folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Basketbol Oynamak Boy Uzatır Mı? / Uzatmaz Mı?

Basketbol Oynamak Boy Uzatır Mı? / Uzatmaz Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi
    Genlerin tayin ettiği bi boy aralığı olur. örneğin 1,75-1,90 cm diyelim.. eğer gelişme çağında beslenmeye dikkat edip, tüm vücudunu çalıştıran bi spor dalıyla ilgilenirsen, işte basketbol gibi.. o boy aralığının en üst noktasına ulaşırsın.. yani 1.90 a.. yok ben evimde gün boyu hantal hantal oturcam pc min başında, yanıma da alıcam cipsimi kolamı, vurucam tuşlara vurucam tuşlara dersen o zaman alt sınırda kalırsın :)

allcolorsarebeautiful.net
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Avukat
    haybeci
    haybeci's avatar
    Erkek
    kesinlikle genlerle alakalı birşey.Basketbol ile alakası yok : )

Dünyada kendi işkence örneklerini sergilememiş ulus ve dönem hemen hemen hiç olmamıştır. Ancak ne insanlar değişmişlerdir ne de olaylar ve sonuçları.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    ozaman basketbol oynayanlardan %90 nı nın geni uzamaya müsayit:)

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    uzatır.

düzenli olarak oynaman ve zıplama antremanı yapman lazım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BoRn2beBaD
    BoRn2beBaD's avatar
    Erkek
    valla ben küçükken oynadım uzadı amk ama onlamı alakalı yoksa genetik mi uzadi bilemiyorum =D

Kısmette varsa uçmak engel değil,balık olmak !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LostDream
    LostDream's avatar
    Erkek

Uzatır tabi babam ve annem pek uzun sayılmazlar fakat ben 2'sindende uzunum. 

Süt iç süt..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

kendime bakarsam..4. sınıftan beri oynarım şu an 11. sınıfım ve boyum 1.86 uzun sayılıyoyorsam  uzatır :D

not: anne tarafındada baba tarafındada max. uzunluk 1.82

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

hacılar yapmayın etmeyin gen işi bu uzatmaz boy felan... ama şu var altta bi arkadaş açıklamış iyi beslenirsen vs gibisinden öyle bi beslenmenin üstüne baskette oynarsanız spor olarak geninizin size verdiği max. uzama haddine ulaşmış olursunuz dediğim gibi eğer genleriniz en çok 1.80 olmaya müsaitse en iyi beslenme en iyi sporla en çok 1.80 olursunuz isterseniz yıllarca basket oynayın 1.81 olamayacaksınızdır....

edit:orta 2 lise 2 arasi hayvan gibi basket oynadım (klüp,okul takımı vs) antreman yaptım eve geldim dışarda oynamaya gittim haftada düzenli 4 litre süt tükettim yırtındım uzayım diye ama olmadı şu an 1.73-1.74 bişeyim eğer uzatsaydı 32 metre olurdum heralde

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek
    ultrAsker bunu yazdı:
    -----------------------------

ben hiç oynamadım 1.90 ım

lakin her zıplayışında aşaya dogru mg etkili oldugundan uzar kanısındayım :F

uzaması için illede oynamak gerekmiyor ama oynamadan da uzanıyor kendimden biliyorm

-----------------------------
    Aramızda dağlar var :D

!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

uzatır bencede fakat bi yere kadar.  çocuk çağlarında beslenme iyi ise genetik olarakta iyi ise olabilir.

bizim köylü mehemmet abey var mesela adam 2,15 civarında ona sormuştuk boyun nasıl böyle uzun oda ayaklarını soğuk sudan çıkarma filan demişti :)))

boşverin boyu boy önemli değil. akıl önemli akıl. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 6378 Toplam Mesaj: 29