Bi Veri Tabanı En Fazla Kaç Kayıt Taşıya Bilir?
-
Bu sadece Veritabanına değil tasarıma da baglı. Kişiye de...
Mysql en mantıklı olanı.
-
SecurityMaster bunu yazdı:
-----------------------------Bu sadece Veritabanına değil tasarıma da baglı. Kişiye de...
Mysql en mantıklı olanı.
-----------------------------abi zaten o etkenleri kaldırdım aynı site, aynı bilgisayarlar düşün herşey aynı sadece oracle, mysql, mssql performanslarını merak ettim.
&rene mssql kullanıyor galba tahribat gayet rahat .
düşündüm kullanacağım veritabanı mysql :)
edit:
ayrıca üyelerin her girdiği sayfayı, yaptığı işi ip adreslerini falan güvenlik için 15 gün boyunca tutuyordum daha doğrusu yei başladım :D
2. günde Toplam kayıt: 3624 bu akdar oldu :D
Biraz bekleticem 1 ay sonunda tahminen 60 bin falan olacak bakalım duruma sonra silerim zatende..bakalım bi
-
ayrıca birşey fark ettim şimdi google yazıp arattım
ilk sayfanın yüklenme zamanı: (0,10 saniye)
birde en son sayfaya gittim 28 sayfa sonuncu. tek kayıt gösterdi fakat arama süresi (2,26 saniye)
Buda demek oluyor ki biraz ezbere iş yapıyoryani 0.10 dan başlıyor sayfa arttıkça 2.26 ya çıkıyor.
Yanılmıyorsam mantığı örneğin bir kelime var tahribat diye tahribat yazarsa ilk 10 sayfayı hemen gösteriyor sonrası için bütün heryere bakıyor.
-
Tasarim sorunu ! Ingilizcen varsa sybex ten cikan effective database design diye e-book var isine yarar.
-
Zumsuk google arama sonuçlarını etkileyen 10larca etken var,milyar dolarlık şirket olmanın sırrıda orda zaten botun zekası:)
Ayrıca facebook 100.000.000 üye ile mysql kullanıyor.
Site yapmanın performans artırmaya yönelik bir çok yolu var,bunlardan biriside adam gibi sql kullanmak -
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------
Zumsuk google arama sonuçlarını etkileyen 10larca etken var,milyar dolarlık şirket olmanın sırrıda orda zaten botun zekası:)
Ayrıca facebook 100.000.000 üye ile mysql kullanıyor.
Site yapmanın performans artırmaya yönelik bir çok yolu var,bunlardan biriside adam gibi sql kullanmak
-----------------------------
1oo.ooo.ooo mu olmuş :Obide iş sadece db de bitmiyor sağlam kodlamak lazım.
araba porşe olur şöför acemi olur arabanın mına kor
araba murat 131 olur şöför alonso olur bu sefer araba şöförün mına kor
sen hem iyi bir şöför olmalısın hemde iyi bir araba almalısın -
en büyük sitemde 70 bin üye var
acaba ne kdara kadar dayanıcak diyodum database
bu soru aklıma takılıyodu aslında mysql rulz diyoruz :d