Başımıza Gelen Veya Bildiğimiz Dolandırıcılık Yöntemleri
-
Daha demin dükkana bir adam geldi ve acil yurtdışına gitmesi gerektiğini ve nakite sıkıştığını söyledi.Elinde Samsung Galaxy S3 varmış güya sıfır kutusunda satıyorum dedi.Bende görelim dedim.
Aramızda geçen diyalog ;
Adam : a
Ben : b
A : Ben bu telefonu Almanya'dan getirdim.Aileme falan hep bu telefonda aldım 3-4 tane.
Adam kutuyu çıkardı zaten direk kutusundan anladım.Normalde orijinal S3'lerin kutuları bildiğim kadarıyla beyaz sert kartondan.Bu telefonun kutusu ise mavi renk basit sıradan bir kutuydu.Birde üzerindeki Samsung logosuna baktım logoda Sansung yazıyor :)
Ben dedim aha eğlence var.
B : Bu telefonun orijinal olduğuna emin misin ?
A : Evet eminim.Kore malı.
B: Kore malı falan değil.Evet Samsung Korelilere ait bir şirket ama Korede üretim yapmıyor.
A : Ben fazla anlamıyorum bu işlerden doğrudur.
B: Bu telfeon Orijinalde değil bildiğimiz çakma.Çöp yani.
Zira telefonun dokunmatiği bastırmatik denilen türdendi.İşletim sistemi bile yoktu.
A : Olur mu öyle şey ? Ben 130 lira verdim gümrükten sokarken imei kayıt yaptırdım.
B : Yalan söylüyorsun.Gümrükten telefon sokarken imei kayıt yapılmaz.
A : Doğru söylüyorum.
B : İşi iddaa bindirme.Getir bakalım internetten.
A : Bakmaya ne gerek var tak sim kartını konuş bi telefonla.
Adamı siklemedim telefonun imei numarasını sorgulattım eski takoz bir Sony Ericsson modeline ait çıktı imei.
B : Dedim hani orjinaldi ? İmei bile çakma çıktı ?
A : Ben bilmem gümrükte telefonu masaya bırakıyorsun adamlar kayıt yapıp sana veriyor gümrükten beri telefonu ellemedim.
B : Gümrükteki adam kutuya 3310 koysa haberin olmayacaktı yani ?
Bu sefer masadaki benim telefonu gördü (Sony marka).
A : Yani şimdi imei kaçak olursa atıyorum bu telefonun imeisini bu telefona kopyalıyorlar vs.
B : Cin olmadan şeytan çarpmaya kalkma.Çık git buradan şimdi polisi çağırıyorum kaçak telefon satıp dolandırıcılık yapmaktan.
A : Sen beni yanlış anladın neyse iyi günler.
Şerefsiz telefondan anlamasak yutturucak yani.
----------------------------------------------------------
Diğer bir yöntem ise ;
Kargo şirketlerinin bürolarından naylon kargo poşetleri alınır.İçinde boş bir cd koyulup dolandırılacak adama göre doldurulur.Sonra sazana gidilir.Kargonuz var ücreti alıcıdan tahsil 10 lira.Günde 10 kişiden temiz 100 lira.
Sizinde bildiğiniz başka yöntemler var mı ?
-
Ozellikle Turk Hava Yollari Calisani Kartiyla Orjinal Diye Satilan Cakma Parfumler.
+++ Abe memleketten yeni geldim karnim coook ac pera versenaaaa. -
Devleti dolandıranları gördüm ama anlatmasam daha iyi.
