Beyin Fırtınası Olası Savaş Senaryoları
-
merhaba müridler . malum yeni bir düzen kuruluyor 11 eylül 2001 den itibaren başlayan bu süreçte en çok etkilenen islam dünyası . özellikle vahde-ul ard dediğimiz topraklar.bir yandan soğuk savaştan sonra kendi sinesine çekilen ruslar bir yandan hızlı sanayi ve ekonomisyle uyuyan dev çin kapalı kutu iran karşı tarafta amerika birleşik devletleri avrupa birliği kuzey atlantik paktı ve bunların ortasında türkiye.ortasında demek pek doğru olmasada(malum hükümet amerika yanlısı bir senaryo izliyor) yinede siyasette denge halinde görünmeye çalışıyoruz şimdi bildiğiniz gibi tek tek islam dünyasındaki aktörler düşürüldü işin öncesi ta baba bushun dönemine dayanıyor o zaman müttefik olanın(usame bin ladin) sonradan düşman olması gibi.11 eylülde bir zamanlar müttefiği olan usame nin ikiz kulelere kamikaze saldırısı düzenlemesi sonra da başlayan süreç ırakta saddam hüseyinin tunusta butto nun(unuttuysam yanlışsa özür) lübnanda refik haririnin öldürülmesi akabinde başlayan arap baharı denilen dış mihrapların desteğiyle yapılan devrim daha öncesinde filistin de yaser arafatın suiakste! kurban gitmesi vs....... bütün bunlar malum savaşın hiç bir zaman eksik olmadığı ortadoğuda geçen kısa bir özeti sadece
şimdi dün lavrov olası amerikan müdahelesinde suriyeyi savunamayacaklarını söyledi.siyasettte hep olur bunlar . gizliden gizliye rus istihbarat servisinin suriyey her türlü lojistik destek sağladığını az çok biliyoruz . bugünde yapılan iran dışişleri bakanlığınca yapılan açıklamada amerikanın müdahalesi olursa suriyeye iran da israile saldıracaktır gibi flaş bir açıklama yaptı. birkaç gün önce fransız özel kuvetlerinin yanılmıyorsam lübnan sınırından giriş yaptıkları trthaber tarafından duyuruldu . bugünde türkiyede özellikle diyarbakır hava üssünde ve şanlıurfa da hareketli saatler oldu(gördüm :) )
Yani anlayacağınız ciddi bir savaş yakındır.Ben kendi ülkem için neler olur diye bir soru sormak ve burdanda bir eleştiri yöneltmek istiyorum
yanı başımızda yeni bir ülke kuruldu pyd denen yeni bir örgüt ortaya çıktı kendi elimizle bir ülkenin terörist diye tabir ettikleri(bir zamanlar bizimde başımızdan geçti) örgütlere yardım ettik . yani sınır cadı kazanı
bu kadar kaos ve kargaşanın olduğu bir zamanda sizce en akıllı siyaset hangisidir.siz başbakan olsaydınız nasıl bir tutum izlerdiniz
eleştiri:hükümetimiz herşeyde israil suçlu israil suçlu diyor ama 70 ten beri golan tepeleri yüzünden sürekli uğraşan suriyeyi karşımıza alıyoruz . yani suriye giderse bir nevi israile komşu olacağız bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :)
-
-
ReyiZ bunu yazdı
gelde bu dediklerini %50 ye anlat aga
şimdi ben %50 sinde değilim kendi annemi babamı sonra ülkemi düşünürüm . % 50 kendi bildikleri doğrulara göre hareket ediyor benim düşüncem %50 %50 diye ayırmam ama ...... :) neyse kardeş siyasete girecek cevabım o yüzden sadece savaşa konsantre olalım :)
-
ReyiZ bunu yazdı
gelde bu dediklerini %50 ye anlat aga
rica ediyorum siyaset yapmayin adam cok guzel bi konu acmis amina koymayin
-
Tm beyler pardon.
-
gundemden cok uzagimda olasi bir savasta iran - suriye ikilisi nato ya karsimi savasicak ? ve rusya da aciktan destek vermeyecek anladigim kadariyla ?
olaya israilde karisacaksa israil iranin amina koyacak gibi duruyor, iran cok koseye sikisirsa nukleer silah falan kullanabilir
-
yolbulucu bunu yazdı
gundemden cok uzagimda olasi bir savasta iran - suriye ikilisi nato ya karsimi savasicak ? ve rusya da aciktan destek vermeyecek anladigim kadariyla ?
olaya israilde karisacaksa israil iranin amina koyacak gibi duruyor, iran cok koseye sikisirsa nukleer silah falan kullanabilir
hocam iran suriye ittifakı bir nevi zoraki ittifak. güçlü bir israil ortadoğuda istenmez bu yüzden iran katar s.arabistan ve lübnan dan sonra bir müttefiki daha kaybetmek istemez.eğer abd saldırırsa ki öyle görünüyor iran misillemesi maalesef ilk başta ülkemize olur . zira yayınlanan son haberlere göre abd izmir ve invirlik hava üssünü kuracakmış ama ondan önce sanırsam türkiye suriyeye girmeye pek hevesli.
-
amerika ruslarla anlaşırsa ki 2. dünya savaşında rusyayı kurtaran amerikaydı.
bu durumda amerika suriyeyi düz eder ruslar da el pençe durur.
ama iran sıranın kendisine geleceğini artık gördü.
bu durumda da nükleer füzelerin aktif hale geçmemesi için bütün tanrılara şimdiden dua etmeye başlasak yeridir bence.
-
şöyle şavaş seneryoları buldum belki dikkatinizi çeker:
http://www.youtube.com/watch?v=Kg433O7-33c
http://www.youtube.com/watch?v=fsDprI8Hwg8
http://www.youtube.com/watch?v=0xvgRx_txBk
http://www.youtube.com/watch?v=3LLiiRa_By4
-
ilkini izledim paylaşılan şu videolarında.. daha ilkinde 2041 de turan dünyaya hükmetti amk :)
-
senaryo değil gerçek :)
suriyeyi bölmeye çalışacaklar.
suriye iran Türkiyedeki kürtleri güneyde bi boş yerde toplayıp kücük bi devletcik oluşturacak amerika ve ardından bu zayıf devletciğe israil basit bi nedenden dolayı saldıracak ve o kurtlerin a. koyacak israil ve al sana büyük ortadoğu projesi :)
iran a. koymazsa tabi israilin ,,,2014 ortdoğunun yanacağının sinyalidir
kaygusuz tarafından 28/Ağu/13 22:39 tarihinde düzenlenmiştir