Bi Düğün Yapmak Kaça Patlar ?
-
SUPERBICO bunu yazdı
Amınakoyim herkes uçmuş 60 bin neylan çırağanda mı yaptınız amk
la millet eşyayı filan hesaba katıyor. şükür birisi çıkıp araba al onda yaşa dememiş :/
daha evlenmedim ve bu aktivitenin içinde yer almadım ama sadece evlilik olayını soruyorsan '10-15 bin' arası hallolacak iştir.
tabi ev eşyası geline alınacak altın filan onlar extra işler. altınlar bi nevi sende kalıyor. çok gördüm altın işinde hep al gülüm ver gülüm oluyor.
düğünden önce 10 bin lira altın aldırıyorlar sırf gösteriş için. 1 ay sonra hemen satıyorlar yoksa borçlar yüzünden evde huzu kalmaz.
aile yapısı nasıl bilmiyorum ama altın takma dalgası filan varsa iyi para geliyor oradan ama eskisi gibi değil artık. bu yaz 1-2 düğüne katıldım millet 50tl takıp çekiliyor. onlarda haklı mk 140 lira 1 çeyrek.
yani düğün günü gece 12'ye kadar "ne bok yiyecem la ben bu masraflarla" diye söylenirsin. sabah kalkar hesap kitap yapar rahat bi nefes alıp yengeyle kahvaltı yaparsın.
-
swordfish bunu yazdı
Bu
Düğünsüz evlilik mi olur, Manyakmısın neden düğün yapmıyorsun, Töremiz adetimiz Düğünsüz olmaz
diye atıp tutan kişiler..
ulan olmadımı nerden cıkıcak 20 binlira olmadımı nasıl yapacaksın düğünü...
bu tiplerde ayrica 50000 liracik cikarip arkadasa verin borc 36 ay taksitli deyince susup kalan tipler.
Laf beles.Sen aklina yatani yap kardesim israr eden kim olursa olsun.Kocaman adam herkes.Ayiptir ya o zaman verin 50000 lira
senin yerinde olsam birinci derece akrabaya yemek veririm en sadesinden bir de hafif muzik tamamdir.
cordelian tarafından 24/Ağu/13 00:43 tarihinde düzenlenmiştir -
swordfish bunu yazdı
Bu
Düğünsüz evlilik mi olur, Manyakmısın neden düğün yapmıyorsun, Töremiz adetimiz Düğünsüz olmaz
diye atıp tutan kişiler..
ulan olmadımı nerden cıkıcak 20 binlira olmadımı nasıl yapacaksın düğünü...
ya abi şöyle düşün. eşya ve kıza alacağın altınlar zaten sana kalacak (yenge altınlar konusunda cıngar çıkarmaz sanırım. örneklerini gördüm çünkü)
onun dışında düğün masrafları ile düğündeki gelirler amorti eder birbirini. belli olmaz bi baktın şansın yaver gitti kar bile elde ettin :F
onun dışında düğün saçma mı değil mi kişiye göre değişir. ben düğün salonunda bile duramayan biriyim. abimin düğününde 2 saatlik çileden sonra kaçıp gitmiştim dayanamıyorum. ama toplumda mecburiyet bu.
ana-babalar illa ister. çünkü yıllarca büyüttüğü evladının düğününü görmek isterler. eş-dostla bunu paylaşmak isterler.
yani onların adetleridir böyle görmüşlerdir. ama nedir ileride senin çocuğun olur diğerinin çocuğu olur vs. onlar bu zihniyeti koruyup düğün yaptırmaz zamanla değişir ki bu kaçınılmazdır zaten.
kır düğünü de yapsan belediye parkında da yapsan aynı bokun laciverti yani illa giderin olacak ki düğün masrafını hesaplaman lazım. "ev" veya kız tarafının talebi olan "altın" filan hesaba katma onlar her türlü girecek.
kısacası hayırlı olsun abi kapa gözünü askerde unutuyormuşsun :D
Kreyzi tarafından 24/Ağu/13 00:45 tarihinde düzenlenmiştir -
düğün yapma kızı da alma hacıt,
-
Adam gibi bir düğün için min 15 gözden çıkartmalısın.
Branxian tarafından 24/Ağu/13 10:26 tarihinde düzenlenmiştir -
asiminnesli bunu yazdı
hocam dinine bagliysan azicik yapma ne olursa olsun yapma dugunu dugun yemegi sunnettir onu ver yemek olsun ama insanlar oraya icmeye geliyor artik o kadar insanin gunahina girme ayrica kadinlar dinen acik elbise giyecekler gelirken onlarin gunahina da girme bence fiyat sorarsan da 15-20 en az
adamı gataya imam olarak almışlar