-
--------DOJOVETİPS ŞİKELİ FİXED MAÇ------------
İLK YARI MAÇ SONU 1/2
GÜVENMİ BABAMA SORUN
300 tlye verilir
-
kargo olayı cok mantıklı geldi ayrıca kredi kartını paraya çevirebilecek bi sistem bulsam rastgele numaralar çevirip günde rahat 20 tane kredi kartı toplarım
-
http://www.tahribat.com/Forum-Bir-Baska-Dolandiricilik-Cesidi-Daha-Aman-Dikkat-Ozellikle-Istanbullu-Muritler-169561/ bu şekilde babamı aramışlardı yine kargo var olayın içinde
-
+alo hediye paketiniz var gönderelim mi
- hayır giit işine+tamam ben ayırdım buraya istediğinz zmnn alabilirsnz
- (kurt duser tekrar aranır hediyee kaabul edılır )
+kredi kaartıı sıfresı vs istenır:)
-
Bende duyduğumu yazayım. 2 Tane adam kılıkları acaip sakallı cübbeli evin kapısını çalarlar. Birisi der ki ben hızır aleyhisselam diğeride der ki ben musa aleyhisselam sana yardıma geldik. Ellerinde dışı kuranı kerim kapağı fakat içinde ne olduğu belli değil. Derler ki sana yardıma geldik öp bakalım şu kutsal kuranı kerimi. Evin sahibi de dindar biriyse yada özellikle buluyorlar. Hemen öpüp başına koyacaktır. Oysaki üzerinde eter tarzı bir madde anında bayılıyorsun vede elemanlar bi güzel soyuyorlar evi. Bunuda gördük.
-
watervay bunu yazdı
Bende duyduğumu yazayım. 2 Tane adam kılıkları acaip sakallı cübbeli evin kapısını çalarlar. Birisi der ki ben hızır aleyhisselam diğeride der ki ben musa aleyhisselam sana yardıma geldik. Ellerinde dışı kuranı kerim kapağı fakat içinde ne olduğu belli değil. Derler ki sana yardıma geldik öp bakalım şu kutsal kuranı kerimi. Evin sahibi de dindar biriyse yada özellikle buluyorlar. Hemen öpüp başına koyacaktır. Oysaki üzerinde eter tarzı bir madde anında bayılıyorsun vede elemanlar bi güzel soyuyorlar evi. Bunuda gördük.
aaha süpermiş ya :D
-
adamla karısı akşam evde otururken birden televizyonda görüntü gidiyor. uğraşıyolar uğraşıyolar düzelmiyor. (meğer biri çatıya çıkıp anteni bozmuş.) neyse yatıyolar ertesi gün adam işe gidiyor. gündüz eve biri geliyor. -yenge sizin televizyon bozulmuş abi gönderdi tamire vercekmiş diyor alıyor televizyonu gidiyor. neyse akşam adam geliyor. kadın diyor böyle böyle. adam ben göndermedim niye verdin televizyonu diyor. fırçalıyor karıyı. kadın ne bileyim sen gönderdin sandım diyor. neyse bunlar akşam balkonda otururken televizyonu alan adam mahsustan oralarda dolanıyor. kadın ahanda bu aldı televizyonu diyor adam don gömlek herifin peşinden gidiyor. 10 dk sonra başka bi adam geliyor. -yenge abi az ilerde kavga etti karakolluk oldu pantolonunu istiyor diyor. kadın veriyor pantolonu cüzdan müzdan da gidiyor :D:D
-
g2k bunu yazdı
adamla karısı akşam evde otururken birden televizyonda görüntü gidiyor. uğraşıyolar uğraşıyolar düzelmiyor. (meğer biri çatıya çıkıp anteni bozmuş.) neyse yatıyolar ertesi gün adam işe gidiyor. gündüz eve biri geliyor. -yenge sizin televizyon bozulmuş abi gönderdi tamire vercekmiş diyor alıyor televizyonu gidiyor. neyse akşam adam geliyor. kadın diyor böyle böyle. adam ben göndermedim niye verdin televizyonu diyor. fırçalıyor karıyı. kadın ne bileyim sen gönderdin sandım diyor. neyse bunlar akşam balkonda otururken televizyonu alan adam mahsustan oralarda dolanıyor. kadın ahanda bu aldı televizyonu diyor adam don gömlek herifin peşinden gidiyor. 10 dk sonra başka bi adam geliyor. -yenge abi az ilerde kavga etti karakolluk oldu pantolonunu istiyor diyor. kadın veriyor pantolonu cüzdan müzdan da gidiyor :D:D
Bu süpermiş. adam ne küfür etmiştir =)