Beyninizin Sağı Mı Solu Mu Daha Çok Çalışıyor ? ( TEST )
-
azrail_baba bunu yazdı:
-----------------------------
iki kişi şuanda aynı anda ekrana bakıyoruz o saga döndügünü savunuyor ben ise sola döndügünü belli bir süre geçince ben saga döndügünü o ise sola döndügünü sölüyor delirecem bunun mantıgı nedir bende rene gibi her iki haldede görebiliyorum renenin dedigi gibi işin boku çıktı:D
-----------------------------çok basit bacak sadece doğrusal hareket yapıyor yani gidip geliyor. bu esnada vücudun dönmesi insana dönme hareketi oldugunu algılatıyor. eğer bacak sağdayken kadının arkasından gidip öbür taraftan çıktığını düşünürsen sağa zaten arkadan gelip senin üstüne doğru dödüğünü düşünürsen sola dönüyor. siyah oldugu için hangi bacak diyerinin üstünde belli diyil yani :)
-
Codißody bunu yazdı:
-----------------------------Bence sacmalık internette bunun gibi bir sürü düzmece şeyler var sag tarafa dönmesi ap açık belli sol tarafa donmesi gibi bir olanagı yok. resimdeki açısal hareketler ilk anda göz yanılmasına sebep olabilir. ayrıca bir insanın zekasını yada beyin gucunu butür saçmalıklarla test edemez kimse.
-----------------------------nesi sacmalık hoca, gayet basit bir bilimsel calısma. beyninin algılamasıyla ilgili. ben sola dondugunu goruyorum ve ugrassamda saga donduremiyorum hep sola donuyor. her iki yonede dondugunu gorenler super zekamıyım ben diye sormus, hayır degilsiniz. bu bir zeka testi degil. beynin sol ve sagını en basit sekilde acıklamak gerekirse bknz asagıdaki resim
-
vay be güzel yav :D iki yönede dönüyor ama tam bi inceleyeyim.
belli bir süre sonra tersemi dönüyor ne.. :D sanki bi hile var gibi.
-
azrail_baba bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
Abi nası sağa döndüğünü görüosunuz sola dönüo kabak gibi işte :|
Rene dogru sölüyor siz nasıl tam tersini görüyorsunuz ayrıca bu resim .jpg nasıl oluyorda dönüyor?
hacı farklı kaydet yaparsan gif olarak kaydediyor oradaki jpg yanıltmaca :) ama güzel tespit etmişsin. -
ulan resim degisio sag donerken sag ayak havada sonra sol ayak havaya kalkio ve sola donuyo algilama dill gercek degisio orda artik degisim frekansi kacsa hangisine denk gelirseniz o tarafa donuyo,cozunurluu dusuk monitorum var burda ofiste takili kareler ortaya cikio daha da belli oluyo ama ii yapmislar valla
-
ben bakarken kadın takılıp düştü :-O
-
olay ayaklarda bitiyo :)
-
Sola dönüyor Bir türlü sağa döndüğünü görmedim
-
Ben im ilk önce saat yönüünterine doğruydu resme biras daga baktım Kadının Saat yÖnünde Döndüğü Farkettim ama Bubir Gif resmi Nekadar jpg yassada resmi bi aydedin gif olduğunu göreceksiniz bence Tamamen aldatmaca .
-
olay şurda bitiyor..
kıza dışardan bakarsanız...sol ayağıyla sağa doğru dönüyor...
ama kendınızı o kızın yerıne koyarsanız saat yonunda sola donuyormus gibi oluyorsunuz