Ben De Ubuntu Kullanmak İstiyorum Bir Fikirleriniz Alalim
-
Daft bunu yazdıwasd bunu yazdıDaft bunu yazdı
4- bu lafım sana değil, üzerine alınacak herkese, bütün ürünleri orjinal kullanıyormuş gibi (antivirusu crackli kullanmak nasıl bir zihniyettir misal) microsoft şöyle böyle. kardeşim hangi yazılıma para veriyorsunuz da, bozuldugunda hesap soruyorsunuz
hiçbir zaman durduk yere bozulan windows görmedim. hep hatalı kullanıcılar vardı.
orjinal windows7 kullanıcısıyım ve windowsa bayılmıyorum. Hatta bu okuduklarını şu anda ubuntudan yazıyorum :)
kimseye bayılsın demiyorum, microsoft'u da savunmuyorum.
sadece mantıklı yaklaşıyorum olaya. crackli kullanıp da microsoft çok boktan ya, sürekli sorun çıkarıo dien adamın aklından zoru vardır :)
olay bu.
Arkadaş 1.5 sene iAtkos kullandım. Orjinal crack falan diyorsun ya ; iAtkos komple donanıma karşı. GÖnüllüler özel kextler falan geliştiriyor.
Durum ne mi ? 1.5 sene boyunca format atmadım. Bir kaç kez ççöktü. Farklı kext yükledim. Kamera çalışmıyordu bu yüzden skype'ı her açtığımda çöküyordu. Skype kullanamıyorudm.
Bunun dışında fps oyununuda oynadım, vlc, gimp diğer grafik ve video işlemlerinide yaptım (editleme şu bu). Crackli iLife yani windowstaki boktan office var ya onun 10 katı bir uygulama var. Görsellik, işlev, tasarım her konuda 3 le çarpar 5 le ziker anlayacağım. Onalrda cracksizdir.
Koskoca 1.5 sene sorun çıkartmadı. Hiç. Linux mint'i yükledim, 1 hafta içinde 3 kez çöktü. Ubuntu yükledim herhalde 1 ay falan olacak, bir kaç kez çöktü. O yüzden bırakın bu işleri. Orjinal değilmiş, donanım uymazmış, crackli kullanılmazdır.
Windows'u sadece serialde crack ile kullanıyorsun. Donanım uyumları fulll. iAtkos'ta öyle bir şansın yok. Çatır çatır çalışıyor. Crackli bir ton uygulama kullandım sıkıntı yok.
---
Hayır birşey söyleyecekseniz bari altını doldurabileceğiniz şeyler söyleyin. Windowsun kararlılık konusunda büyük problemleri var. Microsoft evet pazar payı en yüksek şirket ama ar-ge konusunda çok büyük sorunları var.
Ürünleri boktan, her geçen gün boktanlaşıyor. Explorer ve office işine girecek olursak ; nasıl işlevsiz hale getirdikleri konusuna değinmeme gerek yok zaten gözle görünüyor. Holyone windows 8'e nefretini kusan konu açmıştı. Kullanmadım nedir ne değildir bilmiyorum ama windows sanki dünyanın en kararlı, en harika işletim sistemide ; sadece crack olduğu için dünyanın en boktan işletim sistemi gibi çalışıyormuş havasını vermeyi bırakın.
Microsoftun büyük eksiklikleri var. Gideremiyorlar. Vista hatasından sonra götlerini zor kurtardılar. Hala çırpınmaya çalışıyorlar. Akıllardaki o kötü imajı silecekler. Microsoft bitti, artık bir XP gelmez. Gelemez. Son 2-3 senenin linux ve diğer işletim sistemlerine geçişi ve Apple'ın pazar payının artışını açıklıyor.
Bilgisayar sektörü yer yer daralmalar yaşarken, Apple (Macler) sektörde pazar payını yükseltti ve git gide yükseliyor. İnsanlar birşeyin farkına vardı. Vista hatası olamsaydı bu kadar büyük geçişler yaşanmayacaktı. Bill hayatının en boktan 1 senesini düzeltmek için 6-7 sene verecek.
