folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Barajdan Elde Edilen Enerji İle Su Baraja Nakledilse ?

Barajdan Elde Edilen Enerji İle Su Baraja Nakledilse ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

bunu yaparsan enerjiyi yok edersin ( aslında yok olmaz kullanılabilir kısımı azaltırız )

ekserji entropi gibi kavramlar vardır .

ayrıca hidrolik enerjiyi elektrik enerjisine cevirirken kayıplar olur ( türbin kayıpları ornek ) yanı yapsan bile ilk potansıyelden az bı enerjı karsına cıkar

yani ilk basta baraj yukseklıgın 100 m ise dedıgın oldugunda 90 m olur

bu dedıgın olan termodinamiğe tamamen aykırı bir durum .

edit : ayrıca kullandıgın aletlerın hıc bırısı %100 verımle calısmaz yanı olmaz hacı istersen detaylı bır acıklama yaparım uykulu yaptım makıne okuyanlar termo ve hıdrolık dersı alanlar ıyı acıklar benım afyon patlamadı daha

csr288 tarafından 03/Eki/14 09:21 tarihinde düzenlenmiştir

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

denize kadar  barajlar yapılsa?, birtanesi bosaldımı 30 km ötedeki dolsa sonra o bosalsa diye diye denize kadar 10 tane baraj

kafam pırıl pırıl

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Erkek

Herkez bişeyler şöylemişte barajlarda yanlış hatırlamıyorsam(yaklaşık konuşuyorum) pompanın 1 birimlik enerji harcamasıyla türbin 11 katı filan enerji üretiyordu,yalnız sen bu suyu yükseğe basmaya kalkarsan kafa kafaya gibi bişeydi.Bu durumda niye suyu tekrar yukarı basmaya enerji harcayasın mantığı yok.

Birde tabi suyu devir daim yaptıkça su ısınıcak onun değiştirilmesi lazım arada yine,çünkü o su aynı zamanda makineleri soğutmak için de kullanılıyor.

Özetle o su sike sike akacak

_ICEMAN_
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Erkek

en basit enerji üretme sistemi manyetizmadır.

bununla uzun süre eneji döngüsü yapılabilir

tabi bu işten iyi anlayan fizik ve mekanikçi lazım

http://www.youtube.com/watch?v=yHte2-vW3K4

BU ÖRNEKTEKİ sistem maliyeti düşük enerjisi de düşük ama uzun ömürlü olduğu kesin

http://www.youtube.com/watch?v=DsvP1CaiVjI

ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Benim de aklıma bir bu kadar saçma olan bir şey takılıyor saçma olduğundan sormuyorum da bilen birine :D

Giden aracın tekerlekleri elektrik üretemez mi ? Ya da çalışan araç aküyü dolduruyorsa elektrik de üretir diye düşünüyorum bu durumda elektrikli araçlar kendi elektiriğini üretemez mi ?

Evet çılgın bir düşünce farkındayım ? Oluru olsa ya da yapabilecek birisi olsa petrol milyarderleri fosilini bırakmaz böyle birinin o da var :)

Kendine İyi Bak ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    darkroques61 bunu yazdı

Benim de aklıma bir bu kadar saçma olan bir şey takılıyor saçma olduğundan sormuyorum da bilen birine :D

Giden aracın tekerlekleri elektrik üretemez mi ? Ya da çalışan araç aküyü dolduruyorsa elektrik de üretir diye düşünüyorum bu durumda elektrikli araçlar kendi elektiriğini üretemez mi ?

Evet çılgın bir düşünce farkındayım ? Oluru olsa ya da yapabilecek birisi olsa petrol milyarderleri fosilini bırakmaz böyle birinin o da var :)

soyle oluyor hocam ayni mantik sen 100 km 100 elektrik harciyorsun ama dinamolardan sana maximum 50 elektrik geliyor. Aradaki farki kapataman yani. Anca akuyu dolduruyo zaten :)

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

nette böyle konulara bi bizimkiler bi de araplar kafa yoruyo :D

yaş ortalaması 20-25 hiç mi okumadınız dinlemediniz abi.

akıllı telefonlarınıza kıymetlimiss muamelesi yaparken azcık wiki falan kurcalayın bari ayıptır amk.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
Toplam Hit: 3395 Toplam Mesaj: 28