Bilgi İşlem Sorumlusu Olmak İstiyorum ?
-
mehmetdiyebiri bunu yazdıBosluk bunu yazdımehmetdiyebiri bunu yazdı
Ben özel bir şirkette bilgi işlem sorumlusuyum. Neleri bilmem gerekiyor dersen
Bilgisayarlarin tüm yazilim ve donanimlarini, yazici, tarayici, fax, router, switch, fiber teknolojileri, analog kamera, ip kamera nvr/dvr cihazlari, access pointler, point to point wireless ürünler, android ve ios'u takip etmen lazim server yönetimi (ozellikle dns, domain, exchange), firewall ve aklina gelebilecek her türlü bilişim teknolojileri...
bu mesaj cok dolu görunuyor vay anasın ne çok şeymıs gıbı ama pekte bısey saymadın yanı gunluk seyler
bunlar senin için günlük şeylerse yarın gel işe başla
Demek ki biz günlük işlerde bir şey yapmıyormuşuz ki, 5 senedir şirketim boşuna para ödüyor bana :)
-
müridal şansını bi dene
edit: ceza yicem en sonunda :) (reklam yapmıyorum )
-
SeRDaR bunu yazdı
Sertifikalı Sistem ve ağ uzmanıyım
üstelik Microsoft tescilli MCP yim yakında mcse olacağım
şuan bu sektörle alakasız Bir sektörde amele gibi 1500 lira maaşla çalışıyorum :)
Tamam küfür etmeyin :)
ne mezunusun
-
HoLyCat bunu yazdı
Git çöpcü ol arkadaş, Bilgi işlemci olma.
-
çöpcü olma bence bilgi işlem daha iyi bir iş.
-
mehmetdiyebiri bunu yazdıBosluk bunu yazdımehmetdiyebiri bunu yazdı
Ben özel bir şirkette bilgi işlem sorumlusuyum. Neleri bilmem gerekiyor dersen
Bilgisayarlarin tüm yazilim ve donanimlarini, yazici, tarayici, fax, router, switch, fiber teknolojileri, analog kamera, ip kamera nvr/dvr cihazlari, access pointler, point to point wireless ürünler, android ve ios'u takip etmen lazim server yönetimi (ozellikle dns, domain, exchange), firewall ve aklina gelebilecek her türlü bilişim teknolojileri...
bu mesaj cok dolu görunuyor vay anasın ne çok şeymıs gıbı ama pekte bısey saymadın yanı gunluk seyler
bunlar senin için günlük şeylerse yarın gel işe başla
Bu ülkede her silah tutmayı beceren asker, siyasi parti tutkunu siyaset profesörü, futbol seyreden teknik adam, HTML öğrenen wep master, photoshopta resim boyutlayabilen grafiker, her klavye kullanmayı bilen de mühendistir. Bunu nasıl unuttunuz? :) Aşırılık yok. Bunlar günlük şeyler. 900 liralık iş bile değil...
-
FahrenHeiT bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
şuan bu sektörle alakasız Bir sektörde amele gibi 1500 lira maaşla çalışıyorum :)
ne mezunusun
Önlisans da 1 sene sonra lisansa tamamlarım Aöf okuyorum
yukarıda arkadaşın bahsettiği işler çok büyütülecek iş değil. Sağlam yapılandırılmış sistem zaten donanımsal harici çok fazla sorun çıkartmaz
ben açıkçası it sektörüne geçersem tutup sabit bir firmada senelerce aynı sistem üzerinde çalışarak kendimi öldürmem yaşlanana kadar danışmanlık firmaları harika yada kendini devamlı yenileyen firmalar banka telekominikasyon gibi öteki türlü
zerre kendini geliştirmeden senelerce aynı işi yaparsın
account aç account kapa
mouse bozuldU klavye bozuldu değiştir
saçma sapan son kullanıcı hataları vs vs
bir sistem danışmanlık firmasında çalışırsan belki çok koşturur çok yorulursun ama devamlı yeni projeler yeni sistemlerle tanışırsın farklı problemler farklı müşteri istekleri vs vs
tabi bu benim görüşüm
-
SeRDaR bunu yazdıFahrenHeiT bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
ne mezunusun
yukarıda arkadaşın bahsettiği işler çok büyütülecek iş değil. Sağlam yapılandırılmış sistem zaten donanımsal harici çok fazla sorun çıkartmaz
ben açıkçası it sektörüne geçersem tutup sabit bir firmada senelerce aynı sistem üzerinde çalışarak kendimi öldürmem yaşlanana kadar danışmanlık firmaları harika yada kendini devamlı yenileyen firmalar banka telekominikasyon gibi öteki türlü
account aç account kapa
bir sistem danışmanlık firmasında çalışırsan belki çok koşturur çok yorulursun ama devamlı yeni projeler yeni sistemlerle tanışırsın farklı problemler farklı müşteri istekleri vs vs
tabi bu benim görüşüm
her 3 senede 1 kere firma değiştir der bana it hocam cünkü dediğin gibi sürekli aynı işi yapmak seni yıprandırır unutursun yaptıgın işi hatta der ki zaten işinde iyi isen sistem sana sıkıntı cıkartmaz o zamanda sabahdan aksama kadar bos bos oturursun...
bide güzel firmalarda kişi 1 şeyden sorumludur gidip sistem admini olucaksan mouse değiştirmezsin patron ve müdürlerin ki haric -
DeepHouse bunu yazdıSeRDaR bunu yazdıFahrenHeiT bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
ne mezunusun
account aç account kapa
tabi bu benim görüşüm
her 3 senede 1 kere firma değiştir der bana it hocam cünkü dediğin gibi sürekli aynı işi yapmak seni yıprandırır unutursun yaptıgın işi hatta der ki zaten işinde iyi isen sistem sana sıkıntı cıkartmaz o zamanda sabahdan aksama kadar bos bos oturursun...
bide güzel firmalarda kişi 1 şeyden sorumludur gidip sistem admini olucaksan mouse değiştirmezsin patron ve müdürlerin ki haricKurumsal firmalar birim birim ayırır zaten
dersin ki ben exchange konusunda uzmanın
sadece o konuyla ilgilenirsin
ve ticlet ve kayıt sistemiyle Çalışır o birime gider sorun
merdiven altı firmalar gibi
. Noktaya basıyorum ç harfi çıkıyor napabülürüm diye telefon açan olmaz :)
adamı bir işe alıyorlar herşeye bakıyor klima çalışmasa adamı arıyorlar :)
-
SeRDaR bunu yazdıDeepHouse bunu yazdıSeRDaR bunu yazdıFahrenHeiT bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
ne mezunusun
account aç account kapa
tabi bu benim görüşüm
bide güzel firmalarda kişi 1 şeyden sorumludur gidip sistem admini olucaksan mouse değiştirmezsin patron ve müdürlerin ki haricKurumsal firmalar birim birim ayırır zaten
dersin ki ben exchange konusunda uzmanın
sadece o konuyla ilgilenirsin
ve ticlet ve kayıt sistemiyle Çalışır o birime gider sorun
merdiven altı firmalar gibi
. Noktaya basıyorum ç harfi çıkıyor napabülürüm diye telefon açan olmaz :)
adamı bir işe alıyorlar herşeye bakıyor klima çalışmasa adamı arıyorlar :)
aynen yaşadık bunları zaten hocam klimasından temizliğine bilimum marabalık işlerini güzel ve itina ile gerçekleştirdik ama tabi bi yere kadar bi yerden sonra klima tamiri yerine bilişim sektörünü tercih ettik biz :D:D:D :)