"Benim Cumhurbaşkanım Olamaz" Dediğimde Niye Kızdınız?
-
tranceport bunu yazdı:
-----------------------------BEN böyle "devlet adamı" görmedim. Sen kalk git kaldığı otele, Kral’ın dibine otur.
Öbürü de öte yanında...
Kral ortada.
İki gündür bekliyorum:
9 uçak, iki bin bavul, üç yüz gardırop ve altın tahtı ile gelen (iyi ki petrol kuyularını getirmedi) Kral’ın oteline giden ve sağına-soluna oturan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanı size "gurur" mu verdi, yoksa "hüzün" mü?
O zaman ben "Benim cumhurbaşkanım olamaz" dediğimde niye kızdınız?
*
"Benim cumhurbaşkanım" olsaydı; Anıtkabir’i ziyareti reddeden, bu ülkeyi kuran insana saygı göstermeyi kabul etmeyen bir Kral’a "Devlet Şeref madalyası" vermezdi.
Hem de 10 Kasım günü...
Mustafa Kemal; son yüzyılda, İslam áleminin Batı emperyalizmine karşı tek onurlu ve şanlı zaferini kazanmış komutandır.
Kral ise; Körfez savaşları boyunca, kendi topraklarını korumak için kutsal mekanların savunmasını dahi elinde bira kutusu olan Amerikalı askerlere bırakmış birisidir.
"Benim cumhurbaşkanım" olsaydı....
Kimin koltuğunda oturduğunu bilir, en şerefli savaşın kahramanına saygı göstermeyen, kutsal toprakları ABD deniz piyadelerine bekleten bir Kral’ın oteline koşmazdı.
Kral, görüşme salonuna Atatürk’ün resimlerinin asılmasını da kabul etmedi, kendi fotoğrafını astırmış, onun altına oturdular.
10 Kasım nedeniyle tüm bayraklar yarıya indirilirken, Suudi Arabistan bayrağının yarıya indirilmesini de reddetti Kral.
Ama bizim "devlet adamları" doğru otele.
Biri sağında, biri solunda.
Ortada Kral...
Tepelerinde de, kendisi yetmiyormuş gibi fotoğrafı.
Ben ise televizyonda şeriat bayrağının altındaki öpücükleri sayıyorum; işte sırayla ve hasretle yumuluyorlar... Sağ yanak bir, sol yanak iki, sağ yanak bir kez daha, etti üç...
*
Ne yapacaksınız?
Abdullah Gül "Benim Cumhurbaşkanım" olsaydı böyle yapmazdı.
Ben böyle "başbakan" ya da böyle "cumhurbaşkanı" istemem.
Benim de; en yüce değerlerimizi ayaklar altında paspas yapanları "reddetme" hakkım vardır.
Böyle yapmazdı "Benim Cumhurbaşkanım" olsaydı.Bekir Coşkun
-----------------------------
Amenna ! -
zinar3535 bunu yazdı:
gülmemek elde değil size ya şimdi diyeceksinizki al bi akp li daha tabiiki buna gülüp geçmekten başka bir şey yapamam herşeyden önce hepinizin DAVET kelimesinin manasını bi öğrenmenizi tavsiye ederim ayağa çağırmak ne demek yaw davet davet bunu ayırt edin önce ikincisi güçlü bir devlet olabilmek için ekonomimizin iyi olması şart ekonomin dandik devletin dandik şimdi bunada diyeceksinizki kurtuluş savaşını yoklukla kazandık o zaman teknoloji ne alemdeydi şimdi ne alemde sorarım size Atatürkün resmini asmamış yok böyle bişey uydurmadan ibaret bi söylem bu ayrıca bayrağında asılmayışının sebebi ise üzerinde hane müslümanız diye geçinen bizler varya ülkemizin % 90 gibi çoğunluğu müslüman ya her zaman ağzımızdan çıkan kelimei tevhid ( La ilahe İllallah ......) yazıyo ve resmi bir şekilde açıklamada yapılıyor üstünde bu yazılı indirmemiz doğru olmaz deniliyo ve sadece bizim bayrağımızın asılması hususunda anlaşıyolar yok bayrak asmadı bilmem ne boş iş bırakın bunları... istesekte istemesekte ,istesenizde istemesenizde Abdullah Gül T.C CUMHURBAŞKANI, RTE de T.C BAŞBAKANI bunun farkına varalım artık
hee anlaşıldı götümüzü de sikseler eyvallah götüm size kurban olsun gülüm dicez üstüne birde öpücük verelim tekrar gelsinler tekrar düdklesinler zaten BAYRAK dediğin neki niye saygı gösterelim ATATÜRK dediğin kimki sanki bu ülkeyimi kurtardıDeğerli arkadaşlar iddia ediyorum, vatan sevdalısı 57’nci Alay’a karşı savaşanların kalıntıları ve işbirlikçiler Kandil’den daha fazla sayıda Ankara’dalar. Böyle giderse Sivas’ta yeniden toplanmak zorunda kalıcaz..
-
sadece, anıtkabiri ziyaret etmeyişleri ile ilgili bi düşüncem var...
onların (vahhabi//selefi)inanışına göre mezarlar anıt haline getirilmemelidir aksi durumu bidat sayarlar... belki de böyle bir düşünce ile anıtkabiri ziyaret etmek istemiyorlardır...
-
Benim(de) cumhurbaşkanım olamaz
-
Ben sizi anlamıyorum ya da siz anlatamıyorsunuz. Bu tür ortamı gerdiren yazılar, eleştiriler için para mı alıyorsunuz? Böyle bişey varsa wallahi söyleyin ya ben bütün gün yazarım. Hepimiz bütün senaryo yazalım paso. Kaos çıksın çok iyi olur. Bu yazıyı nette dolaşan e-maillerinden mi aldın? Medyanın götünden oluşturduğu elementleri her zaman yemek zorundamısınız la. "Sen kalk kralın dibinde otur" Nasıl bi mantık bu anlamadım! Tepesine mi binsin adam cumhurbaşkanı diye? "Ben böyle cumhurbaşkanı başbakan istemem" Kendine bi sor önce! bu lafını kim ciddiye alır kim takar seni ya da beni? Nesinki böyle bi talepte bulunuyorsun istemiyorsan çeker gidersin. Milletin seçtiği adam senin triplerini takmaz. Bence yeterr bu kadar hep kaos hep eleştri hep nefret bıktık a.q ! ! !
-
Thelordmax senin gibi insanlar sagolsun sen ve senin gibi dusunen insanlar sayesinde amerika tek bir kursun bile atmadan bu ulkeyi bolebilecektir.
cumhurgul u bu ulkenin serefini ayaklar altina alsin diyemi sectiler ?
o kral denen soytari ingiltereye gittiginde belediye baskaninin bile ayagina makamina odasina kadar gidebiliyor ken, Turkiye ye geldigi zaman davet edildi diye Turkiye cumhuriyetinin cumhurgul u bunun ayagina gidebilecek kadar makamini kucultuyor.
bu kadar basit dusunebiliyorsun dimi, ne olacak ki gitsin ayagina kadar, bugun kralin ayagina giden yarin barzaninin talabaninin ayagina gider, abartiyorum dimi ? sesinizi cikartmadiginiz surece bunlarin hicbiri abarti olmayacak.
evet bu tur yazilar icin para aliyoruz hatta aldigimiz oyle ki bu paralar sayesinde amerikada basbakanin oglunun yanindaki villayi satin almak uzereyim, oyle ki ben sizden siz benden kurtulmus olacaksiniz.
-
ula under sana cevap vermeyem diyom ama elimde değil,senin kadar felaket tellalı bi adam görmedim. yazdğn herşey
ama herşey bu gün böle olan yarın şöle yapar,yok senin gibi adamlar yüzünden birileri ülkeyi böler vs. bırak bu işleri asıl
sizin gibi adamlar yüzünden bölünür ülke. her fırsatta kendi istemediği partiye oy vermeyen milleti aşalayan devletinin
başındaki adamlara küfür eden,elinden gelse bi kaçık suda boğabilecek adamlar yüzünden bölünür bu ülke. burda yada
başka yerlerde ne kadar ayrılıkçı adam varsa hepsi sizin gibi yok laik-laik değil,yok türbanlı-türbanlı değil,yok akpli-akpsiz
vs vs vs. bu ayrımları hep seninde içine dahil olan kesim yapıyor farkındaysan. o yüzden kalkıpta milleti bölersiniz felan
gibi şeyler söyleme.adama basit düşünüyorsun diyorsunda sen çokmu ince düşünüyorsun,herşeyin altında bişey aramak,
tayyoyla.gülün her ama herrr hareketi altında bişey aramak,iyi yada kötü her şeye karşı çıkmak ince düşünmekse buyur
sen ince düşün.kralın dibinde oturuyormuşmuş,ulan devlet adamları birbirlerinin dibindemi oturur,bunumu bilemiyor bu
yazar daha yoksa başka birilerinin maşası oldğndanmı böyle oluyor. ama bu oteline gidilen adam arap kralı olmasaydı bu
kadar fırtına kopmazdı eminim. şu bizim çağdaşcıklar varya hani,2 lafın 1 inde arap kültürü cart,curt derler hani daha
arap kültürü kavramını sorsan açıklayamazken. şu yazıyı okudumda,ancak millet galeyane gelsin,gaza gelsin diye
oturmuş yazmış herif. bizimkilerde yemiş hemen. kendinizi çok zeki,herşeyi gören,anlayan insanlar sanıyorsunuz ama
o kadar kolay gaza geliyorsunuzki yazık gerçekten çok yazık.
edit:sınava gidiyom öğleden sonra dönerim
-
ampule oy verene,florasan girsin......başka bişi demiyorum.
-
jannissary konu arabin ayagina gitmesi degil, konu Turkiye Cumhuriyetinin cumhurgul unun bir baska devlet adaminin ayagina kadar gidip ulke icin hicbir halt etmemis adama birde seref madalyasi vermesidir.
ne yapmis bu arap Turkiye icin ?
bu zamana kadar hangi cumhurbaskani bir baska devlet baskaninin ayagina gitmis, Ataturk resmi veya Turk bayragi olmayan bir yerde onunla resim cekinmisler ?
ne olmus canim diyerek bu kadar basit bakabilmenizi anlamis degilim.
Ecevit e 50 tane laf soyledim zamaninda, baykalinada soyledim, suleyman demirelinede ama bi ecevit in yaptigini hicbiri yapamadi. amerika girmeyeceksin dedi sana mi soracagim dedi girdi aldi kibrisi.
-
underzero* benim gibi insanlar hep olacak emin ol. Ayrıca ben Cumhurbaşkanı kral soytarısının ayağına gitti düşüncesini savunmadım. Aralarındaki dostluk bağına bağlamışlar onu bilemeyiz. Yeri gelir babamı bile eleştiririm asla küçük düşürücü bi olaya göz yumamam. Biliyorumki olayı aslında sadece biz büyütüp konuşuyoruz kimsenin tartıştığı yok.. Bu duyduğun haberler sadece şişirilip yayınlayan televizyon ve gazetelerden ibaret . Haber doğru mu yalan mı hiç kimse bakmaz. Aslında iyi iş bende artık bu tür yazılar yayayım ortalığa. Cumhurbaşkanına küfür edelim Türkiye'de yaptığı tarihi İsrail-Filistin barış anlaşmasından hiç bahsetmeyip küçük bi ziyareti yüzüne vuralım. Türkiyenin rolünden bizene kardeşim itibarımız olmasın ne güzel. Bi villada bana ayarlayın..