folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Başbakanın Meslek Lisesileryle Alakalı Konuşması

Başbakanın Meslek Lisesileryle Alakalı Konuşması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

hayvancım postda ikilem değil. imam hatipe katsayı uygulancak meslek liselilere uygulanmayacak olsa bile bu değişmez demişim.

İkilemi yasevyaterket abime dedim aslında (:

Ama sana tekrar söylüyorum. Bölümü ne olursa olsun.

Sağlık meslek lisesi mezunu adam bilgisayar mühendisliğini kazanırsa; bilgisayar mühendisliğini kazanamayan adamdan daha fazla fizik ve matematik yapmış demektir.

Ve sağlık konusunda olduğu gibi mühendislikte de o adam iyi demektir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celik
    celik's avatar
    Erkek

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Üstteki köşe yazısını okudum kökü köküne saçma...

Onları herşey yapmak?

Niye onlara ekstra bir puan mı veriliyor? Ya da sınava girdiğinde mühendisliği kazanma garantisi mi veriliyor?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

hayvan sen olur de ben olmaz deyim eee seçim gelir biter unutulur..eğitim katledilmiş diyorum bölünmüş diyorum zaten üniversitede bi halt yok.

Türkiyede her 4 gençten 1 i si işsizse. ve senin tayibin her üniversite okuyan iş bulacak diye bişey yok diyorsa aynı zihniyete devam. değişen birşey olmayacak..2009 dan beridir bu ülkede ekonomik sıkıntı var bu konu üzerine hiç gidilmemesine rağmen sürekli siyasi sömürü yapmaktan başka ne işe yaradılar hiç...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celik
    celik's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Onları herşey yapmak?

Niye onlara ekstra bir puan mı veriliyor? Ya da sınava girdiğinde mühendisliği kazanma garantisi mi veriliyor?

fenerli birine galatasarayın büyüküğünü kabul etmesini veya tam tersini beklemek ne kadar sacma ise seninde bu yazıya güzel yazı demeni beklimiyorum zaten..

yazıyı okumussun ama demekki anlamamıssın..

elbetteki onlarda bu ülkenin bir parcası ama onları dini eğitime bogup , pozitif bilimden uzaklastırıp sonra atom fizikcisi cıkmasını beklemek ahmaklık olur..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Tamam bunlar ayrı konular.

Burada konu meslek liselilere eşit hak tanımak. 100 üniversite mezununundan 1'i bile işe giriyorsa o meslek liseliye bir umut olur. Hem insanlar mesleki eğitim almaktan korkmaz. Geleceğimi yakarım diye mesleki eğitim alma işinden vazgeçmez...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:

üniversite eğitimi dedikleri zaten lise eğitiminden farksız olmuş durumda. batırdılar üniversitedeki eğitimide..

imam lisesi : imam görevlisi yetiştirmek içindir. meslek lisesi: üretim bilim teknoloji görevlisi yetiştirmek içindir.

"üniversite eğitimi dedikleri zaten lise eğitiminden farksız olmuş durumda. batırdılar üniversitedeki eğitimide.."

iki yıllıklardan bahsediyorsan öyle

ama 4 yıllık üniversitede ise  öyle olmadığına emin olabilirsin(1 sınıflarda gene öyle tipler vardır) heleki 3-4 sınıflardakileri arkadaşları görünce anlarsın gerçekten üniversitenin insanı geliştirdiğini

bişey dicem

imam lisesi :imam görevlisi yetiştirmek içindir

meslek lisesi: üretim bilim teknoloji görevlisi yetiştirmek içindir.

kusura bakma ama kendinle çeliştiğiniz farkındamısın

adından belli insana meslek öğretmek içindir peki hangi insan daha 15 yaşında "bari bir meslek öğreneyim der?" bu sorunun cvbını verdiğinde kendine meslek liselerinin niçin olduğunu anlayacaksın

bilim ve teknoloji üretmek için fen(fizik kimya biyoloji matematik) konusunda gelişmek gerek

fizik kimya matematik biyoloji derslerini ne kadar öğreniyorsun

mühendis olacam diyorsun ne kadar fizik biliyorsun ne kadar matematik biliyorsun ben şunu bilirim şunu söylerim matematik ve fizik bilmeyen adamdan mühendis olmaz.

en güzel örneğini sitenin admini rene verdi bir konuda

http://www.tahribat.com/Forum-Aranizda-Bilgisayar-Muhendisi-Varmi-92902/2/#1161930

http://www.tahribat.com/Forum-Aranizda-Bilgisayar-Muhendisi-Varmi-92902/3/#1161995

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

celik bunu yazdı:

HaYVaN bunu yazdı:

Onları herşey yapmak?

fenerli birine galatasarayın büyüküğünü kabul etmesini veya tam tersini beklemek ne kadar sacma ise seninde bu yazıya güzel yazı demeni beklimiyorum zaten..

yazıyı okumussun ama demekki anlamamıssın..

elbetteki onlarda bu ülkenin bir parcası ama onları dini eğitime bogup , pozitif bilimden uzaklastırıp sonra atom fizikcisi cıkmasını beklemek ahmaklık olur..

Kardeşim benim mantığıma göre meslek lisesinde okuyup, düz lisede okuyan adamdan daha iyi matematik yapan adamın mühendislik yapma hakkı vardır.

Bu mantık gerilikse eyvallah.

İnsan bir futbol takımı değildir. Birinin başka konu da diğerinden daha yetenekli olduğu aşikarsa o konu için yetenekli olan seçilmelidir.

Hem ülkenin geleceği için iyi olacaktır hem adalet sağlanacaktır.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Tekel olayını bilmeden yorum yapıyolar ona uyuz oluyorm. Bi araştırın önceki hükumetler napmış? Yok efendim milletin ekmeğiyle oynamışlar yok açlk greviymiş de falan filan. Trbünlere oynuyosunuz.

Türkiyede işsizlik sorunu yok mesleksizlik sorunu var ;) her önüne gelen işletme okursa boktan boktan yok efendim doğa bilimleriymiş jeolojiymiş falan okursa işsiz kalırlar tabii. Siktirsinler gitsinler o zaman. İnsanımız kendini yetiştirmiyo ki. Gençler feyste orda burda yetişiyo mk. Tarihimizi sorsan bilmezler, gelenek görenek bilmezler, kültürleri zayıftır sonra mal mal kalırlar ortada.

Bak bakalım dilini öğrenmiş eline diplomasını almış girişken yetişmiş insanların kaçı işsiz?

Ha bi de bu danıştaya komple ben gireyim. 2 milyon uni adayı girelim.

We can be more, we can be much more.
Toplam Hit: 3423 Toplam Mesaj: 30