Basketbol Oynamak Boy Uzatır Mı? / Uzatmaz Mı?
-
Büyüklerimiz;
"Basketbol oynada boyun uzasın.",
"O ufakken basketbol oynardı, boyu ondan uzun oldu.",
diye rivayet ederler,
sizce;
Basketbol Oynamak Boy Uzatır mı? / Uzatmaz mı? -
sence neden butun baskoetbolcular uzun mutlaka katkisi vardir
-
danino favorimdir her zaman
-
uzatır
-
Uzatır,basket oynamayıp sürekli yükseğe zıplamaya çalışırsanda etkili olur kanısındayım :|
-
rakamlar kesin deil ama boy uzamasının %70-80 i genlere baglı diye biliyorum. bu diger etkenler basket oynama süt içme falan o boy uzama potansiyelini ortaya cıkartıyo.
-
ben hiç oynamadım 1.90 ım
lakin her zıplayışında aşaya dogru mg etkili oldugundan uzar kanısındayım :F
uzaması için illede oynamak gerekmiyor ama oynamadan da uzanıyor kendimden biliyorm
-
st_anger_07 bunu yazdı:
-----------------------------
sence neden butun baskoetbolcular uzun mutlaka katkisi vardir
-----------------------------Çünkü hepsini uzunlar arasından seçiyorlar.
Katkısı yoktur, varsa bile mümkün değil 1 cmden fazla olsun.
Boy uzunluğu genetik yapıya ve beslenmeye bağlıdır.
-
uzatır ama kısa süreli değil bu olay baya bi çalışma yapııp danone yemelisin :D bel ve bacaklar da uzama oluşmaya başlayacaktır...
-
her halükarda uzatır; ama boyun ortalama ne kadar uzar onu kestiremezsin. çünkü kişiden kişiye değişir. kimisi 2 yıl oynaar anca 5 cm atar, kimisi yırtsa 2 cm, kimisi aynı sürede 10 cm'de atar yani şahitliğim oldu buna.
-
taş çatlasa 5-8 cm bişe uzarsın boy genetiktir bunun aksi istisnası yoktur var diyen beri gelsin... eğer ille boy uzatacaksan yüz derim bence daha etkili olur vücudun şekle girer... he bide uzunlarda seçerler basketçileri boyum kısa oldğu için lisede zittir edilmiştim basket takımından kısa adamı almazlar basketçi diye o onunla alakalı bişey
Toplam Hit: 6377 Toplam Mesaj: 29