folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Belediyler Binalara Otopark Tahsis Etmek Zorunda Mı ?

Belediyler Binalara Otopark Tahsis Etmek Zorunda Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

merak ettiğim bir konu var  apartmanın önünü 1 araçlık park için belediyeden kiralaya biliyormuyum 
    kadı köy belediyesi 15 binlira karşılığında şahsi olarak park yeri tahsis ediyodu galiba 

onekine?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Aslında her binanın belli bir otoparkı karşılaması lazım.  BElli m2 başına belli sayıda otoparkı içermesi lazım. Fakat belediyeler vatandaşa sen otopark yapmak istemiyorsan bana araba başına şu kadar para vereceksin diyor. Bu parayı aldıktan sonra vatandaşın binasına otopark yapma yükümlülüğü bir nevi kalkıyor.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

ben de zamanında bir arkadaştan duymuştum. anne babasına ev almışlar bi yerden ama binanın mesken ruhsatı alınmamış inşaat görünüyormuş.mesken ruhsatı almak için belediye otoparkınız yok demiş. epey bi para istemiş belediye. vs. şimdi düşünüyorum türkiyede adım başına 987654 tane müteahhit düşüyor. hepsi adım başı apartman dikip sattığına göre demek ki kılıfına uyduruyorlar. o kılıfı nasıl uydurduklarını araştırmak lazım. belediyeye rüşvet mi veriyorlar yoksa otopark yapmak için arsa mı alıyorlar emin değilim. müteahhit giriş veya bodrumu otopark yapmadıysa aç gözlüdür kesinlikle. öyle adamdan daire alınmaz. ha otopark yapmak için yakınlarda arsa yoksa ne olacak ? 1 saatlik mesafeye otopark yapmak akıl dışı olur.  şöyle bir yöntem işe yarayabilir. belediyenin iyi ilişkileri olan müteahhitler elbette vardır.çevrede bunlara ait binalardan birkaç tane bulup otoparkları var mı öğrenmek lazım. otoparkları yoksa polise ceza kesilmesi için ihbar edilip aynı zamanda belediyeye otoparkı olmadığı için şikayet edilmeli. birkaç şikayetten sonra şikayet edilenler muhtemelen belediyeye baskı yapacaklardır.bu durumda belediye ya tüm binaların otopark sorunlarını çözmeye çalışacaktır ya da sizinki de dahil hepsini görmezden gelecektir. denemekte fayda var. aksi taktirde otopark yaptırmak şart.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

hocam mütahid evi satmadan önce gidip belediyeye iskan için basvuruda otomobil sahibi değilim ve olmayacağim gibi bir şey imzaladi ise otoparksız iskan vs almistir.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Her bir ev için minimum 1.5 park yeri zorunlu. ( Bize böye öğrettiler ) Tabi bizim ülkede rant uğruna ormanları katledenlerin park yerini pek skleyeceklerini sanmıyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

inşaat yaptırdfım 4 katlı daire için 2 araba saydılar alta otopark yok kenar boşluklarını park olarak söylediler yada şöyle bir örnek daha vereyim adam bodrum hariç 4 katlı bina yaptırdı ve bodrum otopark olarak kullanamaz çünkü egim kurtarmıyor kurtarması için mevcut yüksekligi aşması lazım belediyede bu sefer adamadan 11 bin lira para aldı acaba ilerde bu adam otopar diye nereye park edecek edince park sorunu ne yapacak ama park yeri yapılmayan binalarda belediye araç başı toplu olarak peşin parasını ruhsat zamanında alıyor

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Antalya'da emlak işi yapıyorum.Şu an inşaatlar belediye'ye göre sıkı yada gevşek olabilyor.Otopark ve yeşil alan olmak zorunda(3-5 fidan).Bunlar olmadan iskan alınamıyor.Eski binalar biraz daha farklı evet ama şu an denetimler daha sıkı diyebilirim.Geçen gün bir müteahhitlik yapan bir abinin dairesini denetlemeye gelmişler ve malzemeden çaldığını görmüşmüş.Ya bu demir ve betonu içine koyarsın demiş(bina bittiken sonra) yada yıkarsın demişler.İ;çine koyamayacağına göre adam koca binayı yıkacak.Yapacak bir şey yok malesef :)) Yİne Antalya'da lojman olarak yapılan site ayarında 4-5 bloktan oluşan bina var.Diğerlerinde sorun çıkmamış ama bir tanesinde belki yanlış hesaplama belkide malzemeden çalınma bilmiyorum o koca blok için yıkım kararı verdiler...

Bina dikmeyi düşünen varsa şahıs veya ticari olarak bunları göze alsın diye yazdım.

SaNaL_AjaN tarafından 19/Mar/16 22:51 tarihinde düzenlenmiştir

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    logas
    logas's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Müteahhit mantığı :

Alt kata otopark yapacağıma 2-3 daire koyarım paranın a.k

artık öyle degil bazı ilcelerde otopark zorunlu kagıthanede mesela

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    logas
    logas's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

smdı benım bıldıgıme göre ;

bınaların alt katları merkezı yerlerde otopartk olarak tahsıs edılmek zorunda buna gore ruhsat verılıyormus . Fakat denetımden sonra alt katları dukkana cevırılıyor bu sebeple beledıye ısını yapmamıs oluyor denetım mercii belediye olduğu için sorumlusu da belediye gösterilmiş.

ilgili mevzuat ya da kanunnamei belediyelerin sitesinden bulabılırsın 

yok hocam kagıthanede affetmiyorlar bizzat sahit oldugum olaylar giris önden gösterilmiş yandan yaptılar belediye  yıktı daireyi girişi öne aldılar birde hava boslugu kurallara uygun olcude yapılmadıgı icin butun dairelerin bir kısmı yıkıldı vs vs affetmiyorlar artık eskisi gibi rüşvet her ilcede gecmiyor geçsede biryere kadar

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HarmOniYa bunu yazdı
    @talebe hocam,

"-maz", "-mez"
    gösterme zorunluluğu var.
    yaparım diyemez.
    iskan izni alamaz.
    iskan verilmez

diyorsun. >_<⊙_⊙

hocam, sen dünyada, Türkiye adı verilen ve sınırları çizilmiş bir yerde yaşadığından emin misin? eğer böyleyse benim gerçeklerim farklı herhalde.

doğrudan konuyla alakalı değil ama bir unakıtan mi ne vardı. BABALAR GİBİ alıp satan. ⊙_⊙ -_- @_@

Türkiyede  ,İstanbulda yaşıyorum ,Babamların oturduğu bina kentsel dönüşüme giriyor , müteahhitle yapılan sözleşmeleri , Belediyeye verilen Avan projesine kadar inceledim.

Konuyu bayağı inceledim ,  kaçak yaparsan belediye onaylamaz , iskan vermez. İskansız müteahhit satabilir mi ? Daha yapmadan önce sattıklarını veya daha ucuz diye iskansız daire alanlara satar , onların da daha sonra neden benim park alanım yok diye şikayet etme hakkı olmaz.

Kendi oturduğum bina yeni yapıldığında henüz iskan alınmadı diye  Bime dükkanları kiralık veremediler , yani iskansız daire veya dükkan kaçak olarak yapılırsa  , aldığı daire veya dükkanın iskanı olup-olmadığını araştırmayan kişi zarar eder.

Toplam Hit: 3852 Toplam Mesaj: 23
otopark belediye mecbur zorunlu