folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Bildiğiniz, Kullandığınız, Sağlam, Güvenilir Ram Boşaltma Programları

Bildiğiniz, Kullandığınız, Sağlam, Güvenilir Ram Boşaltma Programları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeroiquE
    HeroiquE's avatar
    Erkek

speeditup.

Hak,tepene inen bir kılıç da olsa,boynunu ona uzatmaktan çekinme. // Donamım soru-destek için pm ON.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

"böyle program olmaz", "ram boşalmaz" gibi yorumlar yapan arkadaşlar "Garbage collection" olayını araştırıp, en azından windows un geçici belleği nasıl kullandığını öğrenmeliler.

Ehl-i Byte
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

trampfd bunu yazdı:
    -----------------------------

"böyle program olmaz", "ram boşalmaz" gibi yorumlar yapan arkadaşlar "Garbage collection" olayını araştırıp, en azından windows un geçici belleği nasıl kullandığını öğrenmeliler.

umarım sende saçmaladığının farkındasındır.

garbage collection işlemi programlamada örneğin; bir string değişkeni kullandın bu değişkenle işin bitti ancak bunu geçici hafızadan silmedin, bu durumda bellekte gereksiz yere yer tutar. garbage collection işlemide program yazarken bu gereksiz yer kaplamaların önüne geçmek için kullanılır. o programı tamamen kapattığın anda ona ait veriler zaten bellekten silinir. onu da geçtim ram dediğin fiziksel bir bellek türü değildir üzerinde veri depolamaz. elektriği kesildiğinde içerisindeki herşey sıfırlanır. kısacası bilgisayarı kapatıp açmak yeterlidir.

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Fikret bunu yazdı:

trampfd bunu yazdı:

umarım sende saçmaladığının farkındasındır.

garbage collection işlemi programlamada örneğin; bir string değişkeni kullandın bu değişkenle işin bitti ancak bunu geçici hafızadan silmedin, bu durumda bellekte gereksiz yere yer tutar. garbage collection işlemide program yazarken bu gereksiz yer kaplamaların önüne geçmek için kullanılır. o programı tamamen kapattığın anda ona ait veriler zaten bellekten silinir. onu da geçtim ram dediğin fiziksel bir bellek türü değildir üzerinde veri depolamaz. elektriği kesildiğinde içerisindeki herşey sıfırlanır. kısacası bilgisayarı kapatıp açmak yeterlidir.

hoca şakamısın sen? ben ram üzerinde veriler kalıcı olarak durur mu dedim?, o anki oturumda çalışan programların kalıntılarının ram üzerinden temizlenmesi için garbage collector vardır fakat windows kendisi yapar bu temizliği. Ek program kullanarak da ram üzerinde temizlik yapılabilir diyorum.

Ehl-i Byte
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:

advanced system care

tam sürümünü kur içinde ne istersen var defrag dan tut  ram boşaltma hazırta tutma

oyunlar için game booster sistem temizleme rahatlatma zaten programın sadece kendisi her türlü temizliği yapıyor kullan öneririm

şu game booster olayı tam olarak nedir?

*bu arada ram boşaltmak nedir? televizyonda mı görüyonuz böle şeyleri :)

Metallica Rules
Toplam Hit: 3617 Toplam Mesaj: 16