Bernand Shaw - Büyük Ateist Üstad :)
-
Ben bu herife bayılıyom yaf bi adam lafı bu kadar güzel oturtur sizde okuyun biosunu vikiden c/p lamıycam isteyen araştırır direk olaya dalıyom derleme baa ait :)
Dahiler, içkiyi bir ilaç gibi kullanıp içe içe yaşamsal sermayelerini tüketebiliyorlar. Atatürk bu yolla Türk uygarlığını kurtardı; ağzına bir damla içki koymayan Hitler ise Almanya'yı batırdı. Edmund Kean, Frederick Robson ve Charles Dickens [Amerika turnesinde bu nedenle ölmüştü] kızıştıran uyarıcılarla yaşamlarını sürdürebildiler. Bu onlara "ölümsüzlük" denen en yüce profesyonel ünü sağladı; ama hepsi altmışına varmadan öldüler.
Budalalar ulusunda dahiler tanrılaşır: Herkes ona tapar, ama kimse onun dediğini yapmaz.
Büyük adamların gerçek düşüncelerini anlasak, hemen asmaya kalkardık onları.
"kadınlar erkeklerden uzun yaşarlar, çünkü onların karıları yoktur"
bernard shaw ve soylu bir hanimefendi arasinda gecen ilginc bi diyalog :
- hanımefendi bin sterline benimle yatarmısınız?
- önerinizi düşüneceğim.
- pekiii bir sterline benimle yatar mısınız?
- siz beni ne sanıyorsunuz???
- madam, sizin ne oldugunuz zaten saptanmış durumda. iş pazarlığa kaldı.
bir resital sonrası yaşlı , zengin bir fransız madam la arasında şöyle bir diyalog geçmiştir.
- nasıl buldunuz mr. shaw?
- bana victor hugo yu hatırlattı.
- iyi ama victor hugo keman çalmazdı.
- bu da çalmıyor.
alfred hitchcock ile sohbet ederken alfred hitchcock'un kendisine:
- bu halinizi gören ingiltere'de kıtlık var zanneder.
demesi üzerine shaw da:
- sizi gören de kıtlığın sebebini anlar.
demiştir.
zamanının en güzel kadınlarından biri evlenme teklifinde bulunmi:
— siz dünyanın en zeki adamısınız.. ben de dünyanın en güzel kadınlarından biriyim.. sizinle evlenirsek dogacak çocugumuz dünyanın en zeki ve en güzel insanı olur.. shaw cevap vermii:
—ya dogacak çocuk güzellikte bana, zekada sana çekerse?
kendisine, akşam evinde olacağını bildiren bir pusula gönderen leydi'ye "ben de..." yazılı bir pusulayla cevap vermiş
kadın erkek e$itliginin, kadın haklarının savunuldugu bir feministler toplantısında konu$macı olarak bulunuyormu$.. konu$masında bir aralık kadın erkek e$itliginin, kadın haklarının aleyhine ifadeler kullanmı$.. bunun üzerine bir kadın yerinden fırlayıp çıldırmı$ gibi bagırmı$:
— sen benim kocam olsaydın seni tereddüt etmeden zehirlerdim!
kadın bunları söylerken öyle ürkütücü bir görünü$ ve tavır içindeymi$ ki bernard shaw:
— sen benim karım olsaydın o zehri gözümü kırpmadan içerdim, diye cevap vermi$..
bernand shaw a sormuşlar:
-bir insan elleri cepte yaşayabilirmi?
-elbette, eğer cepler başkasına aitse :D :D bu en sevdiim cevaplarından biri :D
-
neyzen tevfikin yurt dışı şubesi...
-
puhaha benim hoşuma giden kıtlık olayıydı:D:D:D
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------
neyzen tevfikin yurt dışı şubesi...
-----------------------------muhahahah hacım budur işte :D
-
yok yaa neyzeninkiler daha ii
-
he tabi neyzen tek geçer
-
kadın erkek e$itliginin, kadın haklarının savunuldugu bir feministler toplantısında konu$macı olarak bulunuyormu$.. konu$masında bir aralık kadın erkek e$itliginin, kadın haklarının aleyhine ifadeler kullanmı$.. bunun üzerine bir kadın yerinden fırlayıp çıldırmı$ gibi bagırmı$:
kadın bunları söylerken öyle ürkütücü bir görünü$ ve tavır içindeymi$ ki bernard shaw:
— sen benim karım olsaydın o zehri gözümü kırpmadan içerdim, diye cevap vermi$..bu galiba churcill e aitti.ve olay lordlar kamarasında geçiodu
ama adam bombaymış yaa:d
-
Bernard shaw bildiğiniz gibi bi yazar. Buda göt olduğu an :D:D:D
Bernard Shaw, Pygmalion oyununun galası icin Winston Churchill'e bir davetiye gönderir ve klasik İrlandalı alaycılığı ile şu notu da ekler:
"Davetiye iki kişiliktir. Bir dostunuzu da getirin eğer varsa"
Churchill bunun üzerine bu yıldızının hiç barışmadığı ama görüşmekten de kendini alıkoyamadığı Bernard Shaw'a şu notu gönderir:
"Galaya değil ama ikinci oyuna gelirim tabii sahnelenirse":D:D:D:D:D
-
— sen benim karım olsaydın o zehri gözümü kırpmadan içerdim, diye cevap vermi$..-------------
eee bunun aynısını abraham lincon de okumuşdum
oda karıya böyle demiş
ulennn millet kolpa kolpa dolaşıyoo haaa
-
lincoln amca karılara laf atmaz adam zaten karılarla konuşamıyomuş bile utangaçlıından kesin bernand üstad demiştir :D
-
george bernard shaw
madem çok seviyosun ismini yanlış yazmasaydın bari..