Bilgisayar Çalışıyor, Görüntü Yok
-
Ram i kontrol et.
-
kasayı acarken parcaları oynatmıssındır diecegim ekran kartı slotundaki kabloları we power kablolarını ve monitor fisini kontrol et bir daha dene.
-
eğer en baştaki "dıt" sesini alamıyorsan işlemcinke ilgili bir problemin var demektir. fanı çıkarıp işlemciyi kontrol etmeni öneririm
-
arkadaşlar siz bunları yazarken ben yine yaşadım bu sorunu dün açtım baktım kasaya çıkartıp takmak bana göre değil böyle ince işlerde bok edermi hep o yüzden biraz bastırdım rame falan hepsi sağlam duruyor bir sorun yok gibi. Dün denedim olmadı, bugün tekrar denedim oldu. Benim anlamadığım arıza varsa tam olsun, yoksa beni fıtık etmesin :) Bir oluyor, bir olmuyor. Tekrar söylüyorum kasayı temizlerken fan hariç hiç bir şeyi ellemedim ve yerinden çıkarıp takmadım. Sadece fan. Ben fandan şüphelendim ama deli gibi dönüyor tertemiz oldu namussuz onda da sorun yok. Bu arada problem oluştuğunda power ve hdd ışığı yanıyor fakat "dıt" sesi gelmiyor. İşlemciyle ilgili olabilir belki ama işlemcinin fanını da söküp bok etmek istemiyorum :)
-
işlemciye ve fanına dokunma derim hocam.ona vereceğin küçük bir hasar cebine dokunur direk.bunu kimse istemez :)
bazen normal çalışıyor demişsin monitör hocam.büyük bir ihtimalle parçalarda veya kablolarda bir yerde gevşeklik vardır.kabloları kontrol et hocam.kablolarda sorun yok sa ekran kartının yerine oturup oturmadığını kontrol et ve bilgisayar çalışırken ekran kartındaki fanın ters tarafına elini tut.aşırı ısınma var mı.bunlarda sorun yoksa ram lerin yan tarafında tırnakların oturacağı yerler var.ram lerin o tırnaklara oturup oturmadığını kontrol et hocam.oturmamışsa yerine bastırı ver biraz.ram de de sorun yoksa bios ayarlarını default olarak kaydet birde.yine sorun çözülmezse pc parçalarından biri veya birkaçı yolcu demek hocam :(
