folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Barajlar'da Yüzmek Neden Daha Tehlikeli



Barajlar'da Yüzmek Neden Daha Tehlikeli

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek

    Tuz muhabbeti çok taş taş geldi bana. Çok kez gölde de yüzdüm, denizde de yüzdüm. Bi farkı yok.

    Pis ayrıca amk lanet uçanı kaçanı çok deniz gibi değilki.

    Bi de o zaman havuzda tuz yok diye orda da mı boğuluyor insanlar, bu tuz muhabbeti ne la ilk kez duydum amk :D

     

    Temel olarak, abicim barajlarda yüzmek "TEHLİKELİ" çünkü o baraj kapaklarını bir açarlarsa gözünü ebelerin diyarında açarsın.

    Ayrıca fırtına varken açık denizde yüzmek DAHA TEHLİKELİ :D

    neverland tarafından 11/Haz/21 17:54 tarihinde düzenlenmiştir

    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo

    https://m.youtube.com/watch?v=jU6JQcQecPo

    https://www.nbpower.com/en/safety/dam-safety


    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    underzero bunu yazdı

    vay alüminyum. ulan doğrudan soramadığım sorunun Maddi yanıtlarını vermiş site.

    mobil görünümü değişmiş bu EvrimAğacı site'sinin. güzel de olmuş. yalnız, metni kim yazdıysa, yazıldığı tarihi de ekleseymiş iyi olur'muş. yada ben göremedim. toplam 2dakikalık bir metin olduğunu gördüm ama. 

    neyse, ilgili yerleri kopyalıyorum.,

     

    İlk akla gelen cevap, tatlı su'yun tuzlu su'dan daha az yoğun olmasından ötürü, insanların su yüzeyinde daha zor kaldığıdır. Gerçekten de birçok gölün yüzeyi, normal şartlar altında yaklaşık 997.5 kg/m3 yoğunluğa sahiptir. Deniz suyu ise ortalamada 1027 kg/m3 yoğunluğa sahiptir (ortalama 30kg/m3 fark var. ).

    Ciğerlerimizde hava ol'madığında, ortalama bir Erkeğin ortalama(^^D`) Yoğunluğu 1001-1008 kg/m3 'tür(niye ortalama kadın veri'si  yok ^^D` @izzmarit'es ).

    Tabii Akciğerlerimiz Sayesinde bu yoğunluğu daha da Azaltarak(@Crafty @@, ^^D`  ) su yüzeyinde daha kolay kalabiliriz.

    Ancak ne olursa olsun, Tatlı suyun Yoğunluğu daha az olduğu için Vücut, su içerisinde serbest haldeyken daha fazla batacaktır. Bu da, boğulma riskini arttıracaktır.


    Fakat iki su türü arasındaki yoğunluk farkı dikkate değer miktarda değildir@@, . Bu nedenle sadece yoğunluğun gölleri tehlikeli yaptığını düşünmek absürt olacaktır.

     

    Ani akıntılar. Açık ve net bir cevap. Hele ki göl, güçlü rüzgarlar alıyorsa, ani akıntılar kaçınılmazdır. Su yüzeyinden Karaya doğru esen Rüzgarlar, büyük Su Kütlelerini karalara doğru iterler. Bu su, bir şekilde geri dönmek zorundadır. İşte bu, âni su altı akıntılarının oluşmasına neden olur. Su, kıyılardan gölün orta kısımlarına dönerken beraberinde insanları da dibe çekip, sürükler. Bu nedenle girilecek gölün, tehlike faktörleri araştırılmalı ve buna göre önlemler alınmalıdır.

     

    Tabii boğulma harici, göllerle ilişkili ölüm nedenlerinden bahsetmiyoruz bile. Örneğin göllerde, denizlerin aksine, MRSA(?) gibi bakteri'ler ve bazı tehlikeli alg'ler(@@, ) çok daha yoğun olarak bulunur. Bunlar, boğulmayla değil de gölden kapılan hastalıklarla ölümlere neden olur.

     

     

    ilginç'miş. 

    (^^` hepsini kopyalamışım sanki. ^^D` )

     

     

    RitmFarbRacourci tarafından 11/Haz/21 20:50 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 1629 Toplam Mesaj: 14
baraj