Başlamak İçin Çok Mu Geç Kaldım?
-
Bütün gitar öalanların gitarist olamdığı gibi sende çalabilirsin piano. Sonuçta sevdiğin için veya hobi olsun diye ypaacaksın. Rahatlıkla geliştirebilirsin kendini çok güzel çalabilirsin. Küçük yaşta başlama ve el kaslarının gelişmesi olayı filan bildiğin büyük knoserler verecek düzeyde olabilmek için ki yine de o seviyeye çok çalışılarak veya normal birisinde daha yetenekli isen de geleebilirisn. Kısacası geç değil çok geç hiç değil.
-
Panza erken baslamak tabi iyidirde senin yasin zaten ideal suan icin.Cok profesyonel olmayacaksan yasin onemide yok pek.
u235 tarafından 03/Ara/12 23:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Geç kalmışsın orası açık, ancak profesyonel olacaksın diye bir kural yok, herkes profesyonel olursa kim amatorce müzikle uğraşacak.
Diğer enstürmanların aksine piyanoda geç kalmanın motivasyon veya öğrenme gücü ile ilgisi yok, küçük yaşta çalmaya başlayınca parmaklar ona göre şekilleniyor, bu yaştan sonra istesen de bunu değiştiremezsin :)
-
hocam gec değil bundan 10 ay once aldım eve ve 6 ay hiç ders almadan kendim mozart turk marşını cıkardım sonra bethoven - fur elise sonra hanon kitabını bitirdim sonra konservatuar sınavına hazırlandım chopin ocean etude yi çalddım şimdi yaşarda burslu okuyorum kompozisyon ve piyano ana sanat dalı okuyorum yeterki iste yılma sadece uykusuz kalıcaksın bi sure okadar
edit: müzik kulağın nasıl , aralıkları nasıl duyuyorsun müziksel hafızan nasıl bunlarda cok önemli bendeki kulak cok iyimiş aslında şuda var kulak gelişen bişey zamanla . hiç kulak dersi almadan dikte yazabiliyorum sadece tartımlarımda problem oluyodu şimdi solfej teori derslerinde vizede A+ aldım mesela yani azim bol çalışmak ve yetenek cok onemli
arkinfes tarafından 10/Ara/12 13:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Ne yapmak istediğin senin elinde değil. Ama ne yapabileceğin senin elinde.
-
yan flüt çalmaya başladığımda 10 yaşındaydım inanılmaz bi hevesle başladım 6-7 yıl kadar çaldım. 16 yaşında bateriye başladım uzun yıllar çaldım bateri yanında intermediate seviyede bass gitarada sardım hatta canlı performans yapan bir grubumuz bile vardı üniversitenin kararlı olmaması, askerlik v.b. gibi sebepler yüzünden ara vermiştim bir daha başlayamadım malum hayat telaşı. Ardından bu aralar ciddi anlamda klarnet ve saksafon düşünüyorum. Klarnet fiyatları saksafona nazaran çok daha uygun bilmiyorum hangisini çalmak istediğimi tam olarak. Bu arada 19 yaş hiç birşey için geç değil. Ben bile yeni enstrüman düşünürken :}
-
saçmaladığının farkına varman dileğiyle iyi forumlar