Barış Özcanın Son Videosu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=JHCua49CYxs

video burada 

bulut sistemi ile kuantum pc kullandırmaya başlamış IBM

fakat başında bir eğitim vs varmış.

benim meak ettiğim bir programlamadan filan bahsediyor.

biz ne yapabiliriz yani şu an tam anlamadım biraz daha bilen kişiler biraz yazarsa çok merak ettim :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

İlgimi çekti izledim sonuna kadar ama çok soru işareti bırakmış. Takipteyim

Buarada kişi kim hocam?

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Quantum bilgisayar. Enteresan. kafam şeye takıldı 1/0 durumu bişey vardır yada yoktur. 3. bir ihtimal ne ki ??? ne olabilir yada tesadüf mü ? yada kesin olmayan işlemler mi ? Bilinmeyenler ? denebilir mi ? Beynim yandı 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Quantum bilgisayar. Enteresan. kafam şeye takıldı 1/0 durumu bişey vardır yada yoktur. 3. bir ihtimal ne ki ??? ne olabilir yada tesadüf mü ? yada kesin olmayan işlemler mi ? Bilinmeyenler ? denebilir mi ? Beynim yandı 

1 de olur 0 da olur 1 ve 0 da olur. 

Almanya Fatihi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    deja-vu bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

1 de olur 0 da olur 1 ve 0 da olur. 

aynı anda bir kişi birden farklı yerde olabilir mi ? Hayır Ya ordadır yada değildir. Peki ya 1 ve 0 a gelecek olursak. 1 de olur 0 da olur. ama aynı anda 1 ve 0 olamaz bence bunda başka birşey var yada adamlar açıklayamıyorular formüllerle açıklanabilir gibi gibi.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

hyr quantum pc nin mantığını biliyorumda.

bu IBM in sitesindeki programlamayı notlar şeklinde biz apıyormuşuz ya.

bunu anlamadım neler yapabiliriz mesela?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

İlgimi çekti izledim sonuna kadar ama çok soru işareti bırakmış. Takipteyim

Buarada kişi kim hocam?

Valla kendisi kısa film vve belgesel vs çeken biri.

Kendi ajansı filan var ve zamanında adobe türkiyede filan çalışmış biri.

İyidir diğer videoları filanda fark yaratır genel youtube içerik üreticilerine göre

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=-7XnHSxQ1HA

bu arda bu belirsizlik ilkesini şurda çok güzel şekilde anlatmış bakabilirsiniz

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

burdan davetiye isteyebilirsiniz : https://quantumexperience.ng.bluemix.net/

watson la beraber harika işler çıkacaktır bununla

black implies white, self implies other, life implies death.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

hyr quantum pc nin mantığını biliyorumda.

bu IBM in sitesindeki programlamayı notlar şeklinde biz apıyormuşuz ya.

bunu anlamadım neler yapabiliriz mesela?

Bilgisayarın nasıl çalıştığını bilmeden nasıl programlayacaksın ? 

Örneğin şuanki bilgisayarlar 0/1 mantığı varya Assembly ile kodlarsın .

Onu nasıl kodlayacaksın ? Mantığı nasıl Bence ilk önce birileri 3. 4. ihtimali açıklasınlar. Ve bu bilgisayardaki işletim sisteminin adı ne ? Bu adamlar işletim sistemini neye göre yazdılar ? Veya bu 3. durumu adamlar neye göre yorumladılar da yaptılar.

Şayet yapsalar bile Işletim sistemi yazılan programa hatta kodlamayı yapan kişiye göre değişiklik gösterebilir . Adam 3. bir ihtimalden bahsediyor. Belki bu 3. ihtimal yazılan veya yapılan işleme göre şekil alabiliyor mu ?

f(x) fonksiyonu değilde f(x,y) fonksiyonu gibi. x 1/0 y de o an ki durum ? Bu şekilde yorumlanabilir mi ? x e bağlı olarak bir diğer ihtimal y ihtimali de var 1/0 e bağlı olarak. Matematikçesi bu şekilde oluyor sanırım. Çok merak ediyorum madem program yazabiliyoruz. Neye göre ? 3. ihtimali neye göre belirliyoruz veneden nota gibi ? niye notaya benzetmişler

Çağırın ulan o IBM Deki lavuğu kafamı karıştırdı final öncesi :D Merak ettim şimdi araştırmadan duramam .s

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

dediklerinde haklısında videoyu izledinmi hocam?

kullanımımıza sunulmuş durumda.

bu aşamada ne yapılabilir diye merak ettim ben

Toplam Hit: 2473 Toplam Mesaj: 20
kuantum