folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bilgisayar Bolumunde Okumak İcin Bilgisayar Sart Midir ?



Bilgisayar Bolumunde Okumak İcin Bilgisayar Sart Midir ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    Teorik olarak yok..  Satranç oynamak için satranç tahtasına ve taşlara ihtiyacının olmaması gibi....

    sonuçta bir kurallar manzumesi

     

     

     


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    ilk yıl zaten daha çok matematik ve temel bilimler ağırlıklı bir eğitim alacaksın. Programlama ödevlerini ve araştırma için okulun lablarını kullanabilirsin. Tabii ikinci sınıfa kadar bir laptop alman senin rahatın için iyi olur yoksa lablarda sabahlarım dersen o da makbül.


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    hocam bilkent gibi bi üniversiteyi gidip de pc almazsan ayıp etmiş olursun.

    1000 liraya işini görür bi laptop alabilirsin.


    goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2008
    Erkek

    https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisi-adayina-laptop-onerisi--64670897

    "Herkesin derdi farklı; kiminin ekmeği bayat, kiminin pırlantası ufak" demiş şair.  Senin bölümü okuyup bilgisayarı olan ama hiç açmadan sınıf geçenler var hocam. Sınıfı geçersin ama @ArmadA nın dediği gibi kendini geliştiremzsin. 

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swalker
    swalker's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2012
    Erkek

    Hocam bilgisayar mühendisliği son sınıfta olan biri olarak şunu söyleyebilirim, sınavlar için bilgisayara ihtiyacın olmayacaktır. Normal kağıt kalemle çalıştığın derslerde çok rahat başarılı olabilirsin. Ödevler için bilgisayara ihtiyacın olacaktır ama üniversitenin labını kütüphanesini kullanabilirsin bunlar için. Çok pratik bir çözüm değil belki ama okulda geri bırakmaz seni. Kendini geliştirme aşamasında ise tabi ki bir dezavantaj bilgisayarın olmaması. Ama eskiden bilgisayarı olmayan insanlar kağıt kalemle kodlama öğrenmişler. Zor olsa da imkansız değil. Yolun açık olsun.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mart/2010
    Erkek

    Hocam bazı arkadaşlar bilgisayara ihtiyacın olmayacaktır demiş fakat bilgisayar mühendisliği son sınıftayım. En az 5 farklı dersin sınavlarına bilgisayarla girdim.

    Hepsinde şart değildi kullanmak fakat örneğin birinde hocanın verdiği databaseten istenilen veriyi çekip sınav kağıdına yazmak gibi sorular olduğundan bilgisayar şarttı.

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adrenalinn
    adrenalinn's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2014
    Erkek

    İlgilenip zaman ayıran herkese teker teker teşekkür ederim.Yorumları okudum ve her yorumun üzerinde biraz düşündüm.

    Sonuç olarak üniversitenin kütüphanesindeki geniş ekranlı masaüstü bilgisayarlarla çalışmak en verimli ve rahat seçenek olacak gibi geldi bana.Bu durumda tek sorunum bilgisayarlara her oturup kalktigimda içinde sadece tarayıcı olan tertemiz bir işletim sistemi olacak.Acaba bir flash belleğe küçük bir işletim tarzı bir şey kurup çalışmalarıma her farkli bilgisayardan hep aynı yerden devam edebilir miyim ? Böyle bir şey yapabilirsem tadından yenmez çünkü diğer türlü programları falan hep baştan kurmam gerekecek.


    Failure is an option, fear is not.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    2. Sınıfım şuan fakat Ingilizce hazırlık döneminde bilgisayarım yoktu. 1. Sınıf komple bilgisayarsz geçti...

    Çektiğim sıkıntılar şunlardı.

    Yazdığım kağıtlar (Kod kağıtları) Yığın haline gelmişti.

    Örneğin 2 sayyı toplayan programı C kodu ile yaptığım kağıdı bulmak zaman alıyordu fakat bilgisayar olsaydı şakkadanak bulurdum başka bir artısı yoktu.


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Hocam okuduğun bölüm CTIS. Herhalde tekrar okumak istermisin deseler tek bölüm Bilkent CTIS olur. Direk seni piyasaya hazırlıyorlar. Çok fazla proje ve pratik olan bir bölüm. Arkadaşım sizin bölümden mezun. Adamların yazmadığı dil kalmadı. Okulun imkanları çok fazla. Arkadaşın gece 2 de Mac labına gidip proje yazdığını hatırlıyorum. Ancak iş gerçek hayata geldiğinde biraz patlayabilirsin. Kendi bilgisayarının olması önemli. Sonuçta bizim işler okulda yap, dersi geç, sonra iş bulursun şeklinde olmuyor. Eğer mezun olduğunda bu işi yapmayacaksan Bilkent'in imkanları ile derece ile bile bitirebilirsin.

    İyi dersler :)


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodger
    dodger's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ağustos/2015
    Erkek
    adrenalinn bunu yazdı

    İlgilenip zaman ayıran herkese teker teker teşekkür ederim.Yorumları okudum ve her yorumun üzerinde biraz düşündüm.

    Sonuç olarak üniversitenin kütüphanesindeki geniş ekranlı masaüstü bilgisayarlarla çalışmak en verimli ve rahat seçenek olacak gibi geldi bana.Bu durumda tek sorunum bilgisayarlara her oturup kalktigimda içinde sadece tarayıcı olan tertemiz bir işletim sistemi olacak.Acaba bir flash belleğe küçük bir işletim tarzı bir şey kurup çalışmalarıma her farkli bilgisayardan hep aynı yerden devam edebilir miyim ? Böyle bir şey yapabilirsem tadından yenmez çünkü diğer türlü programları falan hep baştan kurmam gerekecek.

    Hocam öncelikle bölüm için tebrikler ve başarılar dilerim. Önceki yorumlara aynen katılıyorum bilgisayar şart değil ama kendini geliştirmen için olması faydalı olabilecek bi alet. Lab larda çalışmak da işini görecektir rahat ol. Onun dışında diğer soruna gelecek olursak her seferinde program kurmak sinir edici ve zaman kaybı olacaktır, bunun yerine flash belleğe linux kurup içine gerekli IDE leri kurup da işini halledebilirsin. Benim her zaman önerdiğim dağıtım olan slax ı kullanabilirsin kurulum kullanım oldukça basit fakat kullandığın dile göre IDE bulman zorlayabilir. Buradaki diğer linux müridleri daha iyi tavsiye vereceklerdir :) . Buna ek microsoft azure kullanabilirsin. Bunun için tek ihtiyaç eski adıyla dreamspark yeni adıyla microsoft imagine ve internet. Hesabı zaten okul sağlıyodur size ee internet desen gani ne duruyorsun kod yazsana :) .Azure kullanman usb den işletim sistemi okumaya göre daha pratik ve hızlı olduğu için tavsiyem bu yöndedir.


    Se...a...se...deneme..deneme..