntı tutuyor ve sonra geçiyor. Fakat bu kaşıntı çok farklı adamı deli ediyor.
deriyi soyacak şekilde keselenme , Deriyi yakacak ısıda banyo yaptım ama yine aynı. Böyle bir bela ile uğraşan varmı ?
Not: Genelde yaz aylarında oluyor.
soguk suyla yikan , yaz vakti ne isin var sicak suyun altinda. kese ve sicak yarar etmez daha azdirir kasintiyi.
kasinan derinin uzerinde dovme varsa kasinabilir,
bir tur zona olabilir,
alerjik hassas cilt yapisi olabilir,
banyo sonrasi yuzun pul pul haslanip, kizarip, kasinmiyorsa konuyu genisletmeden birakiyorum.
suratım hiç kaşınmıyor hocam.. artık deterjan lardan süpheleniyorum. deterjanı bol koyuyorum makinaya acaba tam durulanamıyor elbisede , atlette filan mı kalıyor. birde beyazlarda çamaşır suyuda koyarım ben temiz olsun diye acaba buda alerji yapar mı ? -
PanxeR bunu yazdıTHT2005 bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
Clear dışında neredeyse her marka bende kaşıntı yapıyor. Saçta degil evet komple vicutta oluyor. Duştan özellikle bir kaç dk sonra (kuruyunca) bazen hemen basliyor bazen 30 40 dk sonra ama illaki oluyordu. Deneme yanılma yaptım en rahatı clear man geldi bana şu mentollü olan.
Diğer konnu da vardı ana sayfada şeker de kaşıntı yapıyor çikolata vs suni tüm şekerler. Fazla kaçırmamak hatta komple bırakmak gerek aklında olsun.
hocam çikolata , şeker , cola içiyoruz vallahi ne diyeyim. Ramazan girdi arayada tüketmiyoruz şaun.
-
ONEMINUTE bunu yazdıTHT2005 bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
Hacı şakir sabun kullan hocam beyaz olanını.
onunlada güzel bi keselen bak bakim bişeyciklerin kalıyomu.hocam kullanmazmıyım , haci şakir , duru , bıttım , sebamed , dove ne varsa .
-
soguk su !
3-4 yikimada basini yikarken one eg , sampuan vucuduna temas etmesin, iyice durula. boylece sampuan mi degil mi anlarsin
-
başlığı okuduğumda ilk aklıma gelen polisitemi(kan hücrelerinin çok yuksek olması..) oda böyle bir semptom veriyor...
-
Arkadaşlar Birde böyle bir cevap buldum..
Nedeni ve Çözümü
Arkadaşlar öncelikle bahsettiğiniz olayın;
Suyla, sabunla, duş jeliyle, sudaki klorla, kirle, keselenmeyle vb.
şeylerle hiçbir alakası yoktur.
Kurulanma esnasında başlar, insanı çıldırtana kadar devam eder.
İnsanı delirten, çok kötü bir kaşıntıdır. Ortalama 30 - 40 dakika sürer.
Öyle normal kaşıntı değil, sanki iğne batar her tarafınıza, özellikle
kollara ve bacaklara. Herhangi bir doktorun şu ana kadar cevap
bulamadığı, çeşitli losyonlarla ve ilaçlarla geçiştirdiği, fakat sonrasında
sürekli tekrar eden bu kötü durumun çözümü tarafımca bulunmuştur.
Peki Neden Kaşınıyorum?
Sıcak veya ılık su cildinizle temas ettiği vakit, gözeneklerde belirli
bir açılma olur. Kanınızdaki kolesterol (LDL) oranı normalin üzerinde ise,
açılan gözeneklere, kanınızdaki yağ ve kalsiyum çok hızlı bir şekilde
geçiş sağlar ve oradaki kılcal damarlara nüfus etmektedir. Sonrası
ise malum... Tefon Sendromu
Çözümü Nedir?
Tefon Sendromundan kurtulmak için malesef çok fazla alternatif
yoktur. Yapılabilecek en basit 2 işlemi yazmak istiyorum.
1. Duş işleminiz tamamlandıktan sonra, kollara ve bacaklara 45-60sn
boyunca soğuk su tutmak (dayanamayanlar ellerini soğuk su ile
ıslatarak 1-2dk boyunca kol ve bacaklarına yavaş yavaş sürebilir) en
etkili yoldur. Bu süreler kişiden kişiye değişeceği için, sorun devam
ediyorsa, süreci arttırarak kendi sonucunuza ulaşabilirsiniz.
2. Duş sonrasında vucudun kaşınan yerlerine (genelde kollar ve
bacakar) kolonya ile masaj işlemi yapmak ve 2-3 kere tekrarlamak
bizleri Tefon Sendromundan kurtaracaktır.
Kalıcı ve Kesin Çözüm?
Tefon Sendromundan tamamen kurtulmak ve kalıcı bir çözüme
ulaşmak isteyenler, mutlak suretle spor yapmalı ve gıda tüketimine
dikkat etmelidir. Yağlı yiyeceklerden kaçınmak ve günde en az 30dk
yürüyerek egzersiz yapmak bizleri 2-3 ay içerisinde bu kötü sendromdan
ömür boyu kurtaracaktır.deniliyor..