-
EdepsizPenguen bunu yazdıDaft bunu yazdı
1- microsofttan kurtulmak nasıl bir söz öbeğidir :)
2- güncelleme yapma hoca? o senin saçmalığın
3- en iyi linux, usb'deki live linuxtur
4- bu lafım sana değil, üzerine alınacak herkese, bütün ürünleri orjinal kullanıyormuş gibi (antivirusu crackli kullanmak nasıl bir zihniyettir misal) microsoft şöyle böyle. kardeşim hangi yazılıma para veriyorsunuz da, bozuldugunda hesap soruyorsunuz
hiçbir zaman durduk yere bozulan windows görmedim. hep hatalı kullanıcılar vardı.
hocam kusura bakmada son söylediğin için, ilkkez insanlara windows 98, vista, 8 için sunum yaptıklarında sistemi çöken marka mircosoft değilmiydi , adamlar ilkkez kullanıcıya bi ürünü tanıtıcak ve ürün hobaa çöküyo bide sanki hiç bişey olmamış gibi gidip yan masadan yeni başka bi cahazı alıp sunumuna devm ediyo(bkz:mircrosoft surface tanıtımda çöktü), ben bu kadar çirkef bi şirket görmedim o yüzden hiç boşuna windows deme bence hocam
Ooo bak ben bunu hiç görmedim. Windows 8 tabler donmuş (: her zamanki gibi microsoft. Bu şirket adam olmaz.
windows 8 - service pack 1 ,2 ,3,4... artık gider. Yamalarda cabası.
-
zumsuk bunu yazdıDaft bunu yazdıwasd bunu yazdıDaft bunu yazdı
orjinal windows7 kullanıcısıyım ve windowsa bayılmıyorum. Hatta bu okuduklarını şu anda ubuntudan yazıyorum :)
sadece mantıklı yaklaşıyorum olaya. crackli kullanıp da microsoft çok boktan ya, sürekli sorun çıkarıo dien adamın aklından zoru vardır :)
olay bu.
Arkadaş 1.5 sene iAtkos kullandım. Orjinal crack falan diyorsun ya ; iAtkos komple donanıma karşı. GÖnüllüler özel kextler falan geliştiriyor.
Durum ne mi ? 1.5 sene boyunca format atmadım. Bir kaç kez ççöktü. Farklı kext yükledim. Kamera çalışmıyordu bu yüzden skype'ı her açtığımda çöküyordu. Skype kullanamıyorudm.
Bunun dışında fps oyununuda oynadım, vlc, gimp diğer grafik ve video işlemlerinide yaptım (editleme şu bu). Crackli iLife yani windowstaki boktan office var ya onun 10 katı bir uygulama var. Görsellik, işlev, tasarım her konuda 3 le çarpar 5 le ziker anlayacağım. Onalrda cracksizdir.
Koskoca 1.5 sene sorun çıkartmadı. Hiç. Linux mint'i yükledim, 1 hafta içinde 3 kez çöktü. Ubuntu yükledim herhalde 1 ay falan olacak, bir kaç kez çöktü. O yüzden bırakın bu işleri. Orjinal değilmiş, donanım uymazmış, crackli kullanılmazdır.
Windows'u sadece serialde crack ile kullanıyorsun. Donanım uyumları fulll. iAtkos'ta öyle bir şansın yok. Çatır çatır çalışıyor. Crackli bir ton uygulama kullandım sıkıntı yok.
---
Hayır birşey söyleyecekseniz bari altını doldurabileceğiniz şeyler söyleyin. Windowsun kararlılık konusunda büyük problemleri var. Microsoft evet pazar payı en yüksek şirket ama ar-ge konusunda çok büyük sorunları var.
Ürünleri boktan, her geçen gün boktanlaşıyor. Explorer ve office işine girecek olursak ; nasıl işlevsiz hale getirdikleri konusuna değinmeme gerek yok zaten gözle görünüyor. Holyone windows 8'e nefretini kusan konu açmıştı. Kullanmadım nedir ne değildir bilmiyorum ama windows sanki dünyanın en kararlı, en harika işletim sistemide ; sadece crack olduğu için dünyanın en boktan işletim sistemi gibi çalışıyormuş havasını vermeyi bırakın.
Microsoftun büyük eksiklikleri var. Gideremiyorlar. Vista hatasından sonra götlerini zor kurtardılar. Hala çırpınmaya çalışıyorlar. Akıllardaki o kötü imajı silecekler. Microsoft bitti, artık bir XP gelmez. Gelemez. Son 2-3 senenin linux ve diğer işletim sistemlerine geçişi ve Apple'ın pazar payının artışını açıklıyor.
