Bilgisayar Açılıyor Fanlar Çalışıyor Ve Sonra Hemen Kapanıyor.
-
Benim ps de g.t altına gidebilir kendi bilgisayarıma over clok yaptım sıcaklık 10 dere artmıştı içini temizliyim dedim düzelir diye işlemciyi çıkartmıştım demekki ondan dolayı sıcaklığım 5 derece daha arttııbunu öğrendiğim süper oldu :)
Eyvallah arkadaşlar ben bi deneyeyyim artık her şeyi bakalım nerden donanımsal bi sorun sistemden değil kardeşim ....
Kendi işlemcimi çıkartacağım bakalım nasıl olacak açılacakmı çocuğun ps elimde kaldı sonuçda :) yapmam lazım ayıp olur gidipde bilgisayarcıya o kadar para vermesin şimdi ....
tekrardan teşekkür ediyorum power subley iişi beni aşar gibi ama bakalım :) ben buraya bir daha cevap yazamazsam bilinki benim işlemcide gitti
yehuuuuuuu :)
-
işlmecinin fanının altında bakır plakalar var onların arasını fırca ile temizle hiç acmıyorsa pow.sap.tı değiştir
-
nedenini kendin yazmıssın aslında, lga775 soketi uzerine fanları oturtmak mandaya takla attırmak kadar zor, am2 de oldugu gibi kaymak gibi takamıyorsun. bakır taban işlemciye tam temas etmiyordur bu yuzden oluyor sorun. biraz termal macun ve fanı muntazam takarsan sorunun cozulur. bu sorunun baska sebepleride olabilirdi tabii lakin senin yazdıklarına gore sorun bu.
-
eğer açar açmaz kapanıyorsa fandan değildir. power supply dan yapıyordur veya biostan bios pilinin yanında bir jumper var onu kullanarak biosu sıfırlayabilirsin sıfırlamadan sonrada aynısını yaparsa power değiştir bence. anakart yanması olsa zaten pc hiç açmaz dediklerimi bi kontrol et haber ver
-
aynı sorun bendede olmuştu, işlemciyi takamamışım...
-
Bios u sıfırla dene...
-
Parçaları kasadan çıkarıp masanın üstünde çalıştırmayı dene (uzay montaj) olası kısadevreleri engeller, güç kablolarını iyice kontrol et, ram, ekran kartı, işlemci güzelce çıkarıp tekrar monte et sonucu bildir
-
fan bozulmustur işlemci ısınınca kapanıodur dogal olarak
-
az önce aynı dertten bende muzdariptim,usb ile vantilatör yapalım derken anakartı yaktık sanırım
-
sen kasayı aç tozları fln sil belki çalışır bendede öyle olmuştu tozları aldım çalıştı:P