Başımıza Gelen Veya Bildiğimiz Dolandırıcılık Yöntemleri
-
-
bildiğiniz yöntemler derken?
-
Prometheus bunu yazdı
bildiğiniz yöntemler derken?
hahaha :) harbi ne demek istiyorsun? :)
-
g2k bunu yazdı
adamla karısı akşam evde otururken birden televizyonda görüntü gidiyor. uğraşıyolar uğraşıyolar düzelmiyor. (meğer biri çatıya çıkıp anteni bozmuş.) neyse yatıyolar ertesi gün adam işe gidiyor. gündüz eve biri geliyor. -yenge sizin televizyon bozulmuş abi gönderdi tamire vercekmiş diyor alıyor televizyonu gidiyor. neyse akşam adam geliyor. kadın diyor böyle böyle. adam ben göndermedim niye verdin televizyonu diyor. fırçalıyor karıyı. kadın ne bileyim sen gönderdin sandım diyor. neyse bunlar akşam balkonda otururken televizyonu alan adam mahsustan oralarda dolanıyor. kadın ahanda bu aldı televizyonu diyor adam don gömlek herifin peşinden gidiyor. 10 dk sonra başka bi adam geliyor. -yenge abi az ilerde kavga etti karakolluk oldu pantolonunu istiyor diyor. kadın veriyor pantolonu cüzdan müzdan da gidiyor :D:D
Film bu galiba ya ama süper gerçekten.
Polis olduğunu belirten dolandırıcılar arıyor diyor işte bir terörist grubun peşindeyiz falan. Bu teröristler sizin telefon hatttını kullanıyorlar falan diyip adamı da korkutuyorlar. İşte yakalamamız için şu hesaba şu kadar para yatırın biz adamları iş üstünde yakalayacağız gibi şeyler söyleyip adama kendi eliyle para göndertiyorlarmış. Benim bir arkadaşın babasına yapmışlar aynı taktiği iki kere adama da ikisinde de parayı göndermiş. Bir de söylemesi ayıp adam öğretmen.
-
watervay bunu yazdı
Bende duyduğumu yazayım. 2 Tane adam kılıkları acaip sakallı cübbeli evin kapısını çalarlar. Birisi der ki ben hızır aleyhisselam diğeride der ki ben musa aleyhisselam sana yardıma geldik. Ellerinde dışı kuranı kerim kapağı fakat içinde ne olduğu belli değil. Derler ki sana yardıma geldik öp bakalım şu kutsal kuranı kerimi. Evin sahibi de dindar biriyse yada özellikle buluyorlar. Hemen öpüp başına koyacaktır. Oysaki üzerinde eter tarzı bir madde anında bayılıyorsun vede elemanlar bi güzel soyuyorlar evi. Bunuda gördük.
hocam senin üfürükçü olman lazımdı hakkını yemişler :)
-
bizde altınolukta burdan 2 mürit ile tatildeyiz şimdi..
adamın teki geldi abiler bir durum var bir bakar mısınız dedi
sonra işte çantasından çıkarttı 3 5 parfüm dedi abim bunları yurtdışından getiriyor orjinal yerinden şimdi yine yeni mallar getirmiş ben burda kaldım biraz sıkıntı oldu , bunları satıp abime yetişmem gerekli.. gibilerinden bişey dedi
bizim müritte sakin bir tavırla ne kadar abi bunlar dedi
bende ve diğer arkadaşta ses yok tabi..
adam oh lan bulduk galiba bir enayi derken başladılar bunlar konuşmaya biz izlyoruz diğer müritle..
başladılar pazarlığa neyse adam 60 tl mi ne demişti en başta sonra ık dı kük dü derken 5tl ye kadar indi :D ahaha
ondan sonra da almadı bizim mürit, bıraktık gittik.. sonra diyor ulan 5 liraya düşürdük alacaktım ama neyse falan..
Aklıma o surat ifadesi geldikçe gülerim.. ne adamlar var bee
-
bizim bi arkadaş, araba aldı galeriden.
aracın ruhsatını çıkardı, plaka çıkardı, sıkıntı yok. neyse 3-5 gün sonra polis gelip kapıya dayanıyo. bu araç çalıntı diye. nasıl olur falan.
neyse olay sonradan anlaşıldı. arabayı satan adam, 10 günlüğüne falan arabayı rent a car dan kiralıyo. ruhsat sahibinin adına öyle bir sahte kimlik çıkarıyoki, noter dahi anlayamamış sahte olduğunu ve galericiye satışı yapmışlar. arkadaşta galeriden arabayı aldı falan. 3-5 gün uğraştılar karakollarda. ama nafile olarak araç sahibine verildi. arkadaş galericiden biraz daha düşük fiyatlı bir araç aldı ama 4-5 bin lira gene zararda. galerici 20 bin lira zararda.
aklınızda olsun bu da yeni türedi.
-
Citizen bunu yazdı
Kargo şirketlerinin bürolarından naylon kargo poşetleri alınır.İçinde boş bir cd koyulup dolandırılacak adama göre doldurulur.Sonra sazana gidilir.Kargonuz var ücreti alıcıdan tahsil 10 lira.Günde 10 kişiden temiz 100 lira.
Bunu bulan adamın kafası çalışıyormuş kimse kusura bakmasın da sonuna kadar hakediyor dolandırmaktan kazandığı parayı. :D:D
-
sürekli takipdeyim bu konuyu :)))