Bi Sorum Olcak.. Yardım Gerekli
-
Benim sorunum
Bir işyerinde çalışıyorum...
Bu işyerinde.. Bütün bilgisayarlar bir servera bağlı bu server ağında bazı bilgisayarlar internete istedikleri gibi girebiliolar bazı bilgisayarlarda ise kısıtlama var sadece öğlen paydoslarında 1 saat süreyle açık kalıyor.. Ancak bütün bilgisayarlar 24 saat dışarıya mail gönderiolar ve dışardan mail alabiliolar. İnternete istedikleri gibi girebilen bilgisayarlar bir şifre yardımıyla bu problemi aşıyorlar... Şimdi aynı ofiste çalışan 2 arkadaştan 1 tanesi girebilirken diğeri internete giremiyor.. şifresi olmadı için... Bende bu şifreyi nasıl ele geçiribilirim yada kırabilirim veya serverı bi şekilde kandırmaının yolu varmıdır...
Özellikle zannedersem rene bu işi bilio ondan yardım istiorum.. -
Kısıtlama sistemi ne bilmioruzki?
Isa servermı? Permission hatasımı verio yoksa bi program hatasımı verio, Verilen şifre domain passwordumu yoksa başka bi passwordmu.
Ama normal yollarlar o şifrenini kırılması imkansız gibi birşeydir...
Bakmadanda bişey denilenemez...
Mail alıp gönderebiliosanız büyük ihtimal isa serverdandır...
Ama söle bi piçlik yapılabilir devamlı nete cıkan makinalardan bir tanesine caktırmadan kurarsın bi proxy server, onun ipsi üzerinden cıkarsın kimse cakmaz :))
Ama o bilgisayarda proxyi services düzeyinde çalıştırp kesinlikle ortaya cıkmasını engelleyeceksin...
Proxy istediğin veriyi senin yerine alıp sana gönderen, senden aldığı veriyide kurulu olduğu makina üzerinden hedefe yolayan sistem/programdır..
Googlde'da proxyler üzerinde biraz araştırma yap, www.phazeddl.com danda bi proxy server arat bul biraz kasarsan yaparsın..
Demokrasilerde çare tükenmez.. -
bilgisayarda yetkileri kisitlarim
hicbi yere giremezsin, hicbirsey kuramazsin
policy ler sagolsun :)
sonra da rene demokraside care arasin dursun
-
Bizim serverdada policy patrol diye bişi var... Şimdi şöle bişi var mesala öğlen sadece
internet veriyorlar... o arada bişi indiriyorum mesala o 1 saat bitti ama download
dewam edio burdan bi çözüm bulunurmu... acaba ? rene nin dedikleri biraz karışık
biraz daha basit bi çözüm varmıdır yada zor da olsa anlaşılır biraz cahilizde
kusurumuza bakmayın :) -
Bana bi çözüm bulun... :)
-
girebilen arkadaşına sorsun alsın şifreyi
-
GÜZEL CEVAPTI :) AMA HER BİLGİSAYARIN AYRI ŞİFRESİ VAR ANCAK SERVERDA Bİ ADAM
VAR O İZİN VERİNCE AÇILIYOR... -
peki herkişiye 1 bilgisayarmı var? eğer öyleyse yada değilse şifresi olan arkadaşın bilgisayarına otursun :D
-
öylede olmazki adamın bilgisayarında özel şeyleri vardır... yani dicem o ki benim
istedim yöntem o şifreyi bulmak yada kendi bilgisayarımdan internete girmek -
Cevap yok sanırım yani underın dediği gibi imkansız... rene demokraside çareler
tükendi be :) -
Imkani var diyelim haci,su acidan dusun.Sen o sirketin bir elemanisin ,sirketin bir ayagini belkide sen olusturuyorsundur,belki 24saat online olman cok onemli birsey degil veya cok sakinca doguracak bir durum olmayabilir ama her ihtimali goz onunde bulundurmakta gerekir,sirketinizin agi duzenli faaliyet gosterebilmesi icin,sistem yoneticinizin koydugu sinirlara bazen uymak gerekir. Yani evinde olursun yada koftiden bir is olur pichlik yollari aranir ama her noktada her sorun karsisinda pichlige basvurmak bazen kotu olabilir.Sonucta koca bir isletmenin agini kurcalayacaksin.
Toplam Hit: 15092 Toplam Mesaj: 24