folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder "Ben Atatürkçü Değilim" Kitabı (Okumadan Yorum Yazmayın)

"Ben Atatürkçü Değilim" Kitabı (Okumadan Yorum Yazmayın)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek
    Günümüzde, Mustafa Kemal Atatürk'ün ideolojisini belirtmek için kullanılan isimlerden, "Kemalizm", eskiden daha sık olarak kullanılan "Atatürkçülük" terimine tercih edilir olmuştur.
    Bunun en önemli nedeni, 12 Eylül yöneticilerinin, kendilerini "Atatürkçü" olarak nitelemesi ve Atatürk'ün kişisel vasiyeti dahil, pek çok Atatürkçü ilkeyi, Atatürk'ün adını kullanarak bozmuş, zedelemiş hatta ortadan kaldırmış olmalarıdır.
    l2 Eylül yönetiminin bu uygulamaları o denli geniş kapsamlı ve Atatürkçülğü zedeleyici olmuştur ki, Nadir Nadi gibi, kimliğini "Atatürkçü" olarak tanımlayan bir yazar bile, bu uygulamalar karşısındaki protestosunu belirtmek için, "Ben Atatürkçü Değilim" adıyla kitap yayımlamak gereğini hissetmiştir.

Merhabaaaaa
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Ben Kemalist Değilim.

Atatürkçü'yüm. Nasıl o yazar Atatürk'çü diye kendilerini lanse edenler yüzünden kendisine Kemalist diyor ise bende günümüz kemalistlerine karşı kendimi Atatürkçü sayıyorum.

Kemalizmi savunanlar komünist-sosyalist ideolojiye sahip kişilerdir ki Atatürk'ün ilkerinin başında Milliyetçilik gelirken nasıl Atatürk'ün düşüncelerini savunduğunu iddaa ederek kendisine kemalist diyen bu tür ideolojilere sahip olabiliyor. 

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:
    -----------------------------

Ben Kemalist Değilim.

Atatürkçü'yüm. Nasıl o yazar Atatürk'çü diye kendilerini lanse edenler yüzünden kendisine Kemalist diyor ise bende günümüz kemalistlerine karşı kendimi Atatürkçü sayıyorum.

Kemalizmi savunanlar komünist-sosyalist ideolojiye sahip kişilerdir ki Atatürk'ün ilkerinin başında Milliyetçilik gelirken nasıl Atatürk'ün düşüncelerini savunduğunu iddaa ederek kendisine kemalist diyen bu tür ideolojilere sahip olabiliyor. 

Atatürk mevcut ideolojilerin iyi yönlerini harmanlayarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.

Bu yapılan işlem sonucu ortaya çıkan ideolojiyede  Atatürkçlük denir.

Yani Milliyetçilik,Sosyalizm vb ideolojilerin sadece birini değil bunların iyi yönleri Paşam tarafından kullanılmış.O yüzden Atatürkümüzü bir ideolojiye lanse edemeyiz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

PathfindeR00 bunu yazdı:

Nitrous bunu yazdı:

Ben Kemalist Değilim.

Atatürk mevcut ideolojilerin iyi yönlerini harmanlayarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.

Bu yapılan işlem sonucu ortaya çıkan ideolojiyede  Atatürkçlük denir.

Yani Milliyetçilik,Sosyalizm vb ideolojilerin sadece birini değil bunların iyi yönleri Paşam tarafından kullanılmış.O yüzden Atatürkümüzü bir ideolojiye lanse edemeyiz.

Atatürk'ü tek bir ideolojiyle ilişkilendiren yok zaten. burda geçen Milliyetçilik bir ideoloji değil Atatürk'ün ilkelerinden biridir. bilmem bilir misin?

"Biz ne bolşeviğiz ne de komünist;ne biri ne diğeri olamayız.
    Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız."

-Mustafa Kemal Atatürk
    -

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:

Ben Kemalist Değilim.

Sen öyle san.

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=92798

okudumu anlarsın (inş)

öte yandan, Kemalizm ve Atatürkçülük arasında farklılık olduğunu göstermeye çalışan adam Atatürkün o yüzü değilm bu yüzüyüm demekten farksızdır.Atatürkçüde deseniz, kemalistte deseniz, mustafacıda deseniz Atatürk ün fikir , ilke ve düşünceleri aynıydı.

Ya onları desteklersiniz yada karşısında durursunuz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

İlke ideolojidir hocam sonuçta.Yani bir görüş değil mi?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

Nitrous bunu yazdı:

Ben Kemalist Değilim.

Sen öyle san.

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=92798

okudumu anlarsın (inş)

öte yandan, Kemalizm ve Atatürkçülük arasında farklılık olduğunu göstermeye çalışan adam Atatürkün o yüzü değilm bu yüzüyüm demekten farksızdır.Atatürkçüde deseniz, kemalistte deseniz, mustafacıda deseniz Atatürk ün fikir , ilke ve düşünceleri aynıydı.

Ya onları desteklersiniz yada karşısında durursunuz.

Yazdıklarını daha önceden okumuştum zaten.Çok şükür ki okuduğumu anlayacak kadar zeka lütfetmiş Rabbim'iz.De sen bana kemalizm diye çıktan uydurma bir ideolojiyi savunamazsın.Her yönü ile farklıdır Atatürkçülük ile kemalizm.

