Beyler Yurt Dısından Gelırken Ne Kadar Alkol Ve Sigara Alma Şansım Var?
-
birde ucagın ıcıne sokacagım el bagajının ıcıne koyma şansın varmı ayrıca yada elımde posette tasıma sansım varmı?
-
h2run bunu yazdı
birde ucagın ıcıne sokacagım el bagajının ıcıne koyma şansın varmı ayrıca yada elımde posette tasıma sansım varmı?
Elinde poşette taşıyamazsın...çantana koyup uçağın içine al..Kargo bölümüne koyarsan kesin patlar ve valizin mahvolur...
-
Ben söyle yapmıştım birinde.
Valide 1 viski 3 şarap koymuştum. Yasal sınırlar.
Sonra sırt çantamda da 3 viski vardı.
Kapıdan geçerken çantaları istediler. Valizi koydum
Geçtim.
Adamlar Çantayi unuttu.
Baka bir sefer oradaki memurlar oradan ayrılana kadar beklemistim.
El bagajinda sadece duty free den aldığın özel poşeti olanları bulundurabilirsin.
Kaan tarafından 01/Şub/14 10:47 tarihinde düzenlenmiştir -
THYde duty freeden de almış olsan 100 mlyi aşan hiçbir şeyi el bagajı olarak taşıyamazsın.
Uçacağın havayolunun politikasına baksana bize soracağına.
-
izzmarit bunu yazdı
THYde duty freeden de almış olsan 100 mlyi aşan hiçbir şeyi el bagajı olarak taşıyamazsın.
Hayır öyle değil. Ben Belçika'dan gelirken almıştım. THY ile gelmiştim. 100ml olayı yabancı sivilarda, örneğin parfum, Deodorant,Dış macunu. Aldığınız içkiler duty free den ve paketliyse uçağa binersiniz. Dün gece de Kayseri havaalanindaydim, orada da şahit oldum :)
Kaan tarafından 01/Şub/14 11:00 tarihinde düzenlenmiştir -
kaanstain bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Hayır öyle değil. Ben Belçika'dan gelirken almıştım. THY ile gelmiştim. 100ml olayı yabancı sivilarda, örneğin parfum, Deodorant,Dış macunu. Aldığınız içkiler duty free den ve paketliyse uçağa binersiniz. Dün gece de Kayseri havaalanindaydim, orada da şahit oldum :)
http://www.turkishairlines.com/tr-tr/seyahat-bilgileri/bagaj/kabin-bagaji-tasima-kurallari -
kaanstain bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
kaanimin soyledigi dogrudur. duty free den hem ucuza alabiliyorsun, hem de ucaga binene kadar guvenlik kontrolunden gecmiyorsun. ayrica duty freede vergi de yok biliyorsun.
ancak onemli bir durumdur, eger aktarmali ucuyorsan, aktarmada tekrar guvenlik kontrolune girecegin icin sivilar sikinti olur. o yuzden o zaman akillilik edip aktarma yapacagin ulkenin/havaalaninin duty free sinden alacaksin :) bunlar yillardir tecrubeyle sabittir harun kardesim.
-
izzmarit bunu yazdıkaanstain bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
http://www.turkishairlines.com/tr-tr/seyahat-bilgileri/bagaj/kabin-bagaji-tasima-kurallaribunlar hep goz korkutma izmarit. guvenlik kontrolu yokki duty free den sonra. yoldan cevirip cantama bakacak bir yigit de yok orada :)
-
Hocalarım, abilerim, Amerika'dan THY ile yeni geldim, el bagajı olarak alkol almadılar, aldırtmadılar :D Elimdekileri uslu uslu teslim edip Sabiha Gökçen'den aldım sonra.
-
duty freeden fileli kapalı ambalajında alırsan pasaport hakkın kadar alırsın kabin içine ama sağlammı bi bakıyım diye poşeti açarsan ilk kontrolde çöpe gider . Bagaja ise istediğin kadar koyabilirsin. Bu sabah 6:30 uçağıyla geldim 2,5 litre vardı bagajda alkol sorun yok ama etiket yapıştırt hocam ben yaptırdıgım halde ezilmeden dolayı absentin kapağından sızma olmuş
-
Aşağıda yazılana göre:
Sigara: 3 karton
Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç)
Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil)
http://www.sabihagokcen.aero/restoranlar-ve-alisveris/duty-free