Benzinsiz Binek Aracı
-
http://www.youtube.com/watch?v=5UsJn9mBwuA&feature=
bu pedal sistemi solid te çizilmiş. şimdi ehliyette motor dersi filan görüyorken bunu düşündüm bu videoda pedal sistemi ile arabadaki silindir sistemi yada pistonların aşağı yukarı doğru motoru döndürme hareketi gibi bi durum var.
bu pedal sistemi yerine 12 voltluk akü araba aküsü koysak aküyede bi mili çevirecek güçlü bi motoru eklesek silindir sistemini çevirecek şekilde monte etsek motoru ileri geri bu bi bakıma fabrikada çalıştığım eksantrik presteki mantık tan farksız. herneyse
bu pedal sistemine bi motor eklesek 12 voltluk yüksek amperde herhalde 72 amper filan bu aküler arabadaki gibi birde regülatör enjektör devresi ile alternetör sistemi kursak hem aküyü şarj eder hemde yanlardaki farlara ışık verir buna bi fren sistemi kursak öyle bisiklet gibi trafikte ihtiyacımızı görecek şekilde yapsak en azından benzine para vermeden 2 km çarşıdaki yere varıp geliriz :)zaten benzine zam geldi böyle bi fikir geliştirilse tutarmı _?
-
hocam başlığı düzel istersen...
http://www.tahribat.com/Uyulmasi-Gereken-Kurallar/Yeni-Konu-Ve-Mesaj-2/Kural-73
-
düzelttim düzelttim :)
-
çok küçükken vardı benim bundan :) bayır yukarı ben iterdim bayır aşağı o beni götürürdü:) Tamamen metal olduğu için düz zeminde bile gitmekte çok zorlanırdım.. Vala senin proje tutarmı onu bilemem ama küçüklüğümden soğuttuydu bu alet beni :D
-
bugünde yolda bi velette gördüm akülüydü herhalde oda senin arabadandı :) ama aküsü düşük olsa gerek o yüzden hızı fazla değil hani hızı yani amperi yüksek üretseler geleni geçeni ezerdin yada çocuklar ezer diye öyle yavaş gidecek biçimde üretiliyor :)
-
elektrikli bisikletin 4 tekerlisi gibim diyon hea. olabülür belki de yatırım yapmaya değer mi bilemedim. hani o kadar paran varsa bi dene :)
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------bugünde yolda bi velette gördüm akülüydü herhalde oda senin arabadandı :) ama aküsü düşük olsa gerek o yüzden hızı fazla değil hani hızı yani amperi yüksek üretseler geleni geçeni ezerdin yada çocuklar ezer diye öyle yavaş gitçek biçimde üretiliyor :)
-----------------------------Yok yok benimki akülü makülü değil bildiğin ilkel pedallı medalli aynı animasyondaki gibiydi :) Kırmızıydı iğrenç bişiydi :D frad çakmaktaş gibi freni ayağımı yere sürterek yapıodum :D Ulan yaşlanmışım haa :)
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------bu pedal sistemi solid te çizilmiş. şimdi ehliyette motor dersi filan görüyorken bunu düşündüm bu videoda pedal sistemi ile arabadaki silindir sistemi yada pistonların aşağı yukarı doğru motoru döndürme hareketi gibi bi durum var.
bu pedal sistemi yerine 12 voltluk akü araba aküsü koysak aküyede bi mili çevirecek güçlü bi motoru eklesek silindir sistemini çevirecek şekilde monte etsek motoru ileri geri bu bi bakıma fabrikada çalıştığım eksantrik presteki mantık tan farksız. herneyse
bu pedal sistemine bi motor eklesek 12 voltluk yüksek amperde herhalde 72 amper filan bu aküler arabadaki gibi birde regülatör enjektör devresi ile alternetör sistemi kursak hem aküyü şarj eder hemde yanlardaki farlara ışık verir buna bi fren sistemi kursak öyle bisiklet gibi trafikte ihtiyacımızı görecek şekilde yapsak en azından benzine para vermeden 2 km çarşıdaki yere varıp geliriz :)zaten benzine zam geldi böyle bi fikir geliştirilse tutarmı _?
-----------------------------nasıl yani? temel fizik bilgisi eksikliği :|
birde bukadar uğraşacağını motoru çarklarla bağlasan daha iyi değilmi :D
-
http://www.youtube.com/watch?v=YnIavdWLc3M
şu eksantrik presin küçüğünden 12 voltluk bi inverter ile 220 voltluk AC gerilim üretecek şekilde yapsak motorun dingilinin ucuna bağlasak döndürsede döndürse habire arabadaki alternatör gibi döndükçe aküyü şarj edecek bi regüle bağlasak hani 12 volt sabit tutacak regüle diyorum 13 yada en fazla 14 volt olsun ama fazlasını engelleyecek regüle koysak diyorum. ve iki pedal yerine tek bi bağlantı ile çevirse öndeki dingili
bu konuda bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim -
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------http://www.youtube.com/watch?v=YnIavdWLc3M
şu eksantrik presin küçüğünden 12 voltluk bi inverter ile 220 voltluk AC gerilim üretecek şekilde yapsak motorun dingilinin ucuna bağlasak döndürsede döndürse habire arabadaki alternatör gibi döndükçe aküyü şarj edecek bi regüle bağlasak hani 12 volt sabit tutacak regüle diyorum 13 yada en fazla 14 volt olsun ama fazlasını engelleyecek regüle koysak diyorum. ve iki pedal yerine tek bi bağlantı ile çevirse öndeki dingili
bu konuda bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim
-----------------------------benmi anlış anladım hacı
aküye motor bağlayacan o motoru şarj dinamosuna bağlayıp akyü şarj edecen :|
-
Alternatör, krank mili kasnağından vantilatör kayışı ile aldığı mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirir. Bazı araçlarda alternatör değil, şarj dinamosu bulunur.
Konjektör (regülatör), alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlar. Aracın devri arttıkça alternatörden çıkan akım ve voltajı ayarlar, tesisata ve aküye gönderir.
konu buydu :) ben resmini yarın isteyim yada bi dahaki motor dersinde hocadan alayım eklerim o vakit :9