Kemalizm Ulu Önder'in üstünden siyaset yapmaktır.Atatürk'ün adının arkasına sığınıp Atatürk İlke ve İnklaplarına taban tabana zıt düşünceleri savunmaktır.

Atürkçülük ise Atatürk'ün bize bıraktığı maddi ve manevi değerlere sahip çıkmaktır kökende. Bilmiyormuyuz sırf "TÜRK" kelimesinden rahatsızlık duydukları için kemalizm denen birşey ortaya çıkarmışlardır.

Belki hadi lan ordan diye düşünebilirsiniz ama gözlemlerimde bu sonuca vardım. Bu tip kemalist düşünce yapısına sahip kişiler Milletimizin temel değerlerinden Türk'lük ve Müslümanlığı neredeyse yoksayar seviyeye gelmişlerdir.Bu sebeple ne "Mustafa" nede içerisinde "TÜRK" kelimesi geçtiği için "ATATÜRK" isimlerini zorunlu kalmadıkça zikretmekten sakınırlar. 

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

PathfindeR00 bunu yazdı:

hadi öyle dedik diyelim. ne oldu sonuçta Atatürk'ün ilkesi/ideolojisi.

yahu Atatürk'çü olmayı bile ikiye böldünüz ya bu ülkede nasıl Kürt-Türk, sağcı-solcu kavgası olmasın.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

TekBuluT bunu yazdı:

PathfindeR00 bunu yazdı:

hadi öyle dedik diyelim. ne oldu sonuçta Atatürk'ün ilkesi/ideolojisi.

yahu Atatürk'çü olmayı bile ikiye böldünüz ya bu ülkede nasıl Kürt-Türk, sağcı-solcu kavgası olmasın.

Hocam bende Atatürk ün yaptıklarını övüyorum.Onun bir ideolojiye bağlı olmadığını,her zaman yapabileceği en iyi şeyi yaptığını söylüyorum.Anlatamadıysam kusara bakmada. =D 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    saçma bir düşünce tarzı! ne yani adamın biri cinnet geçirip insanlıktan cıksa milleti katletse bizde "ben insan değilim şuyum" diye ortalığa mı döküleceğiz? Atatürkün yapmak istediklerini anlamayan, ilkelerinin ne anlama geldiğini bilmeyen üç beş çapulcu bi bok yedi diye ben ATATÜRKÇÜ'lüğümden vazgeçmem!

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

Atatürk yalnızca bir sözünü örnek gösterip onu anlamanın mümkünatı yoktur. Zamanında küfürler, sloganlar atılan Sosyalist Rusya olmasaydı bu ülkenin kurtuluş savaşı'nı nasıl kazanacağı hala bir muamma halinde olacaktı. Ne çabuk unutuldu Lenin'in M.Kemal'e gönderdiği yardım. 5000 Külçe altın ve yanında onlarca silah..

Buyrun Bizzat M.Kemal'in ağzından..

http://www.gezikolik.com/Images/UserPosted/Publish/a3b9ae30-3e5f-4746-8c60-165e88559b1f.jpg

1-Emperyalist Hükümetler aleyhine 26 Nisan 1920 harekatı ve bunların tahakküm ve esareti hakkında bulunan mazlum insanların kurtulması amacını güden Bolşevik Ruslarla işbirliği ve harekatı kabul ediyoruz.

2-Bolşevik kuvvetleri Gürcistan üzerine askeri harekat yapar veyahut takip edeceği siyaset ve göstereceği tesir ve nüfusla Gürcistan'ın da Bolşevik ittifakına dahil olmasını ve içlerindeki İngiliz kuvvetlerini çıkarmak üzere, bunlar aleyhine harekata başlamasını temin ederse Türkiye Hükümeti de emperyalist Ermeni Hükümeti üzerine askeri harekat icrasını ve Azerbaycan Hükümetini de Bolşevik devletler zümresine ithal etmeyi taahhüt eyler.

3-Evvela, milli topraklarımızı işgal altında bulunduran emperyalist kuvvetleri tart ve ileride emperyalizm aleyhine vuku bulacak müşterek mücadelemiz için dahili kuvvetlerimizi organize ettirmek üzere şimdilik ilk taksit olarak beş milyon altının ve kararlaştırılacak miktarda cephane vesaire harp vesaiti ve sıhhiye malzemesinin ve yalnız doğuda harekat icra edecek kuvvetler için erzakın Rus Sovyet Cumhuriyetince temini rica olunur.

Yüksek hürmetlerimin ve samimi duygularımın kabulünü rica eylerim.

T.B.M.M. Reisi
    Mustafa Kemal

Yok komünistler şöyle, yok sosyalistler böyle diyerek bir yere varılmaz. M.Kemal'in de aynı düşünceyle ilerlediğide asla inkar edilemez. Halkevleri, Köy Enstitüleri bunları hangi faşizan ülkenin yönetiminde görebilirsiniz söyleyin? Arkadaşın dediği gibi M.Kemal dönem içindeki tüm ideolojileri harmanlayıp Türkiye Cumhuriyeti kurmuştur. Ve sonuç olarak milliyetçiler kadar hatta onlardan daha fazla Atatürk'ün benimseme hakkı komünistlerin, sosyalistlerindir.

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
Toplam Hit: 2987 Toplam Mesaj: 17