Bedelli İhtiyaç Listesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    El_Sharaby
    El_Sharaby's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ekim/2015
    Erkek

    Hacılar selam bedelli için ihtiyaç listesi tam olarak nedir?

     

    Ve anadolu yakasında nereden uyguna temin edilebilir, Teşekkürler 

    ------------------------------

    turkforces

    Merhaba müridler. Gerek özelden gerekse telefonumdan bana yazan arkadaşlardan özür diliyorum. İş yoğunluğumdan dolayı dönüş yapamadım toplu olarak görülsün diye buraya konu açıyorum.

     

    Askerlik Yapılan Yer: ERZİNCAN 59.TOPÇU BİRLİĞİ 

     

    TERHİS TARİHİ: 26 EKİM 2018

     

     

     

    Not: Aşağıdaki ihtiyaç listesini minimum bandında tuttum. İsteyen daha fazla alır bana sorarsanız gerek yok.

     

     

     

    İHTİYAÇ LİSTESİ:

     

    1- Jilet ve Tıraş Köpüğü , banyo havlusu ( jilet 10 adet yeterlidir. Banyo havlusu alın, orada size yüz yıkama ve baş havlusu veriliyor.)

     

    2- Asker yeşili (Tonları farketmiyor) kilot, çorap ve fanila. ( 10 ar adet yeterlidir. 2 adet ekstra birliğiniz size verecek.)

     

    3- Tırnak makası

     

    4- Kamerasız Cep telefonu. 

     

    (Bu konuya biraz parmak basmak istiyorum. Askeriyeye girişte üstünüz detaylı aranıyor fakat valize bakılmadı bizde. Siz getirmeyin kamerasız harici gerek yok.Kameralı getirip yakalananlar anında PTT ile geri gönderdiler kargo ile. Riske girmeyin. Orada emanet yok bırakamazsınız. Birlikten birliğe fark olabilir bilemiyorum ama ben ilaçta sivil hat 'ta soktum. Tabi sigaranın paketini açınca içerisinde aluminyumvari bir kağıt var onun içine sardım hattımı cüzdan arasında soktum. Bu taktiği de gardiyan bir arkadaştan aldım. Cezaevlerinde olay bu şekilde işliyormuş. Tavsiyemdir.)

     

    5- İlaç 

     

    Hastalığı olanlar belirtip yanlarına reçeteli ilaçlar alabilir. Ben ağrı kesici aldım, vs…

     

    SİZ MUTLAKA boğaz pastili, burun spreyi, boğaz spreyi, soğuk algınlıkla alakalı ne alabilirseniz alın, şiddetle tavsiye ediyorum. En büyük sorun hastalık.

     

    6- Bot kilidi

     

    7- Kulak tıkacı. (gece uyurken horlamadan vs rahatsız olanlar için. Horlama ve ses oluyor koğuşta. Bizim koğuş 70 kişilikti.

     

    8- Temizlik ürünleri (sabun, şampuan,krem, PUDRA. Aslında en önemlilerinden pudra. Bot ayakları yara yapıyor %99 gece yatmadan ve sabah uyandığınızda pudra sürersiniz ayaklarınıza işe yarıyor.)

     

    9- Eşofman ve yatmalık üst. (renk önemli değil beyler illa siyah veya yeşil olacak denmiş ama öyle bir şey yok. Serbest zamanlarda veya yatışlarda istersen atlet ile gez – yat sıkıntı değil.)

     

    10- Banka kartı veya kredi kartı alın nakit geçmiyor.

     

    11-Terlik. (hem dışarı terliği hem banyo terliği alabilirsiniz.)

