Bedelli İhtiyaç Listesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasyn
    yasyn's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2017
    Erkek

    bende xiominin saati var mi band 2 olanından. Onun bulunması sorun yaratır mı?

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    Sadece diş fırçası ve diş macunu al. Kalanını zaten veriyorlar..

    Not; Sanino Özel üretim XXL ( kireç ) kullanırım dersen alma.. diş fırçası ; ayakkabı fırçası kullanırım dersen alma.

    İlk kullanımdan itibaren damakları parçalamaya başlar ve kan geldiğini görürsün.


    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2012
    Erkek
    yasyn bunu yazdı

    bende xiominin saati var mi band 2 olanından. Onun bulunması sorun yaratır mı?

    asdcxcdgzvcx

    amk anlamazlarda bir de ordaki mallar bu ne sikim diye :) bir de hacı o alet narin. yerde yatıp salak salak eğitimler var taş var toprak var. çizilir kırılır götürme boşuna. hem şarjı ayrı problem. başında mı beklicen şarj ederken.

    yalnız hiç dert yokmuş bedellide. adam en çok beklemeden dert yanmış amk askerlik zaten bekleme işi. içtima komple bekleme acemide günde 6 saat falan sadece içtima için beklerdik. o da komutanların iş yapmamak için zırt pırt içtima aldırması hikayesi var.

    zati alınca da bir yere oturtuyorlar 4-5 saatte orda bekliyorsun. sürekli bekliyorsun bir iş yaptığın yok ki.

    mantık konusuna takılmayın hiç bir şeye takılmayın. kafanıza göre takılın. 

    hiç bir şeyin cezası yok en fazla azarlar aşağılar falan o ki oranın rutini zaten o.

    uyku saatiniz belliyse bence sıkıntı yok ben gittiğimde ilk 4 gün 3 -4 saat uyudum hayatımda o güne kadar o kadar uykusuz saatlerce çalıştığımı bilmem. zira yemekhaneye almışlardı. herkes ostura ostura uyurken yemekhane yıkıyorduk. yine herkes ostura ostura uyurken kahvaltıları ve masaları hazırlıyorduk ebem sikildi çok net o 4 günde.

    eğitim falan hikaye mal gibi yürüyorsun. 25 metre atış inanın çok yakın bir mesafe. silah sesinden beyniniz zonklayacak korkulacak bir şey yok ama hedef titriyor. o sebeple iyi odaklanın sonra atın dicem de tutturmasan ne olcak amk. yeri gelmişken övüneyim 160metreden keleşle 3 et 3 hedef tutturduğumuz için 3 arkadaş çift çarşı almıştık ustada ama o başka bir sik yok. sizde çarşı olmadığından eğlenmeye bakın o 3 mermi ile.

    yemekler tamamen fantastik aklınız durur. kahvaltıları çok seveceksiniz kıskıskıs :)

    pudra önemli

    bir de SİNKOV bak SİNKOV yerine göre hayat kurtarır. Ben götürdüm inanın koğuşta sabaha kadar uyuyabilien bir ben vardım. Kantide normalde oluyor ama kantinci hasta olur izinde olur kapatırlar sik gibi kalırsınız

    eğlenmeye bakın çok eğlenceli geyikler dönecek ömrünüzde karşılaşmadığınız ve bir daha karşılaşamayacağınız tip zeka pozisyondaki insanlarla aynı ranzada yatacaksınız aynı yemeği yiyeceksiniz. hemen gibip bir grup kurmayın herkesle tanışın çok eğlenceli olaylar yaşanıyor orda çok samimiyim. karnım ağrıyasıya gözlerimden yaş gelesiye kadar güldüğümü biliyorum acemi birliğinde.

    don rengini sikleyen yok atletin rengi önemliydi. ama o da yeşil olsunda ne olursa olsun. çorap siyah ondan da bolbol götürün

    yıkarsanız bunları asla sabun kullanmayın iyice sudan geçirirn. mantar yapar

    sabunlamak zorundaysanız çok uzun süre durulayın. çooook uzuuuun süre durulayın ama sabun kesinlikle kalmasın. başınıza asarsınız kurur sabaha iyice sıkarsanız.

    pudra çok önemli tekrar diyorum. pişik olacaksınız :) ebeniz sikilene kadar yürüyorlar arada gider wc de sürersiniz oranıza buranıza.

    sıcakta gidenler isilik olacaktır orda da tüm vucüda pudra sürün. sırtınıza göğsünüze. birlikte 300kişiydik 200 kişi isilik atmıştı. sonra doktor bizim bölük komutanına ayar atmıştı bu amk adamlarını gölgede tutun hepsi isilikten geliyor diye :)

    sürekli küfür var sürekli ama sürekli geniş olun üstünüze almayın siktir edin. yakın bir sigara :) ciğeri beş para etmez adamlar orada tanrıya bürünüyor takılmayın. sigara yakın.

    bozuk para önemli ama şakır şakır taşınmıyor böyle 1 tl saklamalık şeyler var onlar iyi oluyor. ama milletede göstermeyin amk adamları hayatını sizin üzerinden geçirmeye çalışıyor.