Bilgisayar sektörü yer yer daralmalar yaşarken, Apple (Macler) sektörde pazar payını yükseltti ve git gide yükseliyor. İnsanlar birşeyin farkına vardı. Vista hatası olamsaydı bu kadar büyük geçişler yaşanmayacaktı. Bill hayatının en boktan 1 senesini düzeltmek için 6-7 sene verecek.
sana iatkos'unla mutluluklar, bana da çökmeyen windowsumla
-
windows u sevdiğimden değilde napıyonuzda her ay çöküyo bu windows anlamıyorum hakaten. her işletim sistemini karşılaştıracak kadar derinelemesine kullanmadım o yüzden bişey diyemiyorumda, ubuntu kullandım donanımla uyumluluklar konusu biraz can sıktı onun dışınd agyet utlu mesut kullandım. windows95 ten beir haliyle windows kullanıyorum .net sebebiylede devam etti ayda 1 çöktüğünü hiç görmedim :D
iatkos kullandım bikaç ay 5-10 kere uyarı verdi kapat aç yaptım düzeldi ama bi dah aaçılmayabilir lan diye endişe ettiğim yerde kod geliştirilmez :D macosx kullanıyorum kısa bi süredir herhangi bi hatasını hedesini hüdesini görmedim gayette sade geldi temiz bişeymiş.. ama ayda bir windows çökerten arkadaşlara tavsiyem microsoft a bi mail atsınalr bide cv, test mühendisi olsunlar orda amk :D -
zumsuk bunu yazdıDaft bunu yazdıwasd bunu yazdıDaft bunu yazdı
olay bu.
---
bu dedigin tamamen kullanıcı hatasıyla alakalı bir durum.eski konularda mesajlarıma bakarsam 2 yıl once falan dedigin konuda cok sıkıntılıydım.cokme sebebi kullanıcının cok yuksek yetkilere sahip olup direk sistemi mundar edebilme durumu diye dusunuyorum.surekli cokmelerden sikayetci iken simdi bilgisayarı aldıgımda kurdugum linux neredeyse 1.5 yıl olacak bir kere cokmedi.defalarca windowsu sildim kurdum ama linuxu yeniden kurma ihtiyacı duymadım.ha mesela ben xfce kullanıyorum hep.mint 13 mate falan ilk cıktıgında bug lar vardı simdi duzeltilmis hepsi bugtrack tan konu acmıstım.diger isletim sistemlerinde bug yok mu macos ya da windows da, var hem de surusuyle.
ikinci konu microsofta neden bu kadar gorev yuklediginizi cozemiyorum.ben de hic sevmiyorum be kullanmıyorum bu ayrı bir mesele.apple deniyor ama aynı sey degil kesinlikle.windows %90 lık kesime ve belki 10.000 cesit bilgisayarda calısacak sistemler yazıyor.yüzlerce anakart -işlemci vs her neyse kombinasyonunu dusununce belli bir ürüne odaklanmaları mumkun degil.apple ın toplasan 20 tane modeli yoktur simdiye kadar.bana bu ikisini karsılastırmak cok sacma geliyor.
diyorsun mac oranları artıyor.artar tabi adamlar macbook air diye bir sey cıkardı o piyasayı sildi attı.hala karsısında duracak bi rakip yok.intel ultrabook ile yırtınsa da tek careyi hybridler ile yeni piyasa olusturmaya calıstı.apple son 2 yılda rekor ustune rekor kırıyor cunku macbook air gercekten muthis bir işcilik urunu.1 kg aluminyum muthis sarj ssd ile linux kurabilsem adam akıllı ben de direk almak isterim.ayrica macos son surumlerinden memnun degiller 10.6 dan sonra bozulan stabilite sorunlarından herkes bahsediyor yani.ha windows 8 falan bilmiyorum bana da garip geldi dokunmatik olmadan o ozellikleri nasıl kullanacam diye.sonuc olarak vista dısında windowsun oyle agir mahvettigi bir sey yok diye dusunuyorum.(ie'yi bu tartısmanın icine bile almıyorum).