     

    12- Toz maskesi. ( Muhakkak alın, heryer toz, her yer toprak özellikle Erzincan’da. Çünkü eğitimlerde en az 300 kişi oluyorsunuz. Herkes rap rap ayağını vuruyor eğitim dolayısıyla, kalkan tozun haddi hesabı yok. Ben gittiğimin ikinci günü grip oldum. Daha yeni geçti. Yaklaşık 1 ay boğazım ağrıdı. Hele o boğaz ağrısı … Ben hayatımda böyle boğaz ağrısı çekmedim. Tüm toz eğitimlerde burnunuza, boğazınıza doluyor. Grip geçmiyor maalesef. Biz gittiğimizde hava çok soğuk değildi, son birkaç gün soğuk oldu, onun dışında iyiydi. Allah yardımcınız olsun hava çok soğuk oralarda. Yüce üstad BARIŞ MANÇO ‘da Erzican ‘da askerlik yaptı, meşhur “Dağlar Dağlar” şarkısını orada yazmıştır. Dinleyin derim. Bu hastalık konusunu uzatıp gözünüzü korkutmak istemiyorum. 3 kişi vefat etti bizim celp Erzican ‘da. Haberlere çıktı. 2.celp Erzincan ölüm vs diye aratırsanız çıkar.

     

    13- Yasatık, yorgan kılıfı falan getirmeyin yasak.

     

    14- 1-2 adet askılık sığıyorsa valize alın.

    Askere gitmeme 10 gün falan kala whatsapp grubu vardı twitter'dan buldum girdim. İşe yarayan bilgiler yazılıyor, sizde nereye gidecekseniz Whatsapp grubu araştırın Twitter 'da, girin faydasını görürsünüz.

    Neyse tertiplerim Erzincan 'da 150tl gibi bir rakama Hilton otelinde kaldılar. Ben öğretmen evi ayarladım. Yeriniz belli olduysa 1-2 ay varsa veya daha az Erzincan Merkez Öğretmen evi 'ni ayırtın muhakak. Hatta grupta knuştuk kişi başı 40 TL verip tertplerle (Whatsapptan tanıştık gruptan) iki kişilik odalara yerleştik. Öğretmenevi çok güzel orada. Tavsiyemdir. Ben 2 gün önceden gittim uyguna bilet bulduğum için, öğretmenevinde kaldım. Havalimanından 20 TL. Zaten havalimanından inişte karşınıza büyük tabela çıkıyor orda fiyatlar yazıyor kazıklama vs olmasın diye yazmış belediye gayet de iyi yapmış. Merkez Öğretmenevi yazar binin taksiye tertiplerinizle gidin. 

    Gittik kaldık 2 gün. Sevk bitiş tarihinde orda olmanız gerekiyor aksam 5 e kadar. Erken teslim olmayın herkes bin pişman. Son günü sabahtan gidin. Aksama da kalmayın. Neyse gittik teslim olduk.

    Askerlik Günleri:

    İlk Hafta:

    İlk hafta en boktanı. İlk günler 3-4 saatten fazla süren kamuflaj alma sırası, yemek sırası, aşı sırası. Yani gerçekten en çok gelişen yönünüz sabrınız oluyor. Akşama kadar sıra bekledik biz. Eğitim cok az oldu ilk hafta.

    2. Hafta:

    Sağa dön, sola dön, tek kol hiza al, sağ baş sabit, sağ baş kol hizaya geç, sol sağ sol, marş... Kısacası bu.

    3. Hafta Atış: 

    Anlatmak istemiyorum özellikle Erzincan 'a gidecek arkadaşlara... 6 km toz topraklı yolda (asfalt değil) rap rap ayak vurarak atış alanına gittik. Atatürk silüeti göreceksiniz dağın birine yapmıslar bulunduğunuz yerden gözüküyor orası. Çok uzak. Tozdan bittik. Ben orada sırasıyla grip, faranjit ve son olarak bronşit olup hastalığımı taçlandırdım ve bittim... Eğitim silahı g3. Derece yaptım atışta bir bok vermediler tebrik ettiler. Silah sesinden korkan olabilir: ses cıkarmıyor beyler cok fazla.

    G3 ile İlk atışım:

    6km den sonra atış yerine vardık. 300 kişiydi bizim bölük. Sizin de öyle olur. 10 adet silahı, 10 adet sünger serip üzerine bırakıyorlar. Sağında solunda kum torbası var sekmesin diye. Neyse sıra geldi bana. 10 kişi geçtik yattık yere silahı tuttuk. (Eğitimlerde silah tutmayı vs gösteriyorlar.) Dedim ki kendi kendime ilk ben sıkayım (hedef: a4 kağıdından biraz büyük 25 m mesafede bir kağıt) Lan yandaki arkadaş bi sıktı, sol kulak iptal, ardından ben sıktım sağ kulak iptal ondan sonra attım 3 ü . Burda komik olan yanımdaki yavsak tertip çat diye sıktı :D irkildim mk. 

