folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bilgisayar Bolumunde Okumak İcin Bilgisayar Sart Midir ?

Bilgisayar Bolumunde Okumak İcin Bilgisayar Sart Midir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adrenalinn
    adrenalinn's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı
    adrenalinn bunu yazdı

...birkaç gündür ne bir dizüstü bilgisayarım ne bir masaüstü bilgisayarım olmadığı için şu soruyu...

Konuyu nasıl açtığını merak ettim.

Ben asıl  bu durumda bilkente okumayı nasıl gözü kesiyor onu merak ettim. 

Not: olmaz olmaz diye birsey değil ancak arabasız ehliyet almak gibi. 

Sanal olarak işletim sistemi kurulup her yerden erişim sağlanabiliyormuş.Bilgisayar kütüphanede var zaten.Daha ne olsun. :)

Failure is an option, fear is not.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ferriere
    ferriere's avatar
    Erkek

Kardeşim öncelikle hayırlısı olsun başarılar dilerim.

Ben izmirde vakıf üniversitesinin birinden bilgisayar mezunuyum bizim okulun kütüphanesi çok uzun süre 24 saat açıktı sonra 08-21 arası açık kalmaya devam etti ve üst katta baya bir bilgisayar vardı 

öğrencilerin kullanımı için. Bilkentte daha aşağıda bir ortam yoktur diye düşünüyorum.

Ayrıca o bilgisayarların içinde derslerde kullanılan bütün derleyiciler oluyor genelde kod yazmak ve araştırma yapmak için gayet uygun olurlar sana.

Sadece bir harici disk alırsan projelerini araştırırken bulduğun dökümanları içine atar sadece onu yanında taşırsın.Gerçi google drive dropbox vs. dolu onada gerek kalmadı.

Yurtta kalıcaksanda okul kütüphanesi muhakkak ilk sene baya bir işini görür.

Yalnız bilkentte kütüphane 8.30-23.30 arası açık yazıyor sayfasında ama bir bilgisayar olup olmadığını öğren istersen.Krokide bilgisayar odası gibi birşey yazmamışlar.

Kütüphanede bilgisayar yoksa her lab çıkışı asistanlar kalmana müsade etmeyebilir.

Kısacası dersler dışında ulaşabilceğin bir bilgisayar olsun derim ama almadan sadece kütüphane geliyor benim aklıma en uygun olarak.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

Şart değil Hocam

Örnek;

https://www.youtube.com/watch?v=YNOVSoXCAaA

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hocam kendin yazmissin "introduction to programming," diye. Pratigini nerde yapacaksin bu isin ? Gece saat 22:00 da kalkip uni'ye mi gideceksin. Tsik olmaz. bilgisayar sart.

Ayrica eger programlama ile ugrasmak istiyorsan sadece universiteye bagli kalmaman gerek. Docuemntation vs okuman gerek. Yine bilgisayar sart.

Onun disinda konu disi bir tavsiye. Uni ile birlikte alacagin maasa bakmaksizin bir sirkete "sadece ogrenme ve isi gorme" amacli olarak girebilirsin. Bu kendini gelistirmen acisindan cok buyuk rol oynayacaktir. Sonrada is bulmada da yardimi olacaktir.

Kolay gelsin

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Araba kullanmayı öğrenmek  için  arabaya ihtiyaç var mı? 

Nacizane deneyimlerimlerimden bahsedeceğim birazda. Öncelikle bu siteyi takip etmeye başladığım 2011'den bu zamana programlama konusunda kendime çok şey kattım belkide seviyem hiçbirşey bilmemek derecesindeydi. Şuan kendimi senior'un altı Junior'un üstü olarak tanımlıyorum. 

Hayat standartların nasıl bilmiyorum  ama programcı doğulmuyor programcı olunuyor tamamen azimle sıçıp duvar muvar koymayıp anasını sikmekle oluyor  bu  iş. Ha gördüğüm bir şeyde programlamanın içinden geçen adamlar genelde cidden hayat standartları yüksek adamlardan oluyor sadece bu işe  odaklanabilecek durumları olan adamlar tabi ilgide önemli fırsatın olup ilgin yoksa oda bi sike yaramaz. (bu pragraf bi genellemedir. Evet tüm genellemeler gibi buda yanlıştır ama yüksek oranda doğruluk payı var)

Bu işi seveceksin hacı ve  eğer dediğim gibi hayat standartların seni gün içinde zibilyon tane şeyle meşgul etmeye yönelikse ve özellikle geçim sıkıntısından başka bişe düşünemez hale sokuyorsa kendine fırsatlar yaratacaksın belli süreliğine bu işe odaklanabilecek garantiler yaratacaksın daha doğrusu için rahat bi şekilde kodlamaya çalışacaksın diğer türlü bi sik kafana girmiyo kodlasan bile ne kodladığını bile bilmiyorsun ben son 3 yılımı bu şekilde harcadım. Yordu beni ama faydasıda oldu halada kendimi geliştiriyorum mutlu muyum değilim adam akıllı işleri oturtana kadarda olmayacağım.  

İçinde oluşan anksiyete tarzı duyguyu biliyorum onu geçici sürelerle öldürmeye çalışıp o sürelerde programlamaya odaklanman hatta odaklanmaktan öte programlama olman gerek. 

Sana aklı verdim dediğimi yap yaptığımı yapma ..... 

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!