    sigara alın cep bol pantolonda. kantinde sadece 2000 lark falan olabilir ne içiyorsanız 5-6 paket alın gece yatarken yastık altına atarsınız yoksa çalarlar.

    botunuzu çalarlar

    terliğinizi çalarlar

    bavulunuzdan eşya çalarlar

    donunuzu çalarlar

    atletinizi çalarlar

    herşeyinizi çalarlar ama herşeyinizi. yatağınızdaki çarşafı bile çalarlar ki bizim arkadaşınkini çaldılardı :) herşeyi çalınacakmış gibi hesap ederek hareket edin. herşeyinizi çalarlarlarlalralralrlar.

    bir tane telefon kartı alın kulubeler oluyor. her ihtimale karşı gerekli olur cep aramayın 2 dk da kontör biter ev numarası belirleyin. gerçekten orada tahmin edemeyeceğiniz şekilde zora dara düşebilirsiniz kart mutlaka olsun. herkes orospu evladı çıkabilir mesela :)

    bol bol geyik yapın eğlenin tam zamanı kafa dağıtmak için. hiç bir şeyi siklemeyin. yapmazsanız veya yanlış yaparsanız hiç bir cezası yok ki adam öldürmeyin tabi bir de kavga çıkartmayın o zaman kan alırlar net.


    Anıl
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2008
    Erkek

    ben kirli baksır çaldıklarını gördüm 😂😂 çorap felan ne ki,,

    sivil eşyadaki çantamı patlatmışlar kilit fermuar ne varsa koparmış.bir hevesle şampuanı az bişey su şişesine dökeyimde geri koyayım dedim duşa girecektim hepsi gitmiş hiç kullanmamıştım ona yanarım.

    angutun teki orginal nike spor ayakkabılarımın bacıklarını sökmüş bordo renkliydi kendine bileklik yapmış kensi devrem..hoş ayakkabı 3 sene önce aldığım bir ayakkabıydı önemsizdi ama aptal herif sökmüş.

    lan istikak şampuanını çalıyorlar sivilde olsa elini sürmeyeceğin şampuan be,,

    adam duş almış havluyu dolamış vücuduna tüm dolapları açıp bakıyor atlet baksır ne varsa topluyor ne tipler var. 

    adam ilk geldik usta birliğine daha siviliz valizlerden kıyafet çıkartıyoruz bir tanesi gelmiş haki renk sıfır çorap ver diyor dedim kullanılmış var kalsın o zaman dedi. gevrek gevrek gülüyor birde sigara yakmış koğuşlar bölgesinde teğmen bir geldi arkadan ertesi gün -30 da tüm bölük istikamet yiye yiye kara yatıp yatıp koşturuyordu 😂😂

    askeriye işte napıcan her türlü tip var alışmasanızda idare etmek zorunda kalıyosunuz 

    3 hafta hemen geçer eğlenmeye çalışın gün saymak zaten saçma olur 

    şimdiden iyi tezkereler..

     


    The End
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek

    Bu 21 don 21 atlet muhabbeti nedir şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz amk ? Don kirlenince yıkayıp bir yere asamıyor muyuz çöpe mi atacaz ?

    Ayrıca götünü yıkarsan 5-6 tane don yeter 21 tane don nedir :D


    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    normalde uzun bir liste önerirdim çok şey lazım oluyor; ama zaten 21 gün gidiliyor bence tsk'nın verdikleriyle idare etmeye çalışın da biraz askerlik yapmış gibi olun :D


    He is finding himself.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı

    Bu 21 don 21 atlet muhabbeti nedir şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz amk ? Don kirlenince yıkayıp bir yere asamıyor muyuz çöpe mi atacaz ?

    Ayrıca götünü yıkarsan 5-6 tane don yeter 21 tane don nedir :D

    sıcak su var tabi paşam orada, rahat rahat yıkıyorsun boklu donunu. hatta sen komutanlardan birine ver o yıkatıversin getirsin sana geri. 

    askeriye lan burası. hijyen hijyen hijyen. hastalanırsın kimse dönüp sana bakmaz bile. "ne hapşırıp duruyorsun bilmem ne yaptığımın çocuğu" bile diyebilirler. 

    21 don muhabbeti de terleyeceksin, o donla dolaşabiliyorsan zaten ne anlatayım sana.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2008
    Erkek

    Ek olarak 4 ayda 10 kez duşa giremedim 110 tane asker vardı 4 kabin vardı banyoda pezevenkler hergun girip yarım saat duş alıyolardı zaten 1 saat açık duş

    üst devreler girecek var 70 kişi hadi 50 kişi girse duşa su soğuyor zaten memleket buz gibi duşa girsen dert girmesen başka dert neler çektik yahu... bu arada 12 ay askerlikte 5 6 tane baksırla bitirdim yıkattım bi şekilde 21 gün için 21 tane don saçma..idare edebiliyosun kirli de kullanmadım değiştim bir şekilde yolunu bulup.


    The End
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2003
    Erkek

    21 gün için ciddi ciddi liste mi yapıyonuz :) Yazık ya boşuna yük etmeyin o kadar şeyi.. 


    Syntax error..
Toplam Hit: 5335 Toplam Mesaj: 45
bedelli askerlik