folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bi Düğün Yapmak Kaça Patlar ?

Bi Düğün Yapmak Kaça Patlar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

düğün yapınca ne oluo? akrabaları yedirip içirmek düğün yapmak demek mi?

ben olsam sadece aile üyeleriyle ve varsa çok yakın bir kaç arkadaş belki 1. derece olan akrabaları çağırırdım bi mekanı kapattırıp nikahlanır mevzuyu kapatırdım

benim düğünüm nasıl olacak lan acaba merak ettim amk

davetiye yollamadık diye akrabalar alınır mı? çokta sikimdeydi ya :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

4000-5000 arasına salon tutarsan 10 000 TL civarına gelir. 1500'e de salon var 10 000'e de biraz da sana bağlı ne kadar tutacağı. Sen 15 000 tutacak diye hesapla. Gelinlik, damatlık,geline alacağın takılar, araba süsü, düğün salonu, davetiye, salona gelecekler için minibüs falan tutman gerekcek, salonda fotoğraf parası, dışarıda fotoğraf parası. Salon harici fotoğraflarda ben yardımcı olurum :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

düğün yapınca ne oluo? akrabaları yedirip içirmek düğün yapmak demek mi?

ben olsam sadece aile üyeleriyle ve varsa çok yakın bir kaç arkadaş belki 1. derece olan akrabaları çağırırdım bi mekanı kapattırıp nikahlanır mevzuyu kapatırdım

benim düğünüm nasıl olacak lan acaba merak ettim amk

davetiye yollamadık diye akrabalar alınır mı? çokta sikimdeydi ya :)

Aynen hacım.

Düğünde/nişanda her ne kadar takı gelse de kızı taşaklı bi aşiretten almadığın sürece gelen gidiyor, üstüne 2-3 bin lira gitmiş gibi görünse de daha fazlası gidiyor.

Sikerüm böyle geleniği. "Düğün sarayı"ymış sanki kraliyet ailesiyiz amk. 

Olması gereken:

-Nikah salonunda nikah yapılır, millet evlendiğinizi görür :)

-Güzel bir mekan ayarlanır(restoran, gece klübü, kır bahçesi, deniz kenarı, orman evi, tekne vs..)-

-Yakın arkadaşlar ve akrabalar davet edilir,

-Giren çıkan bişeyler olmadan sabahha kadar eğlenilir.

Balyoz99 tarafından 23/Ağu/13 05:50 tarihinde düzenlenmiştir

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KursatReis
    KursatReis's avatar
    Erkek

Hocam memleketimizde düğün aile büyüklerinin bu zamana kadar eşe dosta akrabaya parça parça  taktığı paraların toplu olarak geri toplanmasıdır bir nevi.Bence karlı bir yatırım.Tabi babam sagolsun diyebiliyorsan.Allah razı olsun babamdan bana cok destek oldu ev, ev eşyaları ve düğün masrafları bakımından.yaklaşık 1 buçuk yıllık bi kredi geri ödemesinden sonra borçlar sıfırlandı.Şimdi arabamıda aldım takılar sayesinde geride bi o kadar daha para kaldı kötü günler için.Allah huzur versin gerisi boş tabi bide mal canın yongası tam bir kısır döngü :)

TANRI TÜRK Ü KORUSUN O KENDİNİ YÜCELTİR
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arslan25
    Arslan25's avatar
    Erkek

düğün salonuna iyi pazarlık yaparsan 3.5-4 e gelir pastası kuru yemişi içindde olur zaten.takılara ne kadar harcıyacagını bılmıyorum artık dugun salonunda calısıodum 3.5 4 e bırakıyodu bızım patron ibnenın onde gıdenıydı ne gunlerdi bee 

Asıl Güç Zeka, Sevgi ve Kararlılıktır. Bu Üç Etken İle Yenemeyeceğiniz Kimse Yoktur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

Amk düğün yapmadan nasıl alcaksın kızı onu anlamadım.

Hiçmi düşünmüyosunuz anasının babasının gururunu, düğün yapmadan kızı verdiler diyecek millet.

Ortalama 15 - 20 bin tl'ye çıkar masraflardı şuydu buydu.

hocam mantalite saçma.

sadece egosu yüksek bireylerdir o aile.

mesela ben düğün yapmam düğün isteyen bir aile olsa ya kızı alırım hiç kaçırma falan değil babasına gider derim kardeşim benim durum bu bu bende parada olsa ben düğün yapmam mantalitem bu derim al 10 bin kardeşim kendi kendine düğün yap derim.

Derim lan bunu.

bana ters belki mk yerinde ?

Skerim öyle aile bireyini got lalesi senlemi evleniyorum derim. Vermiyormuş reşit olan kızı neye vermiyorlar ya kaçır gitsin mk.

O harcayacağın parayı geleceğine yatır üstadım, türkiyede bok gibi bir nizamda düğün dernek yapılmaz.