     

    Devamı gelecek. sormak isteyen soru sorablir buradan arkadaşlar.

     

    Kamuflaj:

    Ben 88 kiloyum 54 beden zor oldu bana. 54 en büyük beden beyler. Onun da C-D-E diye harfleri var. O harfler boyu temsil ediyor. Boyunuz uzunsa E 'yi alırsınız en uzunu o pantolonda. Yani o harfler bedeni temsil etmiyor pantolon boyunu temsil ediyor. Bedeni olmayana terzi dikiyor ama bizde terzi yogundu, kamuflajsız askerliği bitiren oldu adama olmuyor pantolon.

    Bu kamuflajlara sahip çıkın, kaybolmasın yine sıra beklersiniz yeni almak için.


    Söz uçar yazı kalır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    Tuvalete kagidi :D


    anca gidersin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Sabah erken kaldırırlar. 6 da mıntıka yaptırırlar. Sabahın ayazıyla dudaklar filan kurur. Lipstick götürün.

    Kalem götürün. Tırnaklarınız uzar mı bilmem 20 günde. Tırnak makası götürün. Sigara götürün fazladan. 2 karton götürün yetsin işte. Sigara olduğunu da kimseye söylemeyin patlatırlar. Sivil eşyaya koyun kartonları ordan çekersiniz.

    21 çift çorap götürün. 21 çift don götürün. Islak mendil, tuvalet kağıdı götürün. Taharet bilmiyorsanız öğrenin. Sabun, şampuan götürün. Boğaz pastili götürün ama olduğunu kimseye söylemeyin. Sesten uyuyamam, ışıkla uyuyamam derseniz göz bandı ve tıkaç götürün. Bot boyası, fırçası götürün. Küçük elfeneri, küçük cep ajandası, kalem götürün. Küçük havlu götürün 2-3 tane. Veriyorlar da havlu garanti değil verecekleri. 

    Traş takımı

    Diş fırçası

    Zoraki gözlük kullananlar yedek götürsün.

    Casio saat alın. Yada parlak olmayan sağlam bir saatte olur decathlonda filan var.

    Hımbılın tekiyseniz kas gevşetici filan götürün.

    İlaç götürmeyin almazlar. Kolonya filanda almazlar. Tırnak makasının kesici kısmını kırın yoksa onu da almazlar.

    Askercell telefonun hattını giderken çıkartın. Orda hat mat vermiyorlar. Askercell yeter. Turkcell i arayıp askercell hattınıza tanımladığını 5 numarayı değiştirebiliyorsunuz. Samsungun çift hattlı tuşlu telefonu var. Radyolu filan. Ondan alın. Elfeneri filanda var. Sivil hattınızı ya sigara paketinin jelatini ile kutunun kağıdı arasına sokun yada uçakla filan geldiyseniz bavula astıkları anadolu jet etiketinin yapışkan barkoduyla kartın arasına koyup barkodu tekrar yapıştırın. Bu samsung telefonda ayarlardan sim2 kapatılıyor. Komutan çevirirse "askercell mi la gevşek" derse "askercell gomtanım verin numaranızı arayım" dersiniz kulağına dayarsınız olur biter. Ama siz yinede usta askerlerin ve komutanların geçme ihtimali olan yerlerde telefonla elleşmeyin.

    Gideceğiniz kışlayı araştırın. Mesela otomat varsa o kışlada bozuk para yoktur. Bozuk para stoğuyla gidin. Yada kantin özelse kantinciyle gitmeden iletişim kurun. Zararı olmaz.

    Aklıma birşeyler gelirse yazarım. Ankara zırhlı birliklere yada muş 35. mühimmata düşen varsa özelden yazsın. 

    Askerliğin en zor kısmı acemiliktir. Sizde acemi eğitimi alacaksınız. 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    tam aradığım konu, çizik.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    El_Sharaby
    El_Sharaby's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ekim/2015
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı

    Sabah erken kaldırırlar. 6 da mıntıka yaptırırlar. Sabahın ayazıyla dudaklar filan kurur. Lipstick götürün.

