Ben Olsam..
-
Dodobige katılıyorum.Bazılarının artık kasıtlı olarak yalan haberleri verdiiğini düşünüyorum.tugrulbaba sen de haklısın.
-
DeFactorx bunu yazdı:
-----------------------------
WebCrow bunu yazdı:
deja-vu bunu yazdı:
lan aglattın lan:(harbi gozlerimden yas aktı valla olum bide broken calıodu tam uctum ben:S haklısın hocam bencede mantıklı dedin bisure vicdanen bizde duralım yazmayalım bişeyler geyik e..ben burda rahat oturuosam ordaki abim kardeşim sayesinde rahatım...
ağzını topla hoca
evet TugrulBaba bende katılıyorum söylediklerine
:D abi adam agzını toplucak naptı ki:F
Tugrulbaba'ya "LAN" denilmez enis...en azından kanka değilsen..yaşıtı değilsen... -
DeFactorx bunu yazdı:
WebCrow bunu yazdı:
deja-vu bunu yazdı:
lan aglattın lan:(harbi gozlerimden yas aktı valla olum bide broken calıodu tam uctum ben:S haklısın hocam bencede mantıklı dedin bisure vicdanen bizde duralım yazmayalım bişeyler geyik e..ben burda rahat oturuosam ordaki abim kardeşim sayesinde rahatım...
ağzını topla hoca
evet TugrulBaba bende katılıyorum söylediklerine
:D abi adam agzını toplucak naptı ki:F
-----------------------------heralde lan kısmına takıldı. Sorun değil tepkisel olarak alıyorum o ifadeyi. Kasti bir durum olmadığı kanaatindeyim.
askerliğimin bir kısmını güneydoğuda yaptım. Bilenler bilir bolu komando askeriyim.
Haliyle birkaç operasyona çıkmışlığım var.
Şimdi iyi okuyun.
Operasyona çıkarsınız. Başınızda subaylar astsubaylar. Canınız bir önünzde ve bir ardınızda yürüyenlere emanet.
Eğer gündüz vakti ve yaz aylarıysa, (ben gördüm bu sıcakları) 50 derece scaklık görürsünüz. Hedefe gitmek acilse gündüz yürürsünüz ve bu ölüm gibidir.
O sıcakta 4.5 kiloluk bir silah 45 kilo 25-30 kiloluk çatan boğazınızı sıkan bir ilmek olur. Yeşil atlet ve boynunuzdaki fular terden sırılsıklamdır.
Yürüken hülyalarınızı kadınlar kızlar son model arabalar yatlar katlar süslemez. Buzlu su vardır hayalinizde. Isınmış ve tuzlu olan suyunuzdan birkaç yudum alırınız
yürüyüşte. Arada sırada en önde yürüyen dedektörün döktüğü kirecin üstünden atlarken arkanızdakini uyarırsınız. Sağda kireç- solda kireç diye.
Bir su kenarından geçerken etrafta uçuşan sivrisinekler kan emiciler tarafından ısırılırsınız ama umurunuzda değildir. Zira kayalık arazide pusuya düşürülme tehlikesi
yanında hissetmezsiniz bile. Hele durgun bir havaysa. Sıcaklık sanki sürekli artar gibidir.
Ayağınızdan kalkan tozlar teninize yapışır. Kaşınamazsınız bile.
Kuş uçuşu 15 km yürüyecez dedilermi içinize bir kor düşer. Kuş uçuşu demek o arazide 40 km yakın yol tepeceksiniz demek.
Çök verildimi dünyalar sizindir ama 5 dk için.
Birde işin gece boyutu var. Yürür yürür yürür saatlere yürürsünüz. Karanlık. Dağdasınız. Akrep, yılan, Yalancı akrep her tarafta.
Mevzilenirsiniz. Etrafta taş toprak ne varsa siper edersiniz yığarsınız üstüste. Sonra geçer içine oturursunuz.
Eğer çömezseniz siz tutarsınız nöbeti. Üst devreler dinlenir. Hele birde tiryaki iseniz, mevzi örtüsünü sarar sarmalar sigara içersiniz o sıcakta onun içinde.
yada konserve kutusu kullanırsınız.
Su herşeydir arazide. Suyunuz bittimi arkadaşından istesen vermez ve sende darılmazsın ona.
Çok şükür ki çok fazla su tüketen birisi olmadığım için bu zorluğu tadmadım.
Ama bu zorluğu tadan bir arkadaşıma yarım pet su verdiğim için büyük dualar aldım. Neyse konu övünmek değil.
Mevzide dururken gecenin karanlığı yanınızdaki sıçrar. Bir şey soktu beni der. Kolunu gösterir ama karanlıkta görünmezki kol.
El yordamıyla yoklanır. Yumurta gibi bir şişlik. Arkadaşınız sakin sakin otururken sizi ir telaş sarar. Ne oldu acep diye. Zira onun canı bana emanet.
Ona bir şey olursa kendimi affedemem. Tan yeri ağarırken, şafak sökerken öyle tatlı bir uyku tutarki adamı uyanık durana aşkolsun.
Geceden beri nöbetteyseniz, başınız devrilir durur. Otururken uyuyamam diyen adam horul horul uyur.
Birde o hainler o köpekler vardır sahada. O şerefsiz ekmeksizlerin peşinden kovalamaca oynar durursunuz. O köpekleri itlaf etmek en büyük onurdur.
O yolda ölmek tarifsizdir. Amma gel velakin kayıp vermek yok bizde. Kelle almak var.
Ayağının altı yarılmış gıkı çıkmaz, yılan sokmuş ses etmez, suyu bitmiş, arazide hayvan izinden su içer, ekmeği bitmiş ot yer.
Benim mehmedim öyle asildir ki anlatılmaz, böyle bilgisyar başından okumayla bilinmez bu.
Kat kat çelik yeleklerin altında saklanmaz. Tek zırhı, üzerindeki pamuklu atletidir. Çelik miğferin yerinde şapkası vardır.
Ayağını burkar davul gibi şişen ayağına aldırış etmez yürüyüşe devam eder tugaya döndümü çekilir bir köşeye acısından ağlar. Kimseye yine ses etmez.
Coni mi lan bu MEhmet bu Aslan gibi Mehmet!
Allahın izniyle bir dünyaya yeter bu Mehmet. Düşen şehitlerimiz de toprağa sığmaz tarihe gömeriz biz.
En büyük anıtıda dikeriz kalbimizde.
-
Abicim şimdi geyiği kitlerim acacak adam gider genele acar...
Sonrada bu geyik değilki die yorum yapar altına...
Biz azaltalım geyik konularını daha uygun olur...
Zaten ana sayfada görünmüyor geyik...
-
Konu kilitlemesi yerine bireysel olarak duyarlı olsak daha anlamlı..
-
TugrulBaba dicek laf bulamadım çok güzel yazmışın.Ne diyeceğimi bilemedim harbi :S
-
en azından geyik bölümüne ufak bir hatırlatma yazılmalı bence...
"ülkemiz askerlerinin içinde bulunduğu durum dolayısıyla geyik konularını azaltmaya karar verilmiştir...ama açıp açmamak size kalmıştır...destekleyen arkadaşlara teşekkürler"
böyle bir not uygun olur bence :d
-
yeniden bir diriliş gerek usta...
askerlerimiz orada nöbette. ama benim hep içim sızlanıyor neden yapamıyoruz diye. memleket meselesiyse terör eğer. ki öyle;
yani bir grup oluşturmalı askerlerimizde orda iken vatan için kanını seve seve feda edecek insanları toplayıp k. ıraka götürüp oralarda bir süre yaşayıp peşmergeymiş barzaniymiş gece yataklarında geberteceksin diyeceğim ama avrupa itleri kıyameti koparırlar ciğeri beş para etmeyenler için
aç kalsan susuz kalsan bile o itolit teröristlerin yuvasını bulup telefonla tsk bildirilse daha iyi olur. köy korucuları var ama ne durumda bilemiyoruz.
toplayacaksın milleti kandilmiş hakurkmuş alayına kadar girer onları inlerinde bulunup ebelerinin hörekesini gösterilmeli.
çok üzülüyorum helikopterden inerken saldırıya uğruyor asker abilerim böyle bişey olamaz yaaaa ?
-
ajan1111 bunu yazdı:
ne ağrıtması hoca. memleket meselesi bu. bende katılıyorum sana. bu savaş zamanında geyik tarzı şeyler pek gitmez bencede
-----------------------------Savaş 2 ülke arasında olur..
-
Sırf birşey açıklamak için yorumluyorum.
Bu konuya birşey yazmak bile geyik arkadaşların yorumlarına bakar mısın?
Ne kadar gereksiz yorumlar, laf lar sanki konuya evet katılıyorum iyi haklısın yazmadan uygulasa olmaz.
rene hocamda haklı.bu millet geyiğe hep yer bulur engellemenin çaresi yok napalım.