Beyaz Tavşan Part 1 - Hikaye Denemem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    salihcan38 bunu yazdı

şim di aklıma geldi beyaz tavşan  kelebek gibi heralde.. lakap.

Spoiler olmasın hocam ilerleyen bölümlerde onun hikayesine gelicez :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Hocam okudum. İlk izlenimlerimi aktarmak istiyorum, yani edebi olarak büyük bir ağırlığı yok. Yani olur ya bazı cümleler anlaşılmaz üzerinde birkaç dakika durulur o yok. Bu sebeple olay örgünün ve öykünün akıcı olması senin yararına olur. Diyaloglar dediğin gibi zaten adamlar Türk değil, "Lan, mal" tarzında konuşma beklemek saçma olur o yüzden bir problem yok onda. Ama şu, "de'leri -da'ları ve şey'leri" ayrı yaz be hocam :)

Devamını merakla bekliyorum. :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Mahkemeden suçlu olduğum kararının çıkmasının ve 26 sene hapis cezaya çarptırıldığımın açıklanmasının ardından adeta mahkemede yarı ölü yarı canlı beyin fonksiyonları durmuş bir canlı haline gelmiştim.Beynimin hiç bir fonksiyonu çalışmıyordu adeta travmadaydım.Mahkeme kararı açıkladıkdan sonra yavaş yavaş dağılmaya başlamıştı.Mahkemeye benim için gelmiş tek kişi eski dostum Adam’dı.Askerler beni kolumdan tutmuş salondan çıkarırken Adam bana bişeyler söylüyordu ama ne dediğini o an ki halimle hiç anlamadım.Mahkemeden ne zaman çıktığımızı hatırlamıyorum bile.

Kendime gelmeye başladığımda kafamı kaldırıyorum ve kendimi hapishane aracının içinde buluyorum.Hapishane aracının bile içinin güneş görmeyen bir yer olması beni dahada korkuya sevkediyor.Sonra hemen önüme bakıyorum ve karşımda benim gibi elleri zincirli olan 3 adamı görüyorum.Öyle suratlarına uzun uzun bakınca içlerinden bir tanesi konuşmaya başlıyor.

Bu giriş kısmı olmamış kelimeler tam oturmamış özellikle (FONKSİYON) kelimesi değiştir çıkart ordan kullanma başka bir söz bul oraya, geri kalanı fena olmamış bir kaç kelime değişimi ve yine bir kaç söz yerlerini değiştirme dışında akıcı diyebiliriz.

daha iyisini yapabilirsin tebrik ederim.

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Teşekkürler beyler sizin tavsiyeler doğrultusunda 2.partı yazmaya başlıyorum :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gretchenmorgan
    gretchenmorgan's avatar
    Erkek

geniş zaman yerine şimdiki zaman kullansan kardeş? 

mesela :

otobüs hapishaneye varıyor ve biz iniyoruz  değilde otobüs hapishaneye geldi, merdivenlerden usulca inmiştim. o sırada karşımdaki iri cüsseli, soradan adının brad olduğunu öğrendiğim gardiyan gözlerimin içine bakarak :

-hey çaylak? neden beni kesiyorsun? bir problemin mi var lanet herif dedi. usulca yaklaştım ve :

-hayır efendim, sizi daha ilk kez görüyorum, dedim.

gretchenmorgan tarafından 10/Haz/13 08:50 tarihinde düzenlenmiştir

e-okul hakkındaki tüm sorulara açığım. okul müdürlüğü yapıyorum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

PART 2

Hapishane aracının kapısı açılıyor ve 4 gardiyan bizi araçdan indiriyorlar.Yavaşca tek sıre haline girmiş bir vaziyetde hapishaneye doğru ilerliyoruz.Fernando en önde başı dik bir şekilde yürüyor.Ben ise sıranın en arkasında diğerlerini takip ediyorum.Hapishanenin içine girdiğimizde karşımıza hapishanenin bahçesi çıkıyor.Ama bahçede kimse yok.Bahçede silah olarak kullanılması imkansız olan barfiks ve mekik çubukları gibi basit spor aletlerini görüyorum.Hemen hemen hepsi eskimiş hatta bazıları tamamen pas tutmuş vaziyetde.Yine oraya yakın duran basketbol potaları ise aynı şekilde eskimiş ve yıllardır boyatılmamış gibi görünüyordu.

İçeriye girdiğimde etrafıma dikkatlice bakıyor ve kendimi "en azından iyi olan bişeyler var" diye teselli edeceğim bişeyler arıyordum.Gardiyanlardan biri bizim bloğumuzun kapısını açıyor ve içeri giriyoruz.

Blok,alt ve üst katta hücrelerin sıralandığı aşağı yukarı 100 hücre olan büyük bir koridor.Biz buraya girer girmez diğer mahkumlar hücrelerinden bie laf atmaya başlıyorlar.Kimileri bize hakaretler,küfürler yağdırırken kimileri öğle izninde yanıma gel arkadaş olalım diyor.Bazıları aramızda Meksikalı olup olmadığını öğrenmek için İspanyolca bişeyler soruyorlar.Söyledikleri laflara anlam vermeye çalışmıyorum zaten.Hepsinin psikolojisinin bozuk olduğunu varsayıyorum.Bloğa girince gardiyanlardan  ikisi Fernando ve diğer iki adamı hücrelerine götürmek için bizden ayırıyorlar.Ben ve gözlüklü olan adam başka bir tarafa doğru ilerliyoruz gardiyanla birlikde.Blokda üst kata çıktığımızda gardiyan bizim kalacağımız hücrenin kapısı açıp "Hücrenin içine bir adım atıp bekleyin ! " diye bağrııyor.Bizde dediği gibi yapıyor hücrenin içine bir adım atıp arkamızı dönüyoruz.Biri kelepçelerimizi çözerken diğeri "Kelepçesi çözülen hemen ranzanın yanına doğru ilerlesin ! " diyor.Dedikleri gibi yapıyoruz ve sonunda bizi hücreye bırakıp ordan ayırılıyorlar.

Hücrenin içine girdiğimiz halde adamın hala suratında büyük bir korku var.Sanki işkence görmüş gibi bir surat ifadesi var.İkimizde ayaktayken bana soruyor;

-Üstte mi yatacaksın altta mı ?

--Ben altta yatayım sen üstte yat.

Hemen üste çıkıyor ve yatağına uzanıyor.Benim ise kafamda hala derin düşünceler var.Olanlara inanamıyorum bile.Buraya nasıl alışabilirim diye düşünürken hafif bir zil sesi duyuyorum.Ardından gardiyan bağırmaya başlıyor ; "Bahçe izni saati.Herkes hücresinden çıksın !"

Bunu duydukdan sonra ben ve daha adını bile bilmediğim hücre arkadaşım bahçeye çıkıyoruz.Bahçeye çıkınca sağa sola bakarak turlamaya başlıyoruz.Tam o sırada bir zenci yanımza geliyor;

-Sergio sizi çağırıyor.Benimle gelin.

--Sergio kim ?

-Burda kaldığın sürece kıçını yalamak zorunda olacağın adam.Şimdi yürüyün benle .. 

u235 tarafından 10/Haz/13 19:21 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Erkek

Tavşanın sağlıklı yaşam konusu hakkında spoiler Gizli

[spoiler]"Bir tavsan ormanda kosarken , esrar saran bir zürafa görür. Ona :

- Dostum Zürafa , içme bunu, sagligina zararli, kosalim form tutalim

der ve baslar bunlar kosmaya.

Biraz sonra kokain çekmeye hazirlanan bir fil görürler ve

- Fil arkadasim , kokaini birak , gel bizimle kos beraber form tutalim,

diyerek ikna eder.

Biraz kostuktan sonra kendine eroin enjekte etmeye hazirlanan aslani görürler.

- Sevgili aslan kardes , batirma kendine bunu , gel bizimle kos sana da iyi gelir, der ve aslan yaklasir tavsana ve yumrugunu indirir tavsanin suratina.

Digerleri saskin

- Niye yaptin bunu , iyiligimizi istiyordu.

- Bu salak her extacy aldiginda ormanda deli gibi kosturuyor bizi...."[/spoiler]

Geyik forumlarından Alıntıdır

Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zalimcocuq
    Zalimcocuq's avatar
    Erkek

Bak dostum,götü kolla vs gibi mahhalle ağzı olmasa konu süper akıcı birde karakter daha çok iç çatışma yaşsa hem daha merak uyandırır hemde psikolojik olur ki bence öyleyken okuyucusu daha fazla olur birde bu karakter anladığım kadarıyla biraz cool bunun üzerine biraz da hırçınlık eklersen tadından yenmez devamını bekliyoruz. hocam ellerinize sağlık bu arada :)

http://tahribat.com/Forum-Djarum-Geldi-191190/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Hocam sonunda şaşırt bizi hayal kırılklığına uğratma

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

kusura bakma hocam iyi güzel yazıyorsun da, her şeyden önce imla kuralları, noktalama, anlatım bozukluğu falan bi göz gezdirmelisin kanımca. Bir iki sanatlı söz yapılmaya çalışılmış ama anlam ve anlatım bozukluğu taşıyan cümleler onlar da. İleride bomba patlayacaksa bilemeyiz şu an için normal bir amerikan filmi gibi sadece.

devamını bekliyoz kurgu bizi şaşırtır umarım.

Ephesus tarafından 10/Haz/13 18:59 tarihinde düzenlenmiştir

Avukat/Hukukçu
Toplam Hit: 2782 Toplam Mesaj: 26