    Kalem götürün. Tırnaklarınız uzar mı bilmem 20 günde. Tırnak makası götürün. Sigara götürün fazladan. 2 karton götürün yetsin işte. Sigara olduğunu da kimseye söylemeyin patlatırlar. Sivil eşyaya koyun kartonları ordan çekersiniz.

    21 çift çorap götürün. 21 çift don götürün. Islak mendil, tuvalet kağıdı götürün. Taharet bilmiyorsanız öğrenin. Sabun, şampuan götürün. Boğaz pastili götürün ama olduğunu kimseye söylemeyin. Sesten uyuyamam, ışıkla uyuyamam derseniz göz bandı ve tıkaç götürün. Bot boyası, fırçası götürün. Küçük elfeneri, küçük cep ajandası, kalem götürün. Küçük havlu götürün 2-3 tane. Veriyorlar da havlu garanti değil verecekleri. 

    Traş takımı

    Diş fırçası

    Zoraki gözlük kullananlar yedek götürsün.

    Casio saat alın. Yada parlak olmayan sağlam bir saatte olur decathlonda filan var.

    Hımbılın tekiyseniz kas gevşetici filan götürün.

    İlaç götürmeyin almazlar. Kolonya filanda almazlar. Tırnak makasının kesici kısmını kırın yoksa onu da almazlar.

    Askercell telefonun hattını giderken çıkartın. Orda hat mat vermiyorlar. Askercell yeter. Turkcell i arayıp askercell hattınıza tanımladığını 5 numarayı değiştirebiliyorsunuz. Samsungun çift hattlı tuşlu telefonu var. Radyolu filan. Ondan alın. Elfeneri filanda var. Sivil hattınızı ya sigara paketinin jelatini ile kutunun kağıdı arasına sokun yada uçakla filan geldiyseniz bavula astıkları anadolu jet etiketinin yapışkan barkoduyla kartın arasına koyup barkodu tekrar yapıştırın. Bu samsung telefonda ayarlardan sim2 kapatılıyor. Komutan çevirirse "askercell mi la gevşek" derse "askercell gomtanım verin numaranızı arayım" dersiniz kulağına dayarsınız olur biter. Ama siz yinede usta askerlerin ve komutanların geçme ihtimali olan yerlerde telefonla elleşmeyin.

    Gideceğiniz kışlayı araştırın. Mesela otomat varsa o kışlada bozuk para yoktur. Bozuk para stoğuyla gidin. Yada kantin özelse kantinciyle gitmeden iletişim kurun. Zararı olmaz.

    Aklıma birşeyler gelirse yazarım. Ankara zırhlı birliklere yada muş 35. mühimmata düşen varsa özelden yazsın. 

    Askerliğin en zor kısmı acemiliktir. Sizde acemi eğitimi alacaksınız. 

    Hocam çok teşekkür ederim size baya bi yazmışsınız ebeyce bilgi var içerisinde.

    Bilmediğim hususlar olduğu açık ama artık daha net bilgi sahibiyim.

     

     


    Söz uçar yazı kalır
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amil12
    amil12's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2009
    Erkek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2016
    Erkek

    traş losyonu şişesine koyulmuş vodka 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    tırnak makasını neden almıyolar onu çözemedim


    goo.gl/qBNZmW
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

    tırnak makasını neden almıyolar onu çözemedim

    Çakı kısmı tehlikeli, kendine veya başkasına zarar verebilir diye. Ama kantinde satılıyor. Beyni bırak gir, çözmeye çalışma.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

    tırnak makasını neden almıyolar onu çözemedim

    Çakı kısmı tehlikeli, kendine veya başkasına zarar verebilir diye. Ama kantinde satılıyor. Beyni bırak gir, çözmeye çalışma.

    içeri sokamıyosun ama içeride satılıyor. süper :)


    goo.gl/qBNZmW
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

    tırnak makasını neden almıyolar onu çözemedim

    Çakı kısmı tehlikeli, kendine veya başkasına zarar verebilir diye. Ama kantinde satılıyor. Beyni bırak gir, çözmeye çalışma.

    içeri sokamıyosun ama içeride satılıyor. süper :)

    AVM gibi :)

Toplam Hit: 5385 Toplam Mesaj: 45
bedelli askerlik