folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Açılıyor Fanlar Çalışıyor Ve Sonra Hemen Kapanıyor.

Bilgisayar Açılıyor Fanlar Çalışıyor Ve Sonra Hemen Kapanıyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Arkadaşlar olan biteni her şekilde anlatıyorum ....

Ps nin tozunu almak için kasayı açtım sonra anakart üzerinde ki işlemcinin fan ını söktüm sonra işlemciyi çıkarttım bi sildim sonra işlemciyi taktım sonra fan

ını taktım düzgünce .... Kasa fan ını temizledim çıkartmadan kablolarını ....

Bu bilgisayar arkadaşın bilgisayarı daha öncelerdede kendi kendine restart atıyormuş belli bi zamanı yok .... Bazen atıkdan sonra ps açılıyormuş bir daha restart atıyormuş...

Durum bu muridler bende size koştum ne denediysem olmadı bazı siteleri araştırdım ne diyolar diye :(

genel olarak ;

--- Ram`leri kontrol et diyor ( ramlar ana karttan hiç çıkartılmadı ) Ama çıkarttım tekrardan taktım yok olmuyor :)

--- Kısa devre vardır diyolar (adam duvara çivi çak sonra telle kasaya bağla demiş ) böle bi şey saçma gelmiyo değil :( ki yapamamda

--- Power supley diyorlar elimde ekstra bi power supley olmadığından bunuda deneyemiyorum...

--- İşlemcinle anakartın tam oturduğuna bak diyorlar kontrol ettim tekrardan tekrardan denedim ama yok banamısın demiyor :S

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar :) 

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cevik
    cevik's avatar
    Erkek

işlemcinin fanini kontrol et temas iyi gerceklesmemisse elektrigi keser. ayrica isi yalitimini koruyacak macun varsa fanla

işlemci arasina sürersen daha iyi olabilir. aklima gelen simdilik bu..

Parlayan bizi paylar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek
    aynısı banada olmuştu bi süre sonra hiç fanlar da çalışmamaya başladı. sonra birine götürdüm dediki kısa devre yaptırmışsın, anakart yanmış anakartı değiştirdim çalışmıştı. ama durumlarımızdaki tek benzerlik bilgisayarın açılır açılmaz kapanıyor olmasıdır heralde. anakartı yakma becerisi tek bende vardır :D

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

cevik eyvallah kardeşim o aradaki macun muydu ben onu bilmiyordum :) sildim sanki ee ne olacak şimdiii nasıl bi macun lazım :(

evet ikinci kez çıkarttığımda acayip ısınmıştı bundan mı acaba diğer bilgisayarın işlemcisini taıp denesem mi ne diorsunuz :( 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2FaN
    2FaN's avatar
    Erkek
    termal macun olarak geçer bence hiç açma sabah macun al sür öyle dene ama zannetmiyorum işlemci soğutmasından olacağını çünkü işlemci fazla ısınırsa ya kiter yada yeniden başlatır diye biliyorum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cevik
    cevik's avatar
    Erkek

dene ama degisecegini zannetmiyorum.

bahsettigim macun bilgisayar parcalarini satan yerlerde mevcut alip bir dene istersen..

Parlayan bizi paylar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek
    arkadaşlar benim kendi bilgisyarımdaki işlemciyle fan ını çıkartıp diğer bilgisayarda denesem o ps açılırsa sorun işlemciden diyebilirmiyim yada açılmazsa sorun orda değil demekki diyebilirmiyim :(

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek
    NeddLoyd bunu yazdı:
    -----------------------------

cevik eyvallah kardeşim o aradaki macun muydu ben onu bilmiyordum :) sildim sanki ee ne olacak şimdiii nasıl bi macun lazım :(

evet ikinci kez çıkarttığımda acayip ısınmıştı bundan mı acaba diğer bilgisayarın işlemcisini taıp denesem mi ne diorsunuz :( 

makinayı başlattıgın zaman monitore ekran geliyormu?işlemci ısımdıgındandolayı kapanıyor olabilir işlemciyi çıkar sogusun ondan sonra tak fanıda düzgün kapat ardından makinayı tekrar başlat

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Bak bunun onlarca nedeni vardır. Şimdi herkez sana bir şeyler söyler yalnız denemeden anlayamazsın. Power supply den olabilir, ram den de olaiblir, işlemciden de olaiblir, anakartta, yada donanımlarının özellikle fanlarının fazla tozlanması nedeninden de olaiblir, yada yazılımsal bir sorundan dolayı sistem başlatılamıyor da olabilir, hepsini denemen lazım. Ama büyük ihtimalle power olabilir, bir bilgisayar bulup denemelisin...

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cevik
    cevik's avatar
    Erkek

NeddLoyd bunu yazdı:
    arkadaşlar benim kendi bilgisyarımdaki işlemciyle fan ını çıkartıp diğer bilgisayarda denesem o ps açılırsa sorun işlemciden diyebilirmiyim yada açılmazsa sorun orda değil demekki diyebilirmiyim :(

yapacagin heraket yine basarisiz olur diye düsünüyorum, cünkü fani söktügünde aradaki macun yine kalkacak ve

bozuk pc ye taktiginda ayni durumla karsilasacaksin. Karar senin ama  bence macunla ve oyle dene yarini bekle..

Parlayan bizi paylar...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek

Benm 4 senedir hiç macun sürmedim ama çalışıo :D.Zaten temizlemek için açtığımda falan macundan eser kalmadığını görüyorum.

Sen bence fanın tam olarak oturup oturmadığını kontrol et. 

Toplam Hit: 9975 Toplam Mesaj: 21