-
Bununla ilgili ben de yazmıştım ve önerileri aldıktan sonra usb ye ubuntu kurdum. Yavaş yavaş öğreniyorum. windowstan şikayetçi olduğum için falan değil. Kurduğum sistemi 1 sene kullandığımı bilirim ki, günde en azından 5-6 saatim bilgisayar başında geçer. Sadece artık windowstan sıkıldım. Microsoftun aynı/benzer şeyleri ambalajını değiştire diğiştire insanlara sokmasından sıkıldım. İlk yıllarımda lisanslı win kullanırken son 5-6 yıldır lisans parası ödeyesim gelmedi. 8 tane işletim sistemi piyasaya süren windows, 2000'deki kararlılığı ve xp'deki hızı dışında aklımda kalmayacak.
-
Tamamiyle türk yapımı açık kaynak kodlu bu işletim sistemini kullanmamız için ne bekliyoruz.

Niçin Pardus Kullanmalıyız?
Milliyetçiler, Pardus kullanır. Çünkü milli işletim sistemimizdir.
Emperyalizme, kapitalizme hayır diyenler Pardus kullanır. Çünkü özgürdür, ücretsizdir. Emekçi dostudur.
Dindar insanlar Pardus kullanır. Çünkü Pardus özgürdür. Amerikan-İsrail zulmüne destek olmamış olursunuz.
Vatanseverler Pardus kullanır. Çünkü Windows'a ödenen milyarlarca dolar ülkemizde kalır.
Milli işletim sistemimiz Pardus'a destek olmak, kullanmak için birçok sebebimiz var:
-Bize has bir üründür. Linux mimarisi üzerine gönüllü katılımcılar ve TÜBİTAK desteğiyle geliştirilmektedir.
- Açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Ne kullandığınızı bilirsiniz. Microsoft XP, Vista, 2007, Mac sistmlerindeki gibi gizli kodları yoktur.
-Ücretsizdir. İşletim sistemi, ofis programları, grafik programları, oyunları vb, uygulamaların tamamı bedavadır. www.pardus.org.tr veya www.ozgurlukicin.com 'dan indirir ve gönül rahatlığıyla kullanırsınız.
-Güvenlidir. Virüs, trojan vs. bulaşma riski yoktur. XP ve Vista gibi çürük değildir.
Bir kere kurarsınız, yıllarca kullanırsınız. Birkaç ayda bir format atma sıkıntısından kurtulursunuz.
-Pardus'u kurduğunuzda ekran kartını, ses kartını, modeminizi, yazıcınızı bilgisayarınıza tanıtacağım diye saatlerce sürücü cdleriyle boğuşmak derdiniz olmaz. Çünkü Pardus akıllıdır. İşletim sistemini kurduğunuzda bunları da tanır. Ayrıca kurmazsınız.
En çok beğendiğim özelliklerinden
-Programlama bilenler üzerinde istedikleri değişiklikleri yapabilir. Çünkü açık kaynak.
-Pardus kurduğunuzda ofis yazılımlarını da kurmuş olursunuz. Çünkü ofis de kurulum CD'sinin içindedir ve formatla birlikte kurulur.
-Codec yükleme derdiniz olmaz. Bütün ses,video, resim codecleri hazır yüklü olarak gelir.Amerikan Microsoft firması ve sahibi Bill Gates bilişim alanında küresel bir hegemonya kurmuş ve bu sayede dünyanın ne zengini olmuş. Bu kazandığı parayı insanlığın hayrına kullandığını söyleyemeyiz.
Devlet daireleri, belediyeler, şirketler vb. lisanslı yazılım kullanmak zorundalar. Lisanslı Windows işletim sistemi, Ofis programları ve diğer lisanslı yazlılımları kullanıyorlar, kullanmak zorundalar. Ülkemiz çok büyük maddi kayıplarla karşılaşıyor. Oysa Pardus tamamen ücretsizdir.
Haberlerde çıktı, ASAL, yani Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Askerlik Şubesi açık kaynak, özgür yazılım, ücretsiz olan Pardus'a geçmekle 2 milyon Dolar tasarruf sağlamış. Yani 2 milyon Dolar ülkemizde kaldı, Amerika'ya, Bill Gates'e, Microsoft'a gitmedi.
Pardus kullanmayı ve tanıtmayı, Amerikan emperyalizmine karşı ciddi bir mücadele olarak düşünüyorum. Hatta -belki iddialı gelebilir- ekonomik ve bilişim cihadı olarak görüyorum. Bilindiği üzere cihad sadece silahla olmuyor.
Bütün devlet dairelerini (bakanlıklar, bağlı il müdürlükleri, hastaneler, sağlık ocakları, okullar, adliyeler vb.) belediyeleri, şirketleri, şahısları, bu hesaba dahil ettiğimizde müthiş rakamlar çıkacaktır. Hesaptan anlayan bir arkadaş bunu kabaca bir hesaplasa iyi olur.
Bizler de bu milli işletim sistemimizi ne kadar öğrenir, bilir, tanıtıp yaygınlaşmasına katkıda bulunursak o kadar hayırlı bir iş yapmış oluruz diye düşünüyorum. Böylece yöneticiler üzerinde de bir baskı olacak ve ciddi ciddi özgür yazılıma -Pardus'a- geçelim artık diye düşüneceklerdir.
İlk kurduğumda biraz zorlandığımı itiraf etmeliyim. Tamamen farklı bir sistem çünkü. Bir haftada alıştım.
Ortalama bir kullanıcı bile aylarını, yıllarını vermiyor mu Windows'u öğrenmek için. Hatta hala öğrenmeye devam etmiyor mu?
Bir hafta nedir ki ...
Windows'a para verip almanız ayrı bir sıkıntı, kaçak (kırık, korsan) kullanmanız ise apayrı bir sıkıntıdır. Kaçak kullanmanız yasal değildir. Kanunen sorumlusunuz, suçlusunuz. Vicdanen ve dinen de sorumlusunuz. Çünkü başkasının emek verdiği bir ürünü, izinsiz olarak kullanmış yani çalmış oluyorsunuz.
Oysa Pardus'un Kamu Lisansı vardır, dolayısıyla ücretsizdir.
Windows’a mahkum değilsiniz.
Mahkum kelimesine dikkatinizi çekerim.
Size sadece bir marka kullanmaya mecbur tutsalardı
kendinizi nasıl hissederdiniz?
Örnek verelim:
Size sadece bir markanın kolasını içebileceğinizi,
sadece bir markanın kalemini,
sadece tek marka saat,
tek marka cep telefonu,
sadece filan marka çay alabileceğinizi söyleselerdi,
sadece tek bilgisayar markası sunsalardı
vb. vb. kendinizi nasıl hissederdiniz?
Evet, Windows’a mahkum musunuz? Dünyanın en zengin insanına (niye bu kadar zengin acaba?), bir Amerikalıya mahkum musunuz?
Yoksa özgür müsünüz?
*Dört ayda bir çöken, sürekli yavaşlayan, kilitlenip kalan, paralı ve virüs bulaşan çürük, hastalıklı Windows XP, Vista vb. sistemleri kullanmaya devam edecek misin?
*Pardus kullanmaya ne dersin? Rahat edersin -
o değilde nası çökertiyonuz bu windowsu?
2008 de attım en son formatı. sonra ekran kartı falan da değiştirdim. sayısız kez virüs yedim toparladım falan ama çökmedi amk?
siz nası başarıyonuz?
linux macerasına değmez kardeş otur oturduğun yerde
-
en gene dün officeyi kaldıramadım lanet olsun diyorum yahu.
bişeyi çok kullanan olunca böyle oluyor. ben de en yakın zamanda bırakıcam windowsu. sırf etrafta herkes win kullanıyo unutmiyim diye win kullanıyorum yıllardır. oyun harici bişey yapacağımda zaten 2, sistem linuxa geçiyodum. ama gına geldi artık. bye bye windows.
ayrıca kimse win8 e bok atmasın bu sefer olmuş dedim aga.
-
Beyler Tartiştiniz Tartiştiniz. İyi Güzel Ama Gercekten Windows Tamam kullanişli Bütün programlari caliştiriyor piyasasi yüksek bir sorunla karsilastiginda yardimci olacak cok Kullanicisi fazla Ama artik yeter. Neyse
ubuntuyu kurdum 12,04 ilk karsilastigim ekran çok güzel ve sistem hizli flasha kurmama ragmen gercekten hizli.
ilk karsilastigim sey wirelessi kuramadim . wirelessten nete giremedim. Windowstan yaziyorum suanda Bir yardim etsin. wireless ayarlari için.