Başkanlık Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

türkiyeyi avrupa birliğindeki 3-5 milyonluk ankaranın yüz ölçümü kadar ülkerle kıyaslayamazsiniz oralarda koalisyonun olmasi pek bir sıkıntı yaratmaz ne yeralti kaynaklari var nede bizim gibi sınırında sürekli savaşlar oluyor. kaldiki o ülkelerin karıştırılmasi iktidarsizlaştirilmasi kimsenin işine gelmez.

ben şu kadarini söyleyeyim gerisini siz düşünün almanyayla 1 yıl arayla çok partili sisteme geçtik almanyanın 13. hükümeti kuracak biz 63. hükümeti kuracağiz.. aradan darbe yıllarini özalı, rte yi felan çıkartirsan 7 ayda bir hükümet değişmiş...

almanya ile türkiyeyi karşılaştırmak başlı başına tutarsızlıktır.

almanya 90 yılında günümüz almanyası halini aldı 45-90 arasında doğu ve batı almanya olmak üzere iki taneydi.

yani onların bizden daha da büyük bir bölünme sorunu vardı.

Bu arada seni takip ediyorum da hocam; yeni bir hüloğğsun galiba tbtde. Bol şans.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

türkiyeyi avrupa birliğindeki 3-5 milyonluk ankaranın yüz ölçümü kadar ülkerle kıyaslayamazsiniz oralarda koalisyonun olmasi pek bir sıkıntı yaratmaz ne yeralti kaynaklari var nede bizim gibi sınırında sürekli savaşlar oluyor. kaldiki o ülkelerin karıştırılmasi iktidarsizlaştirilmasi kimsenin işine gelmez.

ben şu kadarini söyleyeyim gerisini siz düşünün almanyayla 1 yıl arayla çok partili sisteme geçtik almanyanın 13. hükümeti kuracak biz 63. hükümeti kuracağiz.. aradan darbe yıllarini özalı, rte yi felan çıkartirsan 7 ayda bir hükümet değişmiş...

Koalisyon için Avrupa'ya bakmayıp, oradalardan örnek almayıp nerelerden örnek alalım? Başkanlık sistemiyle yönetilen Amerika'dan mı, Afrika'dan mı, nereden?

Koalisyon'da, aksine, daha fazla görüş meclise yansır, çok seslilik olur, demokrasi artar. Bunu da KK'nın başbakanlığında yaparsanız Ülke kısa sürede büyük yol alır.

Olay net, değişimden korkmayın dostlar.

Tüm işleri alengirli olan bir adamın ve zihniyetin getireceği başkanlık sisteminden bu ülkeye hayır gelmez. 

Toplam Hit: 5913 Toplam Mesaj: 43