Barış Özcanın Son Videosu
-
https://www.youtube.com/watch?v=JHCua49CYxs
video burada
bulut sistemi ile kuantum pc kullandırmaya başlamış IBM
fakat başında bir eğitim vs varmış.
benim meak ettiğim bir programlamadan filan bahsediyor.
biz ne yapabiliriz yani şu an tam anlamadım biraz daha bilen kişiler biraz yazarsa çok merak ettim :)
-
İlgimi çekti izledim sonuna kadar ama çok soru işareti bırakmış. Takipteyim
Buarada kişi kim hocam?
-
Quantum bilgisayar. Enteresan. kafam şeye takıldı 1/0 durumu bişey vardır yada yoktur. 3. bir ihtimal ne ki ??? ne olabilir yada tesadüf mü ? yada kesin olmayan işlemler mi ? Bilinmeyenler ? denebilir mi ? Beynim yandı
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Quantum bilgisayar. Enteresan. kafam şeye takıldı 1/0 durumu bişey vardır yada yoktur. 3. bir ihtimal ne ki ??? ne olabilir yada tesadüf mü ? yada kesin olmayan işlemler mi ? Bilinmeyenler ? denebilir mi ? Beynim yandı
1 de olur 0 da olur 1 ve 0 da olur.
-
deja-vu bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
1 de olur 0 da olur 1 ve 0 da olur.
aynı anda bir kişi birden farklı yerde olabilir mi ? Hayır Ya ordadır yada değildir. Peki ya 1 ve 0 a gelecek olursak. 1 de olur 0 da olur. ama aynı anda 1 ve 0 olamaz bence bunda başka birşey var yada adamlar açıklayamıyorular formüllerle açıklanabilir gibi gibi.
-
hyr quantum pc nin mantığını biliyorumda.
bu IBM in sitesindeki programlamayı notlar şeklinde biz apıyormuşuz ya.
bunu anlamadım neler yapabiliriz mesela?
-
by_Tet bunu yazdı
İlgimi çekti izledim sonuna kadar ama çok soru işareti bırakmış. Takipteyim
Buarada kişi kim hocam?
Valla kendisi kısa film vve belgesel vs çeken biri.
Kendi ajansı filan var ve zamanında adobe türkiyede filan çalışmış biri.
İyidir diğer videoları filanda fark yaratır genel youtube içerik üreticilerine göre
-
https://www.youtube.com/watch?v=-7XnHSxQ1HA
bu arda bu belirsizlik ilkesini şurda çok güzel şekilde anlatmış bakabilirsiniz
-
burdan davetiye isteyebilirsiniz : https://quantumexperience.ng.bluemix.net/
watson la beraber harika işler çıkacaktır bununla
-
patates bunu yazdı
hyr quantum pc nin mantığını biliyorumda.
bu IBM in sitesindeki programlamayı notlar şeklinde biz apıyormuşuz ya.
bunu anlamadım neler yapabiliriz mesela?
Bilgisayarın nasıl çalıştığını bilmeden nasıl programlayacaksın ?
Örneğin şuanki bilgisayarlar 0/1 mantığı varya Assembly ile kodlarsın .
Onu nasıl kodlayacaksın ? Mantığı nasıl Bence ilk önce birileri 3. 4. ihtimali açıklasınlar. Ve bu bilgisayardaki işletim sisteminin adı ne ? Bu adamlar işletim sistemini neye göre yazdılar ? Veya bu 3. durumu adamlar neye göre yorumladılar da yaptılar.
Şayet yapsalar bile Işletim sistemi yazılan programa hatta kodlamayı yapan kişiye göre değişiklik gösterebilir . Adam 3. bir ihtimalden bahsediyor. Belki bu 3. ihtimal yazılan veya yapılan işleme göre şekil alabiliyor mu ?
f(x) fonksiyonu değilde f(x,y) fonksiyonu gibi. x 1/0 y de o an ki durum ? Bu şekilde yorumlanabilir mi ? x e bağlı olarak bir diğer ihtimal y ihtimali de var 1/0 e bağlı olarak. Matematikçesi bu şekilde oluyor sanırım. Çok merak ediyorum madem program yazabiliyoruz. Neye göre ? 3. ihtimali neye göre belirliyoruz veneden nota gibi ? niye notaya benzetmişler
Çağırın ulan o IBM Deki lavuğu kafamı karıştırdı final öncesi :D Merak ettim şimdi araştırmadan duramam .s
-
dediklerinde haklısında videoyu izledinmi hocam?
kullanımımıza sunulmuş durumda.
bu aşamada ne yapılabilir diye merak ettim ben