folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Bilgisayar Başında Bilek Parmak Ağrıması

Bilgisayar Başında Bilek Parmak Ağrıması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Merhaba,

Günde sanırım 10-12 saat pc başındayım.

Son bir haftadır bilekler artık sızlamaya başladı.

Parmak uçlarıda hassaslaştı, on parmak yazmadığım için işaret parmağı ve orta parmak hassaslığı oluştu.

Kısaca karpal tunel filan olmadan ne yapmak gerekir ?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Merhaba,

Günde sanırım 10-12 saat pc başındayım.

Son bir haftadır bilekler artık sızlamaya başladı.

Parmak uçlarıda hassaslaştı, on parmak yazmadığım için işaret parmağı ve orta parmak hassaslığı oluştu.

Kısaca karpal tunel filan olmadan ne yapmak gerekir ?

Banada oluyordu çok bilgisayar başında kaldığım dönemler arada bir iki elini birleştir biraz sporda ısınırken yaptığımız hareketi yap ben ole yapardim bi faydası oluyormuydu suan hatırlamıyorum ama ben ole yapardım :)

The End
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

ben oldum sanırım başparmağımla anahtar çeviremeyecek hale geldim randevu aldım bakalım nolacak.

umarım cerrahi müdahale gerekmez.

Schwarz tarafından 28/Ağu/16 01:37 tarihinde düzenlenmiştir

Ignorance is bliss.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CISSP
    CISSP's avatar
    Erkek

Schwarz ameliyet ben ekim 12 de ameliyat olucam bu olay yüzünden Karpal tunel

https://www.youtube.com/watch?v=bgcU3dlRzJM

CISSP tarafından 28/Ağu/16 01:26 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herlocksholmes
    herlocksholmes's avatar
    Erkek

Hocam sen iyisimi bir Ortopedi uzmanına görün. İyi bir doktor olsun. Bakırgöt devlet hastanesi ortopedi 3 den uzak dur ama. Zira oç röntgen istiyor, bir de taşşak geçer gibi kırık çıkık yok, elin sağlam diyor.

10-12 saat kullanan biri olarak 10 parmak öğrenmeni tavsiye ederim. parmaklar yazarken rahatlıyor. ama Türkçe Q yerine F ya da Dvorak falan bakmak lazım.  Eskiye göre 10 parmak elimi daha da rahatlattı ama Q klavyede o kadar da rahat değil. Bazı parmaklar diğerlerinden çok çalışıyor. Dağılım eşit değil.

CISSP Hocam, bende de geceleri çok ağrı var, gün içinde sızlama, çok kullanınca zonklama var, parmaklarım yeterince kuvvetli değil, elimle yeterince kuvvetli sıktığımı ya da tuttuğumu düşünmüyorum. Sanki hissettiğimden daha gevşek. Cuma günü doktora göründüm bir şeyin yok dedi. Açıkçası tekrar gitsem mi bilemiyorm. Bu doktor canımı sıktı. Sizin semptomlar ne kadar ağırdı da ameliyat istedi?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam bende de o var ya ne yapmak gerekiyor?  Genellikle geceleri ellerimi sıkamıyorum hissetmiyorum yani çok güçsüz oluyor.  10 parmak yazıyorum ama ben 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

mausedan dolayı benimde bileklerim ağrımıştı bir dönem

aynı şey boyun - sırt  ve göz için geçerli gitmişken onun içinde tavsiye al derim.

http://www.ugurgelisken.com/2013/03/uzun-sureli-bilgisayar-kullaniminda-meydana-gelen-hastaliklar/

http://www.ergonomistanbul.com/bilgisayar_kullananlarda.html

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Konuyu görünce aklıma şu sahne geldi:

Bir ara her gün aktif olarak autocadde çizim yapmam gerektiği zamanlar ben de bilek konusunda sıkıntı çekmiştim. Bildiğin bir süre sonra sağ bileğimde batma şeklinde ağrılar oluyordu. Tavsiyem mouse falan kullanırken bileğinin altına biraz yükseltecek bir şey koymanız. Böyle mousepadler de satılıyor onara da bakabilirsiniz.

Onun dışında belli bir süre pc başında geçirdikten sonra ara verip elleri yumruk yapıp gevşetme ve bilekleri 360 derece döndürme gibi hareketleri yaparak biraz da olsa olayı minimize edebilirsiniz.

torpedo_XL tarafından 28/Ağu/16 02:08 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vardamir
    vardamir's avatar
    Erkek

arkadaşlar şimdi bulamadım ama bu f klavye ile q klavye arasında hem türkeçenün güzel kullanımı hemder ergonomi açsısından büyük farklar var(f klavyeyi yapan bir türk bilim adamının belgeseli vardı oradan dinlemiştim)

. bende kullanmakta zorluk çekeceğim için malesef q klavyeden vazgeçemiyorum fakat ortopedik olarak bizler için en uygunu f klavyedir.

neticede bu şartlar altında 10 parmak klavye öğrenmekten başka şansımız yok malesef

glossiness effect
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Bu durumlar için şöyle bir icat var:
    https://www.facebook.com/oezcanacar/videos/vb.838490631/10154956606515632/?type=2&theater

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Bir dönem bana da olmuştu. Bilgisayarı kullandığım masayı değiştirmiştim eski masama göre yerden yüksekliği daha fazlaydı yeni masanın bu sefer dirsekten el bileğine olan kısım masanın kenarına denk geldiğinden üzerine benim de yaslanıp ağırlık vermemle sinir sıkışması oldu. Serçe parmağım filan uyuşuyordu hatta gece uykudan uyandıracak kadar rahatsızlık verici duruma gelmişti ben de bir süre kollarımı gerekli olmadığı sürece masaya dayamadan serbest şekilde bırakmaya başladım, bu şekilde 1-2 haftaya düzelmişti. Ama bir türlü düzeltemeyen ve ameliyat olanları biliyorum, başıma geldiğinden internette baya bir araştırmıştım ama neyseki kendiliğinden geçti 2 yıldır da sıkıntı yok. Masaya da alıştı sanırım vücut:D

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
Toplam Hit: 4138 Toplam Mesaj: 14
sağlık