Başlamak İçin Çok Mu Geç Kaldım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Bütün gitar öalanların gitarist olamdığı gibi sende çalabilirsin piano. Sonuçta sevdiğin için veya hobi olsun diye ypaacaksın. Rahatlıkla geliştirebilirsin kendini çok güzel çalabilirsin. Küçük yaşta başlama ve el kaslarının gelişmesi olayı filan bildiğin büyük knoserler verecek düzeyde olabilmek için ki yine de o seviyeye çok çalışılarak veya normal birisinde daha yetenekli isen de geleebilirisn. Kısacası geç değil çok geç hiç değil.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Panza erken baslamak tabi iyidirde senin yasin zaten ideal suan icin.Cok profesyonel olmayacaksan yasin onemide yok pek.

u235 tarafından 03/Ara/12 23:56 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Geç kalmışsın orası açık, ancak profesyonel olacaksın diye bir kural yok, herkes profesyonel olursa kim amatorce müzikle uğraşacak.

Diğer enstürmanların aksine piyanoda geç kalmanın motivasyon veya öğrenme gücü ile ilgisi yok, küçük yaşta çalmaya başlayınca parmaklar ona göre şekilleniyor, bu yaştan sonra istesen de bunu değiştiremezsin :)

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

hocam gec değil bundan 10 ay once aldım eve ve 6 ay hiç ders almadan kendim mozart turk marşını cıkardım sonra bethoven - fur elise sonra hanon kitabını bitirdim sonra konservatuar sınavına hazırlandım chopin ocean etude yi çalddım şimdi yaşarda burslu okuyorum kompozisyon ve piyano ana sanat dalı okuyorum yeterki iste yılma sadece uykusuz kalıcaksın bi sure okadar 

edit: müzik kulağın nasıl , aralıkları nasıl duyuyorsun müziksel hafızan nasıl bunlarda cok önemli bendeki kulak cok iyimiş aslında şuda var kulak gelişen bişey zamanla . hiç kulak dersi almadan dikte yazabiliyorum sadece tartımlarımda problem oluyodu şimdi solfej teori derslerinde vizede A+ aldım mesela yani azim bol çalışmak ve yetenek cok onemli

arkinfes tarafından 10/Ara/12 13:56 tarihinde düzenlenmiştir

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Ne yapmak istediğin senin elinde değil. Ama ne yapabileceğin senin elinde.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

yan flüt çalmaya başladığımda 10 yaşındaydım inanılmaz bi hevesle başladım 6-7 yıl kadar çaldım. 16 yaşında bateriye başladım uzun yıllar çaldım bateri yanında intermediate seviyede bass gitarada sardım hatta canlı performans yapan bir grubumuz bile vardı üniversitenin kararlı olmaması,  askerlik v.b. gibi sebepler yüzünden ara vermiştim bir daha başlayamadım malum hayat telaşı. Ardından bu aralar ciddi anlamda klarnet ve saksafon düşünüyorum. Klarnet fiyatları saksafona nazaran çok daha uygun bilmiyorum hangisini çalmak istediğimi tam olarak. Bu arada 19 yaş hiç birşey için geç değil. Ben bile yeni enstrüman düşünürken :}

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

saçmaladığının farkına varman dileğiyle iyi forumlar

Toplam Hit: 3212 Toplam Mesaj: 18