Sinirlenmişim ya la ben :(

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

türk adetleri yok olmak zorunda evet yok olmalı

bu düşünceme karşı çıkabilirsiniz beni vatan haini ilan edebilirsiniz bu görüşümden dolayı

ama ben hala savunuyorum türk adetleri yok olmalı ve yok olmaya mahkumdur.

bende ekimde düğün yapacağım ondandır tüm bu sitemim

düğün yapacak olunca istekler bitmiyor 15bine tüm herşeyi halledebilseniz gene iyi

sadece mobilyalar 12bin tuttu. ki daha halı perde var. beyaz eşyalar 5bin tuttu düğün salonu 3500 etti toplamda 20,500tl

hani bunun fotoğrafçısı,  kuaförü , gelin arabası , damatlığı , gelinliği , altını takısı , şekeri , davetiyesi , .....................

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arslan25
    Arslan25's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı
    CEO bunu yazdı

Amk düğün yapmadan nasıl alcaksın kızı onu anlamadım.

Hiçmi düşünmüyosunuz anasının babasının gururunu, düğün yapmadan kızı verdiler diyecek millet.

Ortalama 15 - 20 bin tl'ye çıkar masraflardı şuydu buydu.

hocam mantalite saçma.

sadece egosu yüksek bireylerdir o aile.

mesela ben düğün yapmam düğün isteyen bir aile olsa ya kızı alırım hiç kaçırma falan değil babasına gider derim kardeşim benim durum bu bu bende parada olsa ben düğün yapmam mantalitem bu derim al 10 bin kardeşim kendi kendine düğün yap derim.

Derim lan bunu.

bana ters belki mk yerinde ?

Skerim öyle aile bireyini got lalesi senlemi evleniyorum derim. Vermiyormuş reşit olan kızı neye vermiyorlar ya kaçır gitsin mk.

O harcayacağın parayı geleceğine yatır üstadım, türkiyede bok gibi bir nizamda düğün dernek yapılmaz.

Sinirlenmişim ya la ben :(

hocam sabah sabah guldurdun. genelde evlenen kısılerın aıelelerının cevresi  genişse harcanan paradan daha iyi bi miktar toplanıyo diye biliyorum

Asıl Güç Zeka, Sevgi ve Kararlılıktır. Bu Üç Etken İle Yenemeyeceğiniz Kimse Yoktur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

hayırlısıysa ben de düğün yapmıcam evlenecegim zaman. müstakbel aday da ben de nefret ediyoruz düğün işinden. işi gücü dedikodu olan zerre siklemedigim bir sürü akraba için o kadar para harcama fikri saçma geliyor.

zaten evlilik konusu acıldıgında bu insanlar 'bi düğün yap da oynayalım' der. kendilerii için istiyolar yani yavşaklar. siktir git senin oynaman için düğün mü yapıcam ben.

ilk sayfada CEO nickli müridin zihniyeti yok olacak inşallah. düğünsüz kız mı verilirmiş. düğünsüz olunca orospu mu oluyo? nedir yani düğünün amacı? saçmalık abidesi türk adetleri.

bütün düğün yapacaklara da allah sabır versin :)

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    can498 bunu yazdı

türk adetleri yok olmak zorunda evet yok olmalı

bu düşünceme karşı çıkabilirsiniz beni vatan haini ilan edebilirsiniz bu görüşümden dolayı

ama ben hala savunuyorum türk adetleri yok olmalı ve yok olmaya mahkumdur.

bende ekimde düğün yapacağım ondandır tüm bu sitemim

düğün yapacak olunca istekler bitmiyor 15bine tüm herşeyi halledebilseniz gene iyi

sadece mobilyalar 12bin tuttu. ki daha halı perde var. beyaz eşyalar 5bin tuttu düğün salonu 3500 etti toplamda 20,500tl

hani bunun fotoğrafçısı,  kuaförü , gelin arabası , damatlığı , gelinliği , altını takısı , şekeri , davetiyesi , .....................

2 gün benle takıl kayınpederi vurursun. Ulan mario hazır geline konuyor ... o ibne kadar talih yok bizde ne düğün ne nikah.

ultrAsker bunu yazdı

hayırlısıysa ben de düğün yapmıcam evlenecegim zaman. müstakbel aday da ben de nefret ediyoruz düğün işinden. işi gücü dedikodu olan zerre siklemedigim bir sürü akraba için o kadar para harcama fikri saçma geliyor.

zaten evlilik konusu acıldıgında bu insanlar 'bi düğün yap da oynayalım' der. kendilerii için istiyolar yani yavşaklar. siktir git senin oynaman için düğün mü yapıcam ben.

ilk sayfada CEO nickli müridin zihniyeti yok olacak inşallah. düğünsüz kız mı verilirmiş. düğünsüz olunca orospu mu oluyo? nedir yani düğünün amacı? saçmalık abidesi türk adetleri.

bütün düğün yapacaklara da allah sabır versin :)

Adam 2+1 Combo 5 HİT, 7 double yapmış hilal taktiği ile yenicez ulan bu zihniyetin hurraaaaa :|

Lan böyle bir akım mı başlatsak acaba yeni furyamız olsun düğün adetini istemeyenler akımı :|

Zeytun-i tarafından 23/Ağu/13 09:32 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
Toplam Hit: 8900 Toplam Mesaj: 67