Başlamak İçin Çok Mu Geç Kaldım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

Ben küçüklüğümden beri  bir piyanonun hayalini kuran fakat şu ana dek hiç piyanosu olmayan müziksever biriyim.
     Küçükken maddi imkansızlıklardan dolayı piyanoya başlayamadım. Onun yerine bağlamaya başladım. Şu an bağlamayı seviyorum çok iyide çalabiliyorum fakat hep piyanonun sesi beni cezbetmiştir

Şuan piyanoya başlamak istiyorum 19 yaşımdayım. Çok mu geç kaldım? İnternetten araştırdıgımda iyi piyano çalabilmek için küçük yaşlarda başlamak gerektiği sonucuna ulaştım. 

Var mı aranızda ilerki yaşlarda piyanoya başlayıpta şu an çok iyi çalabiliyorum diyen?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Düşünce saçma bence sen 3 yaşında olsan bile başaramazsın bu kafa ile.

Parmakları kesik bir piyanist..

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

55 yaşından sonra su gibi ingilizce öğrenen adam gördüm. hiç bişey için geç değildir.

sen şimdi özetle paralandım diyon yani :)

hevesin kalmasın dene yani kalkıp da senfoni yazmak amacın olmucak. kendini tatmin et işte.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    braveheart
    braveheart's avatar
    Erkek

Ben de piyanoya 7 yıl önce(18-19yaşımda)  başladım. Şu an müzik öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Bence piyanoya her yaşta başlanabilir. Konser sanatçısı olmak isteyenler için küçük yaşta başlamayı öneriyorlar. 

İdeal zamanı beklemeyin, çünkü asla gelmeyecek.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Evet geç kaldın başlama, sen bizden bunu dememizi istiyorsun. Keşke bende şu an 19 yaşımda olsa idim,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kopyamı gördüm sanki ahah, ilginc.

yazdıgın seyler benim icin de gecerli ama bir sey farklı sadece, maddi imkansızlıktan degil de, aileme fazla yansıtmadım piyano ögrenme istegimi.

o yıllarda yasıma göre baglama seviyem üst düzeydi ki hocamız belki de karadeniz'in 1 numarasıdır bu konuda, halen de öyle.

hep yarıstırdıgı bir arkadasım vardı, benimle yasıt, benim ögrenmem ailemin istegiyle basladı, sonra hobi olarak devam etti, hocam beni o arkadasımdan biraz daha yukarıda görürdü, ben meslek olarak düsündügüm yazılıma devam ettim, o arkadasım su an güzel sanatlar fakültesinde, trt'de bir yarısmaya dahi katılmıstı. en son 8. sınıftayken ilcede konser verdik, ondan sonra ben de bıraktım gibi bir sey.

piyano ögrenme istegine gelince, ögrenmenin yası yok, daha gecen gün gördüm bir bayan 62 yasında tıp fakültesinden mezun olmus, bu bir örnek sadece.

fırsatım olmadı hic diyeyim ama 30 yasıma da gelsem o piyanoyu ögrenecegim, sesine bayılıyorum, ilgim ve gerekli el kabiliyetimin de oldugunu düsünüyorum. sen de bu mantıkla hareket ediyorsan ögrenirsin zaten.

bir fazıl say olmayı planlamıyoruz sonucta.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

meslek olarak yapmak amacıyla konservatuara vs. girme gibi planların varsa 'hazırlık için' en azından 2-3 yıl enstrumanla vakit geçirmen gerekebilir.

( !birazda kişisel kabiliyetine bağlı bu durum) hedefin bu yöndeyse iyi bir eğitmenle çalışarak daha planlı yol katedebilirsin.bence çok geç değil. 

çok sabır istiyor ama..bir enstrumana az çok hakim olmak için 600-700 saat gibi bir süre vakit ayırmak gerekiyormuş,bunu bana diyorlardı ama bunu

tecrübe ettim diyebirim..

amacın kişisel anlamda kendine birşeyler katmaksa bunun için yine geç değil.. çünkü enstruman çalmak güzel,keyifli :)

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

26 yaşında elektrogitara başladım şimdi 30u gectim, özel ders alip pekistirmeyi ogreniorum. Adam 19 yaşında sordugu soruya bak =)

Ayrıca çok iyi olamicaksan boş mu yani piyano çalmak ? hevesin olsa o kismini düşünmezdin haci bence.

HolyOne tarafından 03/Ara/12 21:35 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

öğrenmenin yaşı olmaz .

azimli sıçan beton deler diye bir laf var hacı :) 

azim istek olduktan sonra hiçbirşey için geç değil . 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    hocam yeterince vakit ayirabileceksen basla hergün çalışman gerekicek benimde içimde gitar isteği vardı askerden geldim aldım bi gitar kendi kendime öğrenmeye çalıştım az buçuk biseyler yapıyorum ama ogrendimki tek yapman gereken çalışmak ama sistemli çalışmak bi hocadan ders almak şart yoksa yerinde sayıp duruyosun ve öğrenmenin yaşı yoktur hemen basla geç kalmış sayilmazsin bugün geç yarın geç derken yaslanirsin keskelerle dolu bi hayatın olur amk öyle hayatın ne varsa içinde yap

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek

2 senede 50 parça çalarsın hocam çalışırsın en azından dün Yetenek Sizsinizde çocuk 2 senede öğrenmiş 3 evet aldıydı 

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
Toplam Hit: 3213 Toplam Mesaj: 18