Ben Nerede Yanlış Yaptım?
-
zumsuk bunu yazdı
Abicim sana tavsiyem ;
detcode gibi bende kapattım ve huzurluyum. "Arkadaşlarım orada, öyle ulaşıyorum" bahanesi ile kandırmayalım kendimizi.
Arkadaşının numarası cebinde olur ; arar, hal hatır sorarsın. Buluşursun. Öyle facebooktan check-inn'lere, resimlere bakınca sosyal olunmaz.
---
bunların dışında fight club vs kaybedenler klübü izle. Eğer doğada bi gece yalnız başına geçirirsen ; hele ışık gürültüsü yoksa , yıldızlar milyar tane duruyorsa off... KAfanı dinlersin bi.
Fakat genelde cevaplar gözümüzün önündedir görmeyiz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/SWOT_analizi
Geleceğin, kendin, yapmak istediklerin hakkında swot analizi yap.
--
Fakat hepsinden önemlisi ; güzel bir spor bul (benim yüzmedir) ve güzel bir sanatsal faliyet ile ilgilen (önceden bateriydi ama malum hantal ve pahallı, sonra kaligrafiye döndürdüm, şimdi el yazımı güzelleştirmeye çalışıyorum)
ve günlük tut. Her gün değl, önemli olay ve kararlarda.
Yardımcı olacaktır.
--
Birde tavsiyem ;
Steve Jobs biyografisi, Walter Isaacson yazmıştı ve Howard Schultz'un startbucks ile ilgili kendi yazdığı 2 kitap var (CEO'su). Bu iki kitabı okumak benim için tek kelimeyle mütişti.
NEden bilmiyorum ama Çılgın Türkler Kıbrıs kitabının yeri başkadır. onuda tavsiye edeirm.
----------
Önce tembel beynini odaklanarak, jimlastikle vs.. çalıştır. Sabah erken kalk, spor yap, duşa gir, kahvaltı yap. İşe git. Akşam gel, biraz kitap oku. Satranç falan oyna yada bulmaca falan çöz.
Biraz düzene oturt, erken kalk ve iradeni geliştir.
Temel sebep asosyalliktir. TV, bilgisayar, cep telefonu yüzünden asosyalleşiyoruz fakat 50 bin senedir modern insan var, ve son 50 senedir bu kadar yalnız.
Temel sebep bu. Teknolojiden uzaklaş, arkadaşlarına yönel, doğaya yönel ; analiz et....
Ardından iyi olacak. Milletlede kıyaslama. Çünkü sonu yok. Her zaman daha sosyal, daha yakışıklı, daha zengin, daha karizmatik var... Bacağı olmayan birine bakıp, aa benim bacağım var ne mutlu bana zihniyetinde de olma.
--
Sağlığın varsa tamamdır. Motivasyonun olduktan sonra, dünyayı fetih edersin
Cok teşekkür ederim bunları elimden geldiğince uygulamaya döküp buraya yazacağım..
Tekrar ellerine sağlık diyorum çünkü etrafımdaki senden yaşça büyük insanlar derdimi anlatınca 'ya s2tiret, gençsin atlatırsın' gibi laflar ediyorlar.
Sinirime dokunuyo... bakıyorum bunu diyen adam 30 yasına gelmis hiçbişeye sahip değil vs..
-
BosnaK bunu yazdızone bunu yazdı
hocam bu lisede bakmadığınız adam neyci ? hava atmak için herkes yapıyor artık boşver takma.. onunda 1000 türlü sıkıntısı vardır ;)
her kazan kapalı kaynar ..
Adam bişeyci değil aileden zengin ailesi de ailesinden zengin...öyle zincir şeklinde gidiyo işte...
Baktığında senden benden farkı yok ama onun t-sortu 100 lirayken benim ki 9,90tl öyle bişey işte...
Neyse yatıştım biraz paylaşınca...
hocam fakir olmak önemli değil ne zengin arkadaşlarım vardı adamlar parayı değerlendirmesini bilmiyor arkadaş...
yani ben sigara içmem ne bileyim haybeye çok para harcamamya çalışırım ama işim olsun ne bileyim herhangi isteğim olsun paramda varsa
harcarım parayı.. borç almayı sevmem borc vermeyi çok fazla değilse veririm ama gelmesini çok göze almam çünkü para sıkıntıdır her zaman
yaşamayı bilene para çok önemli değil bence.. otostopla nerelere gittiğimi 1 ben biliyorumdur heralde.. tek başıma :) cidden yani dert edilcek şey değil bunlar sadece önünde hedeflerin olması önemli.. eğer hiç hedefin yoksa işte o zaman sıkıntı.. bence hedef koy önüneyapabileceğin ve sana değer katacak zevk alacağın onları sırasıyla yap para zaten seni takip eder dostların olur onlarda seni takip eder ;)
-
üstad bizde bir söz vardır
deden eşeği ziktikten sonra ninen hayrını görsün derler
boşver geleceğe bak
-
arabayi bosver full akbil aliyosun.avm avm geziyosun amk :) cokuyosun madoya vs bi yere etrafi kesiyosun.hafif tip varsa illa birine tav olursun bikac ugrastan sonra :) sevgilin olduktan sonra da koca sehri alt ust edin :) sonra degistir dur hayatini :)
-
temel sebep bence ekonomik ve siyasal sistemlerimiz.. fırsat eşitsizliği..
en basit örnek: insanın zihinsel ve bedensel gelişmesi yediği yemeğe bağlıdır.. zaten zengin olan et yerken.. birisi kuru ekmek yemek zorundadır. sana derler karnın doyuyor aynı şartlardasınız işte.. yalan 1.
birisi 100 tane hocadan özel ders alarak, en pahalı okullara giderek sınav kazanır yada kişisel gelişimine katkıda bulunur.. başka birisi mahallenin kuytu köşesindeki okulla hayarına başlar, ilerde okula gidicek parayı zor bulur.. sana derler 2 nizde lys ye giriceksiniz.. okuyorsunuz işte.. yalan 2.
sen ingilizceni geliştirmek için 10 sene çalışırsın.. adam parayı basar 1 sene ingilterede yaşar öğrenir.
hep bunlardan işte :)) sistemi s*keyim !