Benzin Nere Gidiyor
-
pc_worm bunu yazdı:
-----------------------------
cevabı çok basit, bir ürünün fiyatı artarsa satın alan kişi sayısı azalır, yani fiyat artarsa talep düşer. Petrol ülkemizde üretilmediği için dışarıya daha fazla para vermemek için fiyatını yükseltip talebi azaltmaya çalışıyorlar. Bunun sebebide hiçbişey üretememiz ve herşeyi dışarıdan satın almamız.
Ben nedense bunun talebi azaltmak adına yapıldığına hiç inanmıyorum :) -
WALLACEs bunu yazdı:
Öncelikle duyarlı vatandaşlar olmamız lazım.
* Toplu taşıma araçlarını daha çok tercih etmeliyiz.
* Tek başımıza arabada seyahat etmemeliyiz.bu 2 sine katılmıyorum , tek başıma araba kullansam daha ucuza geliyor. araba yada motor almaya niyetlendim
10TL lik benzin ile 40-60KM civari yol gidilebiliyor ve arabaya 6kişi de binebilirsin
ama ben burdan merkeze gitsem 5TL yol parası vericem 15-20KM lik yola.. münübüs fiyatlarına gelen zam benzinden daha yüksek...
-
valla benzin 3.78 olmuş. benim araba da maşallah su gibi içiyo benzini. bir depo ile 400km anca gidiyosun. böyle giderse satıp dizel alıcam.
-
dünyadaki en pahalı benzini , petrol kaynaklarına en yakın ülkelerden biri olan TÜRKİYE kullanmak zorunda bırakılıyor, aynı şekilde en pahalı doğalgaz, elektirik, iletişim, internet, alkollü içecek, et vb vb dünyada en pahalı türkiyede var .
her bi skim için demokrasi özgürlük var , biz niye bu benzini lt si 4 lt dan almak zorundayız diye sormak için yok , hertür etnik bölücülük ayrımcılık yozluk yobazlık hainlik "demokratik hak" kapsamında , ben vergisini ödeyen sade vatandaş neden depomu dolduramıyom , neden evimi ısıtamıyom diye sorma hakkı yok
türkiye iyi yönetiliyor diyenlerin buradan analarına selamlarmı gönderiyorum, türkiye yi yönetenlere edecek küfür bulamıyorum zaten
-
heralde türklüğümüz ün mucitlik gücünü ortaya çıkartmaya çalışıyoruz.
herşeyin pahalısı bizde? e çoğu zamanda ucuza kaçıyoruz.yeni yöntemler geliştirmek lazım.tabi durum sadece petrolden ibaret değil :)
bi ara suyla araba çalıştıran bi adam vardı şimdi nerde o :) -
tek benzin değil ki hergün herşeye zam geliyor siyasi bir olaydan ibaret bu yaşananlar
şuan sağ parti hükümette baskın bu yüzden sol partinin baskın olduğu il ve ilçelere sürekli baskı uygulanıyor. sağın ve solun kazandığı şehirler arasında muazzam bir uçurum oluştu ülkede vatandaşlar siyasi yöndende kan bağı yönündende kutuplaşmış durumda
hergün böyle herşeye zam gelirse yakındır bu halk patlayacaktır.
-
yetmez ama evet. yetmez hacım daha fazla zam olmalı :|
-
WALLACEs bunu yazdı:
* Tek başımıza arabada seyahat etmemeliyiz.Ayrıca araba kullanırkende yakıt tasarrufu için çeşitli yollar denedim %20 tasarruf sağlayacaktır.
* Araba kalkışında 1. viteste aracı kaldırır kaldırmaz 2. vitese hemen geçiyoruz.
* 2000 ve 3000 devir arasında 2000 devire biraz daha yakın olarak kullanıyoruz.
* 3000 deviri kesinlikle geçmiyoruz.
* Bayır aşağı giderken kesinlikle boşa almıyoruz. Boşta da araba yakıt azda olsa yakıt çekiyor içine. Yukarda yazdığım deviri koruyarak viteste bayır aşağı iniyoruz. Ama dikkat edilmesi gereken diğer hususta 3000 deviri aşarsa yada 2000 devirden aşağı düşerse boşta giden arabadan daha çok yakıt çekecektir buna dikkat ediyoruz.
* Kalkışlarda uygulanacak bir diğer hususta 1.viteste arabayı kullanırken debriyajdan tamamen ayağımızı kesinlikle çekmiyoruz.
* Motor frenini arabayı yüksek devire getirecekse kesinlikle yapmıyoruz.Başka türlü önlem alamayız...
-----------------------------evet evet biz bu bunları yalalım yeter ki devletimiz bize dünyanın en pahalı benzinini satsın. gemicik felan alsınlar ne olacak değil mi?
şimdi sivri akıllının biri "Benzini devlet değil özel sektör satıyor" derse peşinen not: Türkiye'de benzinin bu kadar pahalı olmasının sebebi vergiler güzelim.
tabi bu kadar verici halkı buldun mu soyucaksın hak ettikleri bu.
-
WALLACEs bunu yazdı:
-----------------------------Önceden her sabah benzine gelen zamla uyanırdık. Yine öyle olsun istiyorsun heralde.
-----------------------------entry-avatar uyumu
-
WALLACEs bunu yazdı:
* Tek başımıza arabada seyahat etmemeliyiz.Ayrıca araba kullanırkende yakıt tasarrufu için çeşitli yollar denedim %20 tasarruf sağlayacaktır.
* Araba kalkışında 1. viteste aracı kaldırır kaldırmaz 2. vitese hemen geçiyoruz.
* 2000 ve 3000 devir arasında 2000 devire biraz daha yakın olarak kullanıyoruz.
* 3000 deviri kesinlikle geçmiyoruz.
* Bayır aşağı giderken kesinlikle boşa almıyoruz. Boşta da araba yakıt azda olsa yakıt çekiyor içine. Yukarda yazdığım deviri koruyarak viteste bayır aşağı iniyoruz. Ama dikkat edilmesi gereken diğer hususta 3000 deviri aşarsa yada 2000 devirden aşağı düşerse boşta giden arabadan daha çok yakıt çekecektir buna dikkat ediyoruz.
* Kalkışlarda uygulanacak bir diğer hususta 1.viteste arabayı kullanırken debriyajdan tamamen ayağımızı kesinlikle çekmiyoruz.
* Motor frenini arabayı yüksek devire getirecekse kesinlikle yapmıyoruz.Başka türlü önlem alamayız...
-----------------------------Sen yazmasan aynılarını ben yazacaktım.Yalnız devir olayı arabadan arabaya değişiyor.1.8 - 2.0 arasında düz yolda yüksek viteste 1500 devir de gidelebilir.Tabi araç benzinliyse.Motorin araçlarda 2500 devir tavsiye ederim.Ve arkadaşın bahsettiği gibi yokuş aşağı boşta gitmek yerine yokuş aşağı gaza basmadan uygun viteste inmek çok daha ekonomiktir.araba boştayken çalışması için memelerden yine benzin akar.Ama yokuş aşağı uygun viteste pistonlar neredeyse hiç benzin yakmadan dönecektir.