Barajdan Elde Edilen Enerji İle Su Baraja Nakledilse ?
-
bunu yaparsan enerjiyi yok edersin ( aslında yok olmaz kullanılabilir kısımı azaltırız )
ekserji entropi gibi kavramlar vardır .
ayrıca hidrolik enerjiyi elektrik enerjisine cevirirken kayıplar olur ( türbin kayıpları ornek ) yanı yapsan bile ilk potansıyelden az bı enerjı karsına cıkar
yani ilk basta baraj yukseklıgın 100 m ise dedıgın oldugunda 90 m olur
bu dedıgın olan termodinamiğe tamamen aykırı bir durum .
edit : ayrıca kullandıgın aletlerın hıc bırısı %100 verımle calısmaz yanı olmaz hacı istersen detaylı bır acıklama yaparım uykulu yaptım makıne okuyanlar termo ve hıdrolık dersı alanlar ıyı acıklar benım afyon patlamadı daha
csr288 tarafından 03/Eki/14 09:21 tarihinde düzenlenmiştir -
denize kadar barajlar yapılsa?, birtanesi bosaldımı 30 km ötedeki dolsa sonra o bosalsa diye diye denize kadar 10 tane baraj
kafam pırıl pırıl
-
Herkez bişeyler şöylemişte barajlarda yanlış hatırlamıyorsam(yaklaşık konuşuyorum) pompanın 1 birimlik enerji harcamasıyla türbin 11 katı filan enerji üretiyordu,yalnız sen bu suyu yükseğe basmaya kalkarsan kafa kafaya gibi bişeydi.Bu durumda niye suyu tekrar yukarı basmaya enerji harcayasın mantığı yok.
Birde tabi suyu devir daim yaptıkça su ısınıcak onun değiştirilmesi lazım arada yine,çünkü o su aynı zamanda makineleri soğutmak için de kullanılıyor.
Özetle o su sike sike akacak
-
en basit enerji üretme sistemi manyetizmadır.
bununla uzun süre eneji döngüsü yapılabilir
tabi bu işten iyi anlayan fizik ve mekanikçi lazım
http://www.youtube.com/watch?v=yHte2-vW3K4
BU ÖRNEKTEKİ sistem maliyeti düşük enerjisi de düşük ama uzun ömürlü olduğu kesin
http://www.youtube.com/watch?v=DsvP1CaiVjI
-
Benim de aklıma bir bu kadar saçma olan bir şey takılıyor saçma olduğundan sormuyorum da bilen birine :D
Giden aracın tekerlekleri elektrik üretemez mi ? Ya da çalışan araç aküyü dolduruyorsa elektrik de üretir diye düşünüyorum bu durumda elektrikli araçlar kendi elektiriğini üretemez mi ?
Evet çılgın bir düşünce farkındayım ? Oluru olsa ya da yapabilecek birisi olsa petrol milyarderleri fosilini bırakmaz böyle birinin o da var :)
-
darkroques61 bunu yazdı
Benim de aklıma bir bu kadar saçma olan bir şey takılıyor saçma olduğundan sormuyorum da bilen birine :D
Giden aracın tekerlekleri elektrik üretemez mi ? Ya da çalışan araç aküyü dolduruyorsa elektrik de üretir diye düşünüyorum bu durumda elektrikli araçlar kendi elektiriğini üretemez mi ?
Evet çılgın bir düşünce farkındayım ? Oluru olsa ya da yapabilecek birisi olsa petrol milyarderleri fosilini bırakmaz böyle birinin o da var :)
soyle oluyor hocam ayni mantik sen 100 km 100 elektrik harciyorsun ama dinamolardan sana maximum 50 elektrik geliyor. Aradaki farki kapataman yani. Anca akuyu dolduruyo zaten :) -
nette böyle konulara bi bizimkiler bi de araplar kafa yoruyo :D
yaş ortalaması 20-25 hiç mi okumadınız dinlemediniz abi.
akıllı telefonlarınıza kıymetlimiss muamelesi yaparken azcık wiki falan kurcalayın bari ayıptır amk.