Beyin Uyku Moduna Geçemiyor
-
meraba
ya biraz damdan düşer gibi yazacağım ama...
abi yatmadan önce 1-2 saatlik süre içinde fiziksel aktiviteyi kesmelisin, hatta mümkünse çay falan da içme. beyin sapında bi yer var uyku merkezi diye (formatio reticularis) işte burası yorulunca uykuya dalıyorsun. bu FR çayla kahveyle uyarılan bir yer; aynı şekilde hayati tehlike, korku, stres gibi durumlarda da uyumanı engeller.
ayrıca cenin pozisyonunda uyumaya çalış, buda falan böyle yaparmış. ha uyuduğun ortam mümkünse tamamen karanlık olsun, daha iyi dinlenmen için. ayrıca kendini teskin etmen senin için faydalı olur. mesela yatmadan rahatlat beynini (çavuşu tokatlamak seni baya rahatlatır, beynin ağrıkesici salıyor sonuçta (endorfin)).
eğer bunlar da işe yaramıyorsa bir doktora gitmelisin. deri rengin yerindeyse bunu da yapmana pek gerek yok aslında (esmer olduğunu düşünüyorum, nedendir bilmem). ha yok ben süt beyazım ama yine de uyuyamıyorum dersen bir doktoru gör derim.
uyandığında kendini dinç hissediyorsan uyuduğun uyku senin için yeterli. ama çok yorgun uyanıyorsan ya da hiç uyumadığın geceler oluyorsa bu hakikaten bir sorun.
ya aslına bakarsan çok uyumak çok da güzel bişey değil. ben 4-5 saat ancak uyuyabiliyorum, normalde. abi az uyuyarak çok iş yapabiliyorsan bu harika bişey. yani ölünce o kadar çok vaktin olacak ki uyumak için. uyuyup da napacan. -
Hafız bende de aynı sorun var ya. Harbiden beyin uyku moduna geçemiyor. yani sürekli gün içinde neler yaptım neden böyle oldu yarın ne yapıcam diye düşüne düşüne uyuyamıyorum en sonunda açıyorum iphone dan oyun oynuyorum felan sonra bi bakıyorum saat 5 6 gibi uyuyorum.
ama ben bunun bu günlerde depresyonda oluşumdan kaynaklandığını düşünüyorum.
kendimi de çok fazla yoruyorum ayrıca. Tenis oynuyorum gün de en az 3 saat. profesyonel bi şekilde ama akşam uyuyamıyorum sabah 6 gibi uyuyunca 10 gibi kalkıyorum gözlerim artık kıpkırmızı ve şipşişik.
-
Hafız Buda cenin şeklinde yatıyosa buda mı cenin yatsın şimdi :D nasıl olsun? ( iyi espiriydi. Tamam.)
-
Virüstür o virüs uyku moduna gecmeyi, retina koruyucusunu, kayit defterini, gorev yoneticini devre disi birakiyor. Desyrl ile taratmaya basla kendini 30 dk